NRK Meny
Normal

Oilers rykker stadig nærmere «byttå»

Vålerenga var sjanseløse mot overlegne Oilers hjemme i en stappfull ishall. Stavangerlaget ga aldri fra seg ledelsen, og leder nå 3-1 i finalekamper.

Oilers vant 5-1 mot Vålerenga

Stavanger Oilers vant 5-1 og leder nå 3-1 i finalekamper.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Kampen om «bøtta» eller «byttå» har nådd sin fjerde kamp. Oilers ble rundspilt i den første finalekampen mot Vålerenga, slo tilbake og vant den andre finalekampen. Den tredje finalekampen vant Oilers 4-1 på bortebane. I dag vant oljeguttene fra Stavanger 5-1.

– Jeg fikk en down, og da sto andre fram slik at jeg kunne spare kruttet. Det var fantastisk artig i kveld. Det ble en av de morsomste kampene jeg har spilt, sa Christian Dahl Andersen til TV 2.

Kastet flaske på isen

– Vi var veldig bra i de første ti minuttene, men så hadde vi litt flaks som slapp unna med bare en scoring imot i de neste 30 minuttene. De hadde store sjanser som de ikke scoret på, sa Oilerstrener Petter Thoresen.

Det hjalp heller ikke at en Vålerenga-spiller kastet en flaske inn på isen. Det utnyttet hjemmelaget.

– Det var fryktelig dumt gjort å kaste den flaska. Vi startet kampen veldig dårlig, men i den 2. perioden er vi klart best, mente VIF-trener Espen Knudsen.

2-0 etter 1. periode

Oilers drømmeåpnet hjemme i Stavanger i den fjerde finalekampen. De vant åpningsdroppen og gikk rett i anget.

Halvveis ut i første periode var hjemmelaget i føringen. Lukas David fikk pucken fra Christian Dahl Andersen og smalt den rett i mål bak VIF-keeperen.

Minuttet etterpå hadde allerede Martin Strandfeldt doblet ledelsen for oljeguttene. 2-0 var resultatet etter første periode.

3-1 etter 2. periode

Med en gang andre periode startet meldte gjestene seg på i kampen igjen. VIF-brødrene Tyler og Justin Donati satte i gang og sistnevnte samme pucken i mål kun 57 sekunder inn i perioden.

Men Oilers lot ikke gjestene vinne andre periode. Et halvt minutt før dommeren blåste av fikk Christian Dahl Andersen nok en gang satt pucken i mål for hjemmelaget.

Oilers vant 5-1

To minutter ut i siste periode smalt poengkongen Christian Dahl Andersen inn kronen på verket. Han satte inn sitt andre mål for kvelden, og Oilers fjerde scoring.

Men Oilers var ikke mette. Fem minutter før slutt bestemte Juha-Pekka Loikas seg for å skrive seg inn i målprotokollen, og smalt inn 5-1.

På god vei mot NM-gull

Siddisene er kjent for å være solide på hjemmebane, og med 4200 hvit- og gulkledde i ryggen forsvarte de sitt rykte i dag.

Vålerenga reiser hjem med en vanskelige oppgave foran seg. Nå må de vinne alle de tre resterende finalekampene dersom de skal ta NM-gullet.

Stavanger Oilers

Oilers vant også forrige finalekamp i Jordal Amfi.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm