NRK Meny
Normal

Odd knekte Vålerenga på femten minutter

Startet friskt, men to scoringer på ti minutter avgjorde.

Odd-vif

PERLESCORING: Fredrik Nordkvelle kunne juble for en nydelig scoring. Han curlet ballen rundt Vålerenga-keeper Sandberg fra 16 meter.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Femten minutter på slutten av første omgang. Det var alt Odd trengte for å senke VIF og få tre viktige poeng.

– Det var deilig, for Vålerenga er gode. Vi forsvarer oss og har litt for lite ball, men vi vant, det er det viktigste, sa målscorer Fredrik Nordkvelle etter kampen.

Vålerenga startet friskt og respektløst på Skagerak Arena. Angrep etter angrep ble rullet opp, først og fremst på venstresiden. Den første halvtimen syntes Deilakrisen helt avblåst.

Men det ble aldri farlig. Odd parkerte bussen, og i stedet – midt under Vålerengapresset – fikk Riku Riski muligheten til å ta ballen med seg langs høyresiden. Han fikk skutt, Sandberg måtte gi retur, og på borteste stang dukket Pape Pate Diouf opp og kunne sette ballen i tomt mål.

Og dermed endret kampen fullstendig karakter. Der Vålerenga sekunder tidligere hadde hatt lekestue med Odd-forsvaret, var rollene snudd.

Tre minutter etter målet var Fredrik Nordkvelle tett på 2–0. I kamp med Robert Lundstrøm fikk han skutt, og ballen curlet han rundt VIF-keeper Sandberg fra omtrent 20 meter – i nettaket.

Bare sju minutter etter kom målet, igjen var det Nordkvelle, denne gangen fra 16 meter. Sandberg strakte seg så langt han kunne, men han var sjanseløs.

2–0 var ikke ufortjent.

Et øyeblikks magi fra Zahid holdt ikke

Andreomgangen startet på samme måte. Et Vålerengalag som presset, og et Odd som parkerte bussen. Men det skulle gå annerledes denne gangen.

Først etter 69 minutter kom kampens andre høydepunkt, fra Vålerengas Ghayas Zahid. Han vippet ballen over stopper Fredrik Semb Berge og dro til med strak vrist. Utagbart ned til Rossbachs høyre.

2–1 var heller ikke ufortjent, og nok en gang parkerte Odd effektivt bussen. De ble presset lengre og lenger bak på banen, og det var Vålerenga som skulle få komme.

Likevel holdt det ikke. Ibrahim fikk flere sjanser, men det ble med nesten.

– Vi vinner på slutten av første

Etter kampen var Oddtrener Dag Eiliv Fagermo forståelig nok lettet.

– Deilig. En utrolig viktig seier for oss. Vi er gode etter at vi scorer og ut, men vi lar Vålerenga ha ballen alt for mye, sier han.

– Vi er litt rysta i starten. Scoringa ga oss selvtillit, og det er der vi vinner kampen, i slutten av første omgang. Vif tar tak med en gang, vi blir liggende lavt, og det er spill mot ett mål. Men vi forsvarer oss veldig bra, sier han.

– Arbeidsseiere er kanskje de beste seierne.

Dermed fortsetter nedturen for VIF-trener Ronny Deila. Klubben han leder har nå seks poeng på like mange kamper.

– Vi bli hardt straffa i dag. 1-0 skal jeg akseptere, men resten av omgangen detter vi sammen, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Froome tatt for dopingregelbrudd

  Syklisten Chris Froome har avgitt dopingprøve som viser at han har altfor høy konsentrasjon av salbutamol. Det er et stoff som er vanlig i astmamedisin.

 • Edvartsen tilbudt å dømme 2. div.

  NFF skal ha tilbudt Svein-Erik Edvartsen å dømme i 2. divisjon neste sesong, melder VG. Det tilbudet skal imidlertid 38-åringen ha avslått.

  Edvartsen har stevnet NFF for det han mener er feilaktig avskjedigelse som seksjonsleder for samfunnsansvar.

  Svein-Erik Edvartsen
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Ni Bulatovic-mål holdt ikke

  Katarina Bulatovic scoret ni mål for Montenegro, men det var Allison Pineau og Frankrike som tok seieren i VM-kvartfinalen i håndball tirsdag kveld.

  Frankrike vant til slutt 25–22, og møter Sverige i semifinalen fredag.

  Allison Pineau
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming kortbane: Forsøksheat
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Ole Einar Bjørndalen
EM svømming
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland