Ødegaard klappet av banen etter scoring og storspill mot Real Madrid

Martin Ødegaard sendte klubben han er eid av på hodet ut av den spanske cupen. Leiesoldaten fikk applaus av Santiago Bernabéu-publikummet.

Bilder med tillatelse fra VG+

Bilder med tillatelse fra VG+

Laster innhold, vennligst vent..

For andre gang denne sesongen sto Martin Ødegaard ansikt til ansikt med klubben som eier ham.

Anledningen var kvartfinalen i Copa del Rey, den spanske cupen. Det blir et gledelig gjensyn med både lagkamerater og Real-trener Zinédine Zidane.

Forrige oppgjør mellom Ødegaard og hans liljehvite lagkamerater endte med 3-1-seier til hovedstadsklubben. Denne gangen var rollene snudd. Ødegaard og lagkompisene nedsablet «Galacticos».

– Han leverer på et nivå man egentlig ikke hadde troen på at han ville gjøre allerede nå. Ødegaard preger kampen på sin fremtidige, faste hjemmebane. De skulle vel ønske at han spilte for dem nå, sier NRKs fotballekspert, og smiler lurt:

Kan han gå rett inn på Real Madrid-laget?

– Ja, selvfølgelig. Han har bevist at han er på det nivået. Jeg tror alle, både i Real Madrid og ellers, forstår at han blir en å regne med, legger Carl-Erik Torp til.

Ødegaard åpnet scoringsshowet

Det var en stor kveld for nordmannen og hans svenske kollega Alexander Isak. Sistnevnte spilte på topp for La Real, med Ødegaard i en fri rolle like bak.

Isak fyrte av fra distanse. Keeper Alphonse Areola klarte ikke å holde ballen i fast grep. På returen bredsidet Ødegaard ballen mellom beina på sisteskansen til 1–0. Det ble også pauseresultatet. Selv om Real Madrid presset på for utligning, maktet de ikke å få ballen innenfor rammen før hvilen.

I andre omgang sjokkerte gjestene Zidanes menn. Ødegaard åpnet hele forsvaret med en nydelig pasning til Isak som satte ballen i mål. Etter en kort tur innom VAR-kontoret ble scoringen annullert for offside.

FpTtpbnlEUo Martin Ødegaard

NORSK-SVENSK FORBRØDRING: Alexander Isak og Martin Ødegaard fant begge veien til nettmaskene mot fotballstormakten Real Madrid.

Foto: SUSANA VERA

Kort tid senere var svensken frempå igjen. Denne gangen fikk han et innlegg fra venstre som han banket inn i hjørnet på hel volley.

Samme Isak var ikke ferdigscoret for dagen. Minutter etter skaffet seg nok rom til å fyre av et prosjektil i vinkelen og 3–0 til Real Sociedad. Ødegaard og Isak ble begge byttet etter at timen var passert.

Real Madrid reduserte, før La Real økte igjen. Hovedstadslaget reduserte to ganger til og sluttresultatet ble 4–3.

Real Sociedad er klare for semifinalen i cupen for første gang siden 2014. Mye takket være to gutter fra Skandinavia.

ihDB2Aw1Hbo, ødegaard

JUBLET: Martin Ødegaard feirer scoringen mot Real Madrid. Keeperspillet var ikke særlig imponerende, men det skyldes at en forsvarsspiller blokkerte sikten til keeper Areola.

Foto: Manu Fernandez / AP

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal