O'Sullivan fikk svenske-kjeft etter frekt triks

HERNING (NRK): Da Norge begynte å dra ifra Sverige i skjebnekampen utnyttet Christian O'Sullivan regelverket til å påføre svenskene en smertelig utvisning.

Bilder med tillatelse fra TV3

Bilder med tillatelse fra TV3

– Jeg fikk litt dårlig samvittighet, innrømmer O'Sullivan til NRK.

Situasjonen oppstod i det 39.-spilleminuttet. Sverige så ut til å endelig komme til hektene igjen etter at Norge hadde pangåpnet den andre omgangen.

Fredric Pettersson reduserte til 17-22, og skulle bare løpe hjem igjen i forsvar. Da satte O'Sullivan en smart sperre på Pettersson slik at han måtte løpe gjennom midtsirkelen, Magnus Gullerud som skulle ta avkast prikket ballen borti svensken – dermed tominutter på Pettersson.

– Jeg tenker bare at jeg skal forstyrre pasningen. Så blir det litt kontakt, men det er ikke mye. Det er nok til at jeg skal få tominutter. Det er unødvendig, sier Pettersson.

Forstår irriterte svensker

For regelen er klar; Forstyrrer du avkastet, og er innenfor midtsirkelen, blir det automatisk tominutters utvisning.

Selv om Pettersson innrømmet sine synder etter kampen, kokte både han og medspillerne ute på banen.

– Han ble litt sur på meg, men sånn er det, sier O'Sullivan og smiler lurt.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten mener Norges nummer 24 ikke gjorde noe galt.

– Det er rutinert av O'Sullivan, og idiotisk av Pettersson. Så er Gullerud smart og bare kaster ballen i ham.

Tvedten

FORSTÅR SVENSKENE: NRK-ekspert Håvard Tvedten forstår at Sverige ble frustrert av O'Sullivans manøver, men mener det var godt innenfor regelverket.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Likevel forstår han svenskenes frustrasjon.

– Jeg kan forstå at de blir irritert. Hadde jeg vært svensk hadde jeg nok blitt det.

Får ros av sjefen

Utvisningen ga Norge et lite pusterom i en periode der Sverige hadde scoret to mål etter at Norge var oppe i så mye som en syvmålsledelse.

Etter kampen var Norges landslagssjef Christian Berge full av lovord om eleven som bokførte seg med ni målgivende pasninger, og tre scoringer.

– Han er fantastisk. For et hjerte. Han er glad i å spille mot Sverige, konstaterer Berge til NRK.

HANDBALL-WC-2019-SWE-NOR

JUBEL: Christian Berge, og resten av den norske benken, hadde mye å juble for under kampen mot Sverige.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Men det var ikke bare klokskapen i det 39.-minuttet som varmet sjefen, også et enormt returløp i det 46.-minuttet fikk Berge til å finne frem superlativene.

– Han kaster seg etter ballen. Det sier det meste om hans innsats i dag.

 • Norge spiller siste kamp i mellomspillet på onsdag mot Ungarn. Like etterpå er det duket for Sverige mot Danmark. Med seier mot Ungarn er Norge videre om Danmark slår Sverige, uavgjort eller svensk seier med mer enn fem mål.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Warholm vant to priser

  Karsten Warholm forsynte seg av prisene da Norges største friidrettsprofiler ble hedret for sine prestasjoner i 2019-sesongen onsdag. Verdensmesteren på 400 meter hekk ble kåret til årets mannlige utøver og ble i tillegg tildelt prisen som årets navn kåret av Friidrettens Venner. Warholms treningsmakker Amalie Iuel ble kåret til årets kvinnelige utøver på gallaen i Oslo onsdag, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk prisen som årets forbilde. Stavhopper Pål Haugen Lillefosse fra Fana ble årets unge utøver. Prisen til årets lag gikk til kvartetten Stian Øvergaard Aarvik, Johan Bugge, Torstein Tengsareid og Håkon Skarsholt som tok bronsemedalje under EM i motbakkeløp. Ikke overraskende ble årets øyeblikk 5000-meterfinalen under VM i Doha. Der Norge hadde tre Ingebrigtsen-brødre til start. Den svaksynte sprinteren Salum Kashafali fra Norna-Salhus fikk prisen som årets gjennombrudd. Han ble nylig verdensmester på 100 meter under para-VM, og i tillegg tok han NM-gull på samme distanse på Hamar i sommer. Sleggeveteranen Eivind Henriksen ble hedret som årets lagspiller. (NTB)

  Årets mannlige utøver
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Gattuso ny Napoli-trener

  Carlo Ancelotti fikk sparken fra Napoli i går, til tross for å ha ledet klubben til 16.-delsfinalen i mesterligaen etter 4-0 seieren over Genk i går. I dag ble Gennaro Gattuso presentert som ny Napoli-trener. Den tidligere AC Milan-trenerens store utfordring blir å lede laget opp fra en syvendeplass inn til en plass som gir mesterligaspill neste sesong. – Det er flaut å se Napoli der vi er på tabellen. Dette laget har det som trengs for å ta en topp fire plassering, sier den nybakte Napoli-treneren.

  Gennaro Gattuso ny Napoli-trener
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal