Ødegaard viste klasse igjen: – Han er en tryllekunstner

Forventningene til Martin Ødegaard er store etter en imponerende seriestart for Real Sociedad i La Liga. Og han fortsetter å innfri.

FLOTT SPILL: Martin Ødegaard var sentral i kampen mot Real Betis, og spesielt på La Reals tredje scoring.

Laster innhold, vennligst vent..

Spesielt etter pause i kampen mot Real Betis, begeistret virkelig den norske 20-åringen.

– Se på den pasningen da! Han er en tryllekunstner. Han gjør det vakkert, elegant og effektivt. Han er sentral når han skaper disse mulighetene slik, best i La Liga, nærmest ropte TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

For Ødegaard var tredje sist på ballen da hjemmelaget scoret sitt tredje. Han vippet ballen lektent over en forsvarer til Mikel Oyarzabal, som la igjen til målscorer Cristian Portu inne i boksen.

Ødegaard blomstret tidvis i oppgjøret, sammen med resten av laget, og var såpass mye involvert at motstanderen gikk hardt til verks. Javi Garcia fikk det gule da han taklet nordmannen hardt etter drøye 60 minutter.

– Han er på et annet nivå enn mange andre her. Han har flest touch av samtlige her, vinner tilbake ballen, og er i ferd med å gjennomføre nok en praktkamp for sitt nye lag, kommenterte Mathisen samtidig som han ramset opp statistikk.

Laster Twitter-innhold

Ødegaard-frispark resulterte i mål

Real Sociedad kunne klatre til fjerdeplass på tabellen med seier, og det var ikke bare regnet i Spania som gjorde at kampen startet med en kalddusj for vertene.

Etter bare 12 minutter satte Real Betis' målfarlige spiss, Loren Moron, ballen i nettet. Dommeren vinket først for offside, men etter en kort VAR-sjekk ble det korrekt dømt scoring.

Ledelsen holdt ikke lenge. Ødegaard slo et frispark i god posisjon inn i boksen etter 22 minutter, og da ingen klarte å klarere, var Javi Garcia uheldig og plasserte ballen bak egen keeper. Før omgangen var over hadde Real Sociedad snudd kampen, etter at Willian Jose avsluttet et vakkert angrep med en flott avslutning.

UTLIGNINGEN: Etter litt om og mén endte Martin Ødegaards frispark i motstanderens mål – takket være Betis' Javi Garcia.

Ødegaard viste seg frem med presise dødballer og et raskt og våkent spill, uten at det ga den største uttellingen de første 45, men involveringene ble som nevnt flere i den andre omgangen. Også etter lagets tredje scoring fortsatte den unge profilen å yppe seg med skuddforsøk, driblinger og ballinnehav over hele banen. Han dro også på seg et unødvendig gult kort på overtid.

– Jeg synes Ødegaard har vært den beste. Til tider har han vist verdensklasse, og vært involvert i to av scoringene, sa TV 2s ekspert Mathisen.

– En stjerne på vei opp og frem

Denne sesongen har Ødegaard bare fått mer og mer ros fra tidligere profiler i den spanske ligaen.

– Jeg virkelig liker Martin. Det at han bare er 20 år forteller meg at vi er heldig. Allerede er han en viktig spiller for Real Sociedad. Men for framtiden... vi har en stjerne på vei opp og frem. Forhåpentligvis har vi han i La Liga i mange år, sa tidligere Valencia-spiller Gaizka Zabala Mendieta til TV 2 før søndagens kamp.

Real Sociedad - Real Betis

POPULÆR: En ung fan holdt opp denne plakaten vist på TV 2s bilder i pausen av kampen.

Foto: Skjermdump / TV 2

Fernando Hierro var kaptein for Real Madrid i en årrekke, og assistent i klubben da Ødegaard ble signert. Også han lovpriser utviklingen til nordmannen overfor TV 2.

– Jeg tror Real Madrid gjorde en fantastisk signering ved å hente Ødegaard som 16-åring. Han var veldig ung, hadde masse talent, men trengte tid. Nå har han fått sin sportslige karrieren på beina på en briljant måte, mener Hierro.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • BA: Norge søker håndball-VM i 2025

  Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen.

  – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal