Ødegaard klappet av banen etter scoring og storspill mot Real Madrid

Martin Ødegaard sendte klubben han er eid av på hodet ut av den spanske cupen. Leiesoldaten fikk applaus av Santiago Bernabéu-publikummet.

Bilder med tillatelse fra VG+

Bilder med tillatelse fra VG+

Laster innhold, vennligst vent..

For andre gang denne sesongen sto Martin Ødegaard ansikt til ansikt med klubben som eier ham.

Anledningen var kvartfinalen i Copa del Rey, den spanske cupen. Det blir et gledelig gjensyn med både lagkamerater og Real-trener Zinédine Zidane.

Forrige oppgjør mellom Ødegaard og hans liljehvite lagkamerater endte med 3-1-seier til hovedstadsklubben. Denne gangen var rollene snudd. Ødegaard og lagkompisene nedsablet «Galacticos».

– Han leverer på et nivå man egentlig ikke hadde troen på at han ville gjøre allerede nå. Ødegaard preger kampen på sin fremtidige, faste hjemmebane. De skulle vel ønske at han spilte for dem nå, sier NRKs fotballekspert, og smiler lurt:

Kan han gå rett inn på Real Madrid-laget?

– Ja, selvfølgelig. Han har bevist at han er på det nivået. Jeg tror alle, både i Real Madrid og ellers, forstår at han blir en å regne med, legger Carl-Erik Torp til.

Ødegaard åpnet scoringsshowet

Det var en stor kveld for nordmannen og hans svenske kollega Alexander Isak. Sistnevnte spilte på topp for La Real, med Ødegaard i en fri rolle like bak.

Isak fyrte av fra distanse. Keeper Alphonse Areola klarte ikke å holde ballen i fast grep. På returen bredsidet Ødegaard ballen mellom beina på sisteskansen til 1–0. Det ble også pauseresultatet. Selv om Real Madrid presset på for utligning, maktet de ikke å få ballen innenfor rammen før hvilen.

I andre omgang sjokkerte gjestene Zidanes menn. Ødegaard åpnet hele forsvaret med en nydelig pasning til Isak som satte ballen i mål. Etter en kort tur innom VAR-kontoret ble scoringen annullert for offside.

FpTtpbnlEUo Martin Ødegaard

NORSK-SVENSK FORBRØDRING: Alexander Isak og Martin Ødegaard fant begge veien til nettmaskene mot fotballstormakten Real Madrid.

Foto: SUSANA VERA

Kort tid senere var svensken frempå igjen. Denne gangen fikk han et innlegg fra venstre som han banket inn i hjørnet på hel volley.

Samme Isak var ikke ferdigscoret for dagen. Minutter etter skaffet seg nok rom til å fyre av et prosjektil i vinkelen og 3–0 til Real Sociedad. Ødegaard og Isak ble begge byttet etter at timen var passert.

Real Madrid reduserte, før La Real økte igjen. Hovedstadslaget reduserte to ganger til og sluttresultatet ble 4–3.

Real Sociedad er klare for semifinalen i cupen for første gang siden 2014. Mye takket være to gutter fra Skandinavia.

ihDB2Aw1Hbo, ødegaard

JUBLET: Martin Ødegaard feirer scoringen mot Real Madrid. Keeperspillet var ikke særlig imponerende, men det skyldes at en forsvarsspiller blokkerte sikten til keeper Areola.

Foto: Manu Fernandez / AP

Siste nytt

 • Barcelona la press på Madrid

  Barcelona la press på Real Madrid i kampen om ligamesterskapet med ny seier lørdag kveld. Arturo Vidal scoret det eneste målet i 1-0 seieren borte mot Real Valladolid. Det var nok til tre nye poeng som sørger for at katalanerne nå kun ligger ett poeng bak ligaleder Real Madrid. Det kan hovedstadsklubben øke til fire poeng når de møter Granada mandag kveld.

  Arturo Vidal og Lionel Messi
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Redda plassen 6 minutt på overtid

  Tradisjonrike Nürnberg blei redda frå sitt andre nedrykk på rad etter å ha redusert til 1-3 seks minutt på overtid i siste kvalik-kamp mot Ingolstadt.

  Dermed enda det 3-3 samanlagt, og Nürnberg med mange norske spelarar opp gjennom historia berga plassen på bortemål. Danske Asger Sørensen blei redningsmann.

  Nürnberg spela i øvste bundesliga i førre sesong, og slapp såvidt unna 3. liga frå hausten av. Laget har aldri vore under 2. Bundesliga.

  Matheus Pereira, Nürnberg
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Berge og co. utklasset Chelsea

  Sander Berge spilte den første timen da Sheffield United slo til med en sterk 3-0 seier over Chelsea. Ikke bare sender det Berge sitt lag opp på en foreløpig sjetteplass, som gir europaspill neste sesong, men det hjelper også Ole Gunnar Solskjær sitt Manchester United som kjemper mot Chelsea i kampen om mesterligaplass neste sesong.

  Sheffield ledet 2-0 til pause etter scoringer av David McGoldrick og Oliver McBurnie. McGoldrick hadde ikke scoret i Premier League før dagens kamp, men når han først scorer så scorer han like gjerne to. Spissen scoret sitt andre og kampens siste i andreomgang.

  Sheffield United v Chelsea
  Foto: Rui Vieira / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal