ØIF Arendal tok sitt første cupgull

Sørlendingene trakk det lengste strået i det som ble en svært jevn håndballkamp, og sikret historisk NM-tittel.

Øif

De to lagene fulgte hverandre tett, men det var til slutt ØIF Arendal og André Marius Jørgensen Hofstøl som kunne juble over sin første cuptriumf. Her i duell med Bodøs Børge Lund.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

ØIF norgesmester

ØIF Arendal er norgesmester i håndball 2014.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

ØIF Arendal og Bodø Håndballklubb møttes i cupfinalen for herrer tirsdag kveld. Det ble en særdeles spennende finale publikum ble vitne til i Oslo Spektrum.

Svært jevn finale

Bodø var det beste laget de 20 første minuttene av førsteomgang. De ledet da kampen med fire mål. Men sørlendingene slo tilbake, og de ti siste minuttene var ØIF Arendal det førende laget. De hentet inn forspranget, og lagene gikk i garderoben på stillingen 11-11.

De to lagene fortsatte å følge hverandre tett også i andreomgang. De vekslet på å ha ledelsen hele omgangen, og det så lenge ut til å bli ekstraomganger. Helt til det stod igjen 40 sekunder av cupfinalen for herrer. Da stod keeper-veteran Svenn Erik Medhus fram og sikret gullet til arendalittene.

Historisk møte

Kampen i Oslo Spektrum tirsdag kveld var en ny opplevelse for begge lag. Hverken ØIF Arendal eller Bodø Håndballklubb har spilt cupfinale før. ØIF Arendal leder serien, Bodø håndballklubb to poeng bak på en tredjeplass. De to siste gangene lagene har møttes, er det derimot Bodø-laget som har trukket det lengste strået. Så seint som 14.desember vant nordlendingene 20-24 på bortebane.

Siste nytt

 • Jarstein slo tilbake - holdt nullen

  Hertha Berlin med Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred slo tilbake da Augsburg ble sendt hjem med et 0-2-tap i tysk Bundesliga lørdag.

  Jarstein hadde lagt blemmen fra onsdagens kamp mot RB Leipzig bak seg og leverte en godkjent innsats. Skjelbred spilte en snau time.

  Hertha Berlin og Rune Almenning Jarstein
  Foto: Hannibal Hanschke / Reuters
 • Godset vant første treningskamp

  Strømsgodset slo Mjøndelen i den aller første treningskampen i norsk fotball etter koronapausen.

  Siden 12. mars har det ikke blitt spilt fotballkamper på norsk jord. I nabooppgjøret mot Mjøndalen, var det drammenserne som var best. De vant 2-1.

  Lørdag ettermiddag vant så Rosenborg 1-0 mot Bodø/Glimt i en annen treningskamp. Kristoffer Zachariassen scoret etter sju minutter.

  FK Haugesund slo Brann 3-0. Finske Benjamin Källman scoret to mål og Kevin Martin Krygård ett.

  Det spilles en rekke treningskamper i norsk fotball lørdag. Eliteserien starter opp den 16. juni.

  Treningskamp Strømsgodset - Mjøndalen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Blummenfelt vant mestermøte

  Kristian Blummenfelt vant femkilometeren i Perseløpet på Jessheim lørdag formiddag.

  Blummenfelt løp i heat med Casper Stornes, Gustav Iden og friidrettsløperne Marius Vedvik og Eivind Øygard.

  Feltet åpnet forrykende og lå an til en tid under den norske bestenoteringen på øvelsen på 13,28. Den rekorden er det Jakob Ingebrigtsen som har.

  Men det ble tøft på slutten. Blummenfelt vant på en tid rett i underkant av 14 minutter.

  Blummenfelt
  Foto: Graham Hughes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal