Hopp til innhold

Ødegaard klappet av banen etter scoring og storspill mot Real Madrid

Martin Ødegaard sendte klubben han er eid av på hodet ut av den spanske cupen. Leiesoldaten fikk applaus av Santiago Bernabéu-publikummet.

Bilder med tillatelse fra VG+

Bilder med tillatelse fra VG+

Laster innhold, vennligst vent..

For andre gang denne sesongen sto Martin Ødegaard ansikt til ansikt med klubben som eier ham.

Anledningen var kvartfinalen i Copa del Rey, den spanske cupen. Det blir et gledelig gjensyn med både lagkamerater og Real-trener Zinédine Zidane.

Forrige oppgjør mellom Ødegaard og hans liljehvite lagkamerater endte med 3-1-seier til hovedstadsklubben. Denne gangen var rollene snudd. Ødegaard og lagkompisene nedsablet «Galacticos».

– Han leverer på et nivå man egentlig ikke hadde troen på at han ville gjøre allerede nå. Ødegaard preger kampen på sin fremtidige, faste hjemmebane. De skulle vel ønske at han spilte for dem nå, sier NRKs fotballekspert, og smiler lurt:

Kan han gå rett inn på Real Madrid-laget?

– Ja, selvfølgelig. Han har bevist at han er på det nivået. Jeg tror alle, både i Real Madrid og ellers, forstår at han blir en å regne med, legger Carl-Erik Torp til.

Ødegaard åpnet scoringsshowet

Det var en stor kveld for nordmannen og hans svenske kollega Alexander Isak. Sistnevnte spilte på topp for La Real, med Ødegaard i en fri rolle like bak.

Isak fyrte av fra distanse. Keeper Alphonse Areola klarte ikke å holde ballen i fast grep. På returen bredsidet Ødegaard ballen mellom beina på sisteskansen til 1–0. Det ble også pauseresultatet. Selv om Real Madrid presset på for utligning, maktet de ikke å få ballen innenfor rammen før hvilen.

I andre omgang sjokkerte gjestene Zidanes menn. Ødegaard åpnet hele forsvaret med en nydelig pasning til Isak som satte ballen i mål. Etter en kort tur innom VAR-kontoret ble scoringen annullert for offside.

FpTtpbnlEUo Martin Ødegaard

NORSK-SVENSK FORBRØDRING: Alexander Isak og Martin Ødegaard fant begge veien til nettmaskene mot fotballstormakten Real Madrid.

Foto: SUSANA VERA

Kort tid senere var svensken frempå igjen. Denne gangen fikk han et innlegg fra venstre som han banket inn i hjørnet på hel volley.

Samme Isak var ikke ferdigscoret for dagen. Minutter etter skaffet seg nok rom til å fyre av et prosjektil i vinkelen og 3–0 til Real Sociedad. Ødegaard og Isak ble begge byttet etter at timen var passert.

Real Madrid reduserte, før La Real økte igjen. Hovedstadslaget reduserte to ganger til og sluttresultatet ble 4–3.

Real Sociedad er klare for semifinalen i cupen for første gang siden 2014. Mye takket være to gutter fra Skandinavia.

ihDB2Aw1Hbo, ødegaard

JUBLET: Martin Ødegaard feirer scoringen mot Real Madrid. Keeperspillet var ikke særlig imponerende, men det skyldes at en forsvarsspiller blokkerte sikten til keeper Areola.

Foto: Manu Fernandez / AP

Siste nytt

 • Flere løpere står over Beitostølen-helgen

  Verdenscup-sirkuset flytter seg til Beitostølen kommende helg, me ndet er flere profiler som står over. Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm og Sjur Røthe er blant dem som ikke stiller til start.

  Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

  Totalt er det 39 løpere, fordelt på 18 kvinner og 21 menn, som er tatt ut til den kommende verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Fredag er det klassisk sprint, etterfulgt av 10 kilometer klassisk på lrødagen og mixed stafett på søndagen.

  Helene Fossesholm
  Foto: Fredrik Tombra / NRK
 • Røiseland går ikke verdenscup før jul

  Skiskytterforbundet bekrefter i en pressemelding at Marte Olsbu Røiseland fortsatt sliter med helsa, og er ute frem til januar.

  Det er en beslutning som er tatt i samråd med helse- og trenerteamet.

  – Dette er så klart veldig kjedelig, og ikke noe jeg ønsker. Jeg har aller mest lyst til å konkurrere sammen med resten av laget. Men kroppen er fortsatt ikke der den skal være, og helsa er tross alt viktigst. Fokuset mitt er å stille sterkt i VM og da må jeg ta den tiden jeg trenger, sier hun i pressemeldingen.

  Røiseland har siden midten av september slitt med helseproblemer, nærmere bestemt helvetesild.

  I et intervju med NRK i slutten av oktober sa skiskytterprofilen at det var usikkert når hun kan konkurrere igjen.

  – Jeg vet ikke hundre prosent når kroppen vil fungere igjen, selv om jeg har troen på det. Det har jeg ikke fått testet ennå. Den uvissheten har vært vanskelig i høst, sa Røiseland.

  Marte Olsbu Røiseland
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Saudi-Arabia eneste kandidat til å arrangere asiamesterskapet i 2027

  India har trukket sitt kandidatur, og igjen står kun Saudi-Arabia til å arrangere asiamesterskapet i fotball 2027.

  Det asiatiske fotballforbundet (AFC) opplyser at India har trukket seg ut av kampen om å arrangere mesterskapet. Det kom ikke fram noe informasjon om hvorfor.

  Saudi-Arabia har vunnet turneringen, som arrangeres hvert fjerde år, tre ganger. De har aldri før vært verter for mesterskapet.

  Kongressen i AFC i februar vil formelt kunngjøre Saudi-Arabia som arrangør.

  2023-mesterskapet vil avholdes i Qatar. Det skulle i utgangspunktet gått til Kina, men landet trakk seg på grunn av koronasituasjonen.

  Qatar vant den siste turneringen i 2019. Da ble turneringen avholdt i De forente arabiske emirater. (NTB)

  Abdulelah Al-Amri får gult kort
  Foto: Ricardo Mazalan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste