Hopp til innhold

Ødegaard klappet av banen etter scoring og storspill mot Real Madrid

Martin Ødegaard sendte klubben han er eid av på hodet ut av den spanske cupen. Leiesoldaten fikk applaus av Santiago Bernabéu-publikummet.

Bilder med tillatelse fra VG+

Bilder med tillatelse fra VG+

Laster innhold, vennligst vent..

For andre gang denne sesongen sto Martin Ødegaard ansikt til ansikt med klubben som eier ham.

Anledningen var kvartfinalen i Copa del Rey, den spanske cupen. Det blir et gledelig gjensyn med både lagkamerater og Real-trener Zinédine Zidane.

Forrige oppgjør mellom Ødegaard og hans liljehvite lagkamerater endte med 3-1-seier til hovedstadsklubben. Denne gangen var rollene snudd. Ødegaard og lagkompisene nedsablet «Galacticos».

– Han leverer på et nivå man egentlig ikke hadde troen på at han ville gjøre allerede nå. Ødegaard preger kampen på sin fremtidige, faste hjemmebane. De skulle vel ønske at han spilte for dem nå, sier NRKs fotballekspert, og smiler lurt:

Kan han gå rett inn på Real Madrid-laget?

– Ja, selvfølgelig. Han har bevist at han er på det nivået. Jeg tror alle, både i Real Madrid og ellers, forstår at han blir en å regne med, legger Carl-Erik Torp til.

Ødegaard åpnet scoringsshowet

Det var en stor kveld for nordmannen og hans svenske kollega Alexander Isak. Sistnevnte spilte på topp for La Real, med Ødegaard i en fri rolle like bak.

Isak fyrte av fra distanse. Keeper Alphonse Areola klarte ikke å holde ballen i fast grep. På returen bredsidet Ødegaard ballen mellom beina på sisteskansen til 1–0. Det ble også pauseresultatet. Selv om Real Madrid presset på for utligning, maktet de ikke å få ballen innenfor rammen før hvilen.

I andre omgang sjokkerte gjestene Zidanes menn. Ødegaard åpnet hele forsvaret med en nydelig pasning til Isak som satte ballen i mål. Etter en kort tur innom VAR-kontoret ble scoringen annullert for offside.

FpTtpbnlEUo Martin Ødegaard

NORSK-SVENSK FORBRØDRING: Alexander Isak og Martin Ødegaard fant begge veien til nettmaskene mot fotballstormakten Real Madrid.

Foto: SUSANA VERA

Kort tid senere var svensken frempå igjen. Denne gangen fikk han et innlegg fra venstre som han banket inn i hjørnet på hel volley.

Samme Isak var ikke ferdigscoret for dagen. Minutter etter skaffet seg nok rom til å fyre av et prosjektil i vinkelen og 3–0 til Real Sociedad. Ødegaard og Isak ble begge byttet etter at timen var passert.

Real Madrid reduserte, før La Real økte igjen. Hovedstadslaget reduserte to ganger til og sluttresultatet ble 4–3.

Real Sociedad er klare for semifinalen i cupen for første gang siden 2014. Mye takket være to gutter fra Skandinavia.

ihDB2Aw1Hbo, ødegaard

JUBLET: Martin Ødegaard feirer scoringen mot Real Madrid. Keeperspillet var ikke særlig imponerende, men det skyldes at en forsvarsspiller blokkerte sikten til keeper Areola.

Foto: Manu Fernandez / AP

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal