Hopp til innhold

OL-stjernene rett til Beijing etter privatfly-tur: – Veldig luksus

Skiskytterne Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff var tilbake i Norge og på Gardermoen etter å ha fløyet inn med privatfly tidligere på dagen.

Røiseland og Eckhoff ankommer Gardermoen, Oslo Lufthavn

TEST: Tiril Eckhoff tester seg for korona før avreise til Beijing.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

Smittefrykten har økt betraktelig de siste dagene etter at sprinttrener for langrennslaget Arild Monsen, testet positivt for korona.

Snaue to dager etterpå gjorde Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå det samme.

I frykt for å bli smittet, bestemte skiskytterleieren at privatfly fra Italia til Oslo var den beste løsningen. De reiser rett videre i fly med et mål om å komme til Beijing.

– Tror du det er trygt om bord på flyet?

– Vi må jo håpe på det. Man får jo ikke gjort så mye, til Kina må man jo hvis man skal konkurrere, sier Marte Olsbu Røiseland til NRK.

Røiseland og Eckhoff ankommer Gardermoen, Oslo Lufthavn

Marte Olsbu Røiseland måtte som alle de andre OL-utøverne ta en PCR-test før avreise.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

Ikke bekymret for fellesfly

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde var også klar for å reise med samme fly som skiskytterdamene, og kom rett fra Østerrike. Kilde er stor medaljekandidat til lekene i Beijing.

– Tror du det går bra å sitte på dette flyet med tanke på smitte, Aleksander?

– Det går helt sikkert veldig fint, svarer Kilde kort til NRK.

Skøytelandslaget med Håvard Lorentzen var også på plass. Det samme var langrennssjef Espen Bjervig og idrettspresident Berit Kjøll. Langrennssjefen beskriver de siste dagene slik:

– Det har vært veldig hektisk, og litt trist og tungt også, og til tider kaotisk. Det er ikke dette vi hadde håpet på inngangen til et mesterskap. Men nå må vi bare håndtere det som det er, og så får vi krysse fingrene for at vi har kontroll, sier Bjervig til NRK.

Kilde-gardemoen

OL-KLAR: Aleksander Aamodt Kilde

Foto: NRK

To privatfly

Skiskytterne trivdes i privatflyet som gikk fra Verona til Oslo torsdag formiddag.

– Det var veldig gøy og skikkelig artig, forteller Marte Olsbu Røiseland til NRK.

– Jeg har aldri flydd privatfly før, så det var veldig luksus. Spesielt nå i koronatid var det veldig trygt og godt, sier Røiseland.

Mens Røiseland og Eckhoff reiste hjem til Norge torsdag, setter resten av skiskytterne seg på et privatfly fra Italia til Norge mandag formiddag.

– Jeg har skjønt at utøverne er rimelig fornøyde, og det forstår jeg godt. Den største risikoen vi utsetter oss for, hadde vært å fly fra München og hjem. Dette gjør at løperne kan slappe litt mer av, for de er så trygge som de kan være, sier sportssjef Per Arne Botnan til NRK.

Også langrennsløperne har skrotet alle planer om reiser med rutefly. Les mer om det her:

Siste nytt

 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen avgjorde kvartfinalen mot David Anton i Champions Chess-turneringen og er klar for tirsdagens semifinale.

  Carlsen vant kampen 2,5-0,5 etter at han vant begge sin partier med hvite brikker. I det siste partiet med svarte brikker endte det med remis mellom nordmannen og spanjolen.

  I semifinalen venter kineseren Ding Liren. Han slo Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan i sin kvartfinale med 2,5-1,5.

  – På papiret blir en semifinale mot Ding det absolutte tøffeste jeg kunne få i denne turneringen, sa Carlsen til TV 2.

  Aryan Tari var i en kvartfinale i en turnering av dette formatet for første gang etter godt spill i gruppespillet gjennom helgen.

  Men i kvartfinalen stoppet det opp for den unge nordmannen, og det ble tap 0,5-2,5 mot nederlenderen Anish Giri. Giri er ranket klart bedre enn nordmannen, og seieren var ventet.

  Det er semifinaler tirsdag, mens finalen avvikles over to dager onsdag og torsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian KRÅKENES / NRK
 • Hertha slapp unna nedrykk

  Hertha Berlin skal halde fram i Bundesliga også neste sesong. Det er klart etter 2-0 borte mot Hamburg måndag, og 2-1 samanlagt.

  Hertha stilte med eit dårleg utgangspunkt til kampen i Hamburg etter 0-1 heime i første kamp.

  Men det utlikna Didryck Boyata etter berre fire minutt. Marvin Plattenhardt dobla etter 63 minutt, og heimelaget heldt unna.

  Fredrik Bjørkan fekk 15 minutt for Hertha på slutten. Laget fekk også Lucas Tousart utvist seks minutt på overtid, men det bryr dei seg neppe om i kveld.

  Rune Almenning Jarstein pelar også i Hertha, men er enno ikkje kampklar etter sjukdom og skade.

  Oliver Christensen, Hertha
  Foto: ANNEGRET HILSE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste