Odd knekte Vålerenga på femten minutter

Startet friskt, men to scoringer på ti minutter avgjorde.

Odd-vif

PERLESCORING: Fredrik Nordkvelle kunne juble for en nydelig scoring. Han curlet ballen rundt Vålerenga-keeper Sandberg fra 16 meter.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Femten minutter på slutten av første omgang. Det var alt Odd trengte for å senke VIF og få tre viktige poeng.

– Det var deilig, for Vålerenga er gode. Vi forsvarer oss og har litt for lite ball, men vi vant, det er det viktigste, sa målscorer Fredrik Nordkvelle etter kampen.

Vålerenga startet friskt og respektløst på Skagerak Arena. Angrep etter angrep ble rullet opp, først og fremst på venstresiden. Den første halvtimen syntes Deilakrisen helt avblåst.

Men det ble aldri farlig. Odd parkerte bussen, og i stedet – midt under Vålerengapresset – fikk Riku Riski muligheten til å ta ballen med seg langs høyresiden. Han fikk skutt, Sandberg måtte gi retur, og på borteste stang dukket Pape Pate Diouf opp og kunne sette ballen i tomt mål.

Og dermed endret kampen fullstendig karakter. Der Vålerenga sekunder tidligere hadde hatt lekestue med Odd-forsvaret, var rollene snudd.

Tre minutter etter målet var Fredrik Nordkvelle tett på 2–0. I kamp med Robert Lundstrøm fikk han skutt, og ballen curlet han rundt VIF-keeper Sandberg fra omtrent 20 meter – i nettaket.

Bare sju minutter etter kom målet, igjen var det Nordkvelle, denne gangen fra 16 meter. Sandberg strakte seg så langt han kunne, men han var sjanseløs.

2–0 var ikke ufortjent.

Et øyeblikks magi fra Zahid holdt ikke

Andreomgangen startet på samme måte. Et Vålerengalag som presset, og et Odd som parkerte bussen. Men det skulle gå annerledes denne gangen.

Først etter 69 minutter kom kampens andre høydepunkt, fra Vålerengas Ghayas Zahid. Han vippet ballen over stopper Fredrik Semb Berge og dro til med strak vrist. Utagbart ned til Rossbachs høyre.

2–1 var heller ikke ufortjent, og nok en gang parkerte Odd effektivt bussen. De ble presset lengre og lenger bak på banen, og det var Vålerenga som skulle få komme.

Likevel holdt det ikke. Ibrahim fikk flere sjanser, men det ble med nesten.

– Vi vinner på slutten av første

Etter kampen var Oddtrener Dag Eiliv Fagermo forståelig nok lettet.

– Deilig. En utrolig viktig seier for oss. Vi er gode etter at vi scorer og ut, men vi lar Vålerenga ha ballen alt for mye, sier han.

– Vi er litt rysta i starten. Scoringa ga oss selvtillit, og det er der vi vinner kampen, i slutten av første omgang. Vif tar tak med en gang, vi blir liggende lavt, og det er spill mot ett mål. Men vi forsvarer oss veldig bra, sier han.

– Arbeidsseiere er kanskje de beste seierne.

Dermed fortsetter nedturen for VIF-trener Ronny Deila. Klubben han leder har nå seks poeng på like mange kamper.

– Vi bli hardt straffa i dag. 1-0 skal jeg akseptere, men resten av omgangen detter vi sammen, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Klæbo knuste alle

  Johannes Høsflot Klæbo gjør som i fjor og vinner sprinten på Beitostølen. Emil Iversen er nærmest ungfolen og blir nummer to. Eirik Brandsdal kniper tredjeplassen i en tett duell med Gjøran Tefre.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Falla suveren på sprinten

  Maiken Caspersen Falla viser hvorfor hun er regjerende verdensmester i sprint og vinner på Beitostølen. 19 år gamle Kristine Stavås Skistad, gjør en forrykende spurt og blir nummer to. Lotta Udnes Weng kniper tredjeplassen foran Tiril Eckhoff.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Riiber tok NM-gull

  Jarl Magnus Riiber tok NM-gullet på 5-kilometeren lørdag. Espen Andersen sikret sølvet, mens Einar Christian Lurås Oftebro sørget for sin andre NM-medalje med bronsen.

  Riiber
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, finaler
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, finaler
Sesongstart langrenn: Finaler klassisk sprint
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvalifisering og vinterstudio
V-cup hopp: Lagkonkurranse, menn
V-cup hopp: Laghopp 1. omgang, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse