NRK Meny
Normal

Offerets familie: – Et sjokk

Reeva Steenkamps onkel, Mike Steenkamp, forteller at familien er knust og i sjokk etter at supermodellen ble funnet drept hjemme hos friidrettsstjernen Oscar Pistorius.

Pistorius

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius ble torsdag siktet for drap på modellkjæresten Reeva Steenkamp. Offerets familie forteller at de er knust.

Foto: SIPHIWE SIBEKO / Reuters

– Det er et fryktelig sjokk at hun ikke får oppnå alt det hun ønsket å gjøre i livet sitt. Jeg vil bare si at hun nå er med englene, sa Mike Steenkamp, onkelen til Reeva Steenkamp, til pressen utenfor familiens hjem i Port Elizabeth torsdag kveld.

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius, også kjent som «Blade Runner», ble torsdag siktet for drap på modellkjæresten Reeva Steenkamp.

Preget onkel

Pistorius, som i går satt i lange avhør med politiet, er i skrivende stund i rettsbygningen i Pretoria, der spørsmålet om fengsling skal avgjøres.

Drapssaken har sjokkert – ikke bare Sør-Afrika – men også en hel verden. Mange hadde møtt opp utenfor familien Steenkamps hus for å vise sin støtte torsdag kveld.

Reeva Steenkamps onkel var tydelig preget av situasjonen da han møtte pressen, men snakket hele tiden med stødig stemme.

– Hun elsket mennesker – hun elsket alle, fortalte Mike Steenkamp ifølge The Telegraph.

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius (midten) på vei til retten i Pretoria på fredag.

Foto: Ap

– Et flott par

Aftonbladet, som er i rettssaken i Pretoria, har snakket med det de omtaler som en av Pistorius nærmeste venner.

– De var et flott par. Det som har hendt, er helt ubegripelig. De var alltid i godt humør og viste sin kjærlighet åpent, sier vedkommende til Aftonbaldet i rettssalen.

Pistorius har tilbragt natten i varetekt. Hans advokat Kenny Oldwage sier at klienten har det greit, men at han skal være svært følelsesmessig påvirket.

Friidrettsstjerne

Pistorius er kanskje mest kjent som «Blade Runner» fordi han løper med karbonproteser på begge bein.

Han ble født uten leggbein, og da han var elleve måneder gammel måtte han amputere begge beina.

Sørafrikaneren ble verdenskjent da han kjempet mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) for å få lov å stille i konkurranser mot funksjonsfriske.

Siste nytt

 • Zlatan: – Sverige er betre utan meg

  – Sverige er favoritt i VM, fordi dei er betre utan Zlatan, seier Zlatan Ibrahimovic til den meksikanske journalisten John E. Rojas – truleg med eit glimt i auga, skriv Aftonbladet.

  Etter spekulasjonar den siste tida melde det svenske fotballforbundet i går at Zlatan ikkje er aktuell i den svenske VM-troppen.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Overtar som tysk landslagssjef

  Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag