Ødegaard hylles etter frisparkperle – King og Normann med assist

Martin Ødegaard sikret Arsenal tre poeng med et følsomt frispark borte mot Burnley. Hele fem nordmenn var i aksjon i Premier League.

Premier League - Burnley v Arsenal

NORSK MATCHVINNER: Martin Ødegaard sikret Arsenal-seier.

Foto: Craig Brough / Reuters

Den norske landslagskapteinen leverte kampens soleklare – og muligens eneste – høydepunkt da han på følsomt vis skrudde et frispark over muren og utenfor keepers rekkevidde etter snaut halvtimen spilt.

– Jeg hadde en god følelse da vi fikk frisparket. Jeg gikk rett bort til ballen fordi jeg ville ta det. Thomas (Partey, journ. anm.) ville ta frisparket også, men jeg sa «bare la meg ta det, jeg har en god følelse». Den gikk inn, så det var et bra frispark, sier Ødegaard etter kampen, ifølge TV 2.

Målet ble kampens eneste og sørget for tre viktige Arsenal-poeng.

– Han scorer, han har evnen til å finne rom og jobber veldig hardt. Han er i ferd med å bli en av lagets ledere, sier Arsenal-manager Mikel Arteta nordmannen til BBC etter kampen.

Burnley så imidlertid ut til å kunne slå tilbake fra straffemerket. Men det ble trukket tilbake etter at dommer Anthony Taylor hadde tatt en titt på VAR-skjermen.

Det så ut til at Arsenal-keeper Aaron Ramsdale fikk en fot på ballen før han felte Burnley-angriper Matej Vydra.

Premier League - Burnley v Arsenal

KONTAKT: Arsenal-keeper Aaron Ramsdale og Burnleys Matej Vydra. Det ble først dømt straffe, men den ble så trukket tilbake etter en nærmere gjennomgang.

Foto: Craig Brough / Reuters

– Det betyr ikke at det ikke er en forseelse, mener den engelske fotballegenden Gary Lineker på Twitter.

Manager Sean Dyche var tydelig på hva han mente om avgjørelsen – og tok frustrasjonen ut over Arsenal-manager Mikel Arteta på sidelinjen

Noen større mulighet fikk aldri Burnley til å score i den sjansefattige kampen.

Det var ikke vakkert, men en seier og ingen baklengsmål er vi veldig fornøyde med, sier Ødegaard.

Fem nordmenn startet

Kristoffer Ajer var den første av fem nordmenn som var i aksjon i lørdagens Premier League-runde. Han bidro til at Brentford holdt nullen da de slo Wolverhampton 2–0 borte.

Mathias Normann debuterte med en frekk målgivende pasning for Norwich, men det holdt ikke mot Watford og en spillesugen Joshua King. Sistnevnte hadde assist da Ismaila Sarr gjorde 2–1 til Watford og var involvert før det avgjørende 3–1-målet.

Premier League - Norwich City v Watford

RADARPAR: Ismaila Sarr og Joshua King sikret Watford-seier.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Mohamed Elyounoussi bidro til at Southampton reiser hjem med et knallsterkt poeng i bagasjen etter en god kamp mot Manchester City. Der endte det 0–0.

Liverpool til topps

Sadio Mané, Mohammed Salah og Nab Keïta scoret målene da Liverpool slo Crystal Palace 3–0 på Anfield.

Manés mål var det 100. for Liverpool – og senegaleseren har nå scoret i ni strake kamper mot Palace.

– Det ville være fantastisk å spille mot dem hver eneste helg, sier Sadio Mané til BBC.

Seieren sender rødtrøyene forbi Ole Gunnar Solskjærs Manchester United i toppen av Premier League. United møter West Ham borte søndag.

Sportsnyheter

Bråthen møter Skiforbundet på Ullevaal – tror på endelig avklaring

Clas Brede Bråthen har ankommet Skiforbundets lokaler på Ullevaal stadion, og det er varslet pressekonferanse klokken 14. NRK får opplyst at partene nærmer seg enighet om en ny avtale.

Siste nytt

 • Killi tilbake på ski

  Friskistjernen Johanne Killi (24) er tilbake på ski og stiller i verdenscuppremieren i big air i Sveits fredag.

  Killi ødela et leddbånd i kneet i januar og mistet resten av sesongen.

  – Kneet føles veldig bra, like sterkt og stabilt som før operasjonen. Motivasjonen og skigleden har gått opp og ned i det siste. Det er mye tanker som surrer, spesielt inn i en OL-sesong. Jeg er veldig spent på verdenscupåpningen, sier hun i en pressemelding.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Bayern-sjefen testet positivt

  Bayern München-trener Julian Nagelsmann måtte stå over onsdagens 4-0-seier over Benfica på grunn av influensasymptomer. Senere fikk han påvist koronasmitte.

  Det opplyser Bayern torsdag. Ifølge den tyske storklubben testet Nagelsmann positivt selv om han er fullvaksinert mot koronaviruset.

  34-åringen ledet ikke Bayern-laget i mesterligakampen mot Benfica i Lisboa. Det ble oppgitt at han slet med en influensalignende infeksjon.

  Julian Nagelsmann
  Foto: POOL / Reuters
 • Norge klatrer

  Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa etter gode resultater i VM-kvalifiseringen. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten, melder NTB. Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år.

  Topp ti på rankingen: 1) Belgia, 2) Brasil, 3) Frankrike, 4) Italia, 5) England, 6) Argentina, 7) Spania, 8) Portugal, 9) Mexico, 10) Danmark.

  Qxc_nUvSGFY
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal