Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

FØRSTE TOUCH: Erling Braut Haaland scoret raskt i møtet med danskene.

Klokka viste bare 6 minutter og 50 sekunder da Erling Braut Haaland gjorde som han som regel gjør: scoret mål.

– Han ble født med det instinktet. Man kan ikke lære det bort. Han er en fantastisk fyr. Han er elsket av alle. Han er jordnær. Vi er heldig at han kom til oss. Vi må nyte det så mye som mulig, sier Pep Guardiola om sin norske elev til TV 2.

Denne gang showet han i mesterligamøtet mot FC København hjemme på eget gress. Målet var i tillegg 22-åringens første ballberøring i kampen.

På sidelinjen bare ristet manager Pep Guardiola på hodet. Og internett kokte som vanlig av beundring.

«Det begynner å bli litt dumt nå. Får målscoring til å se absurd lett ut,» tvitret angrepslegenden Gary Lineker.

Gary Lineker / Haaland Twitter

– Arbeidsmoralen og det han gir på hver trening, er grunnen til at han er så stabilt god, forklarer manageren.

Lagkamerat Ilkay Gündogan var heller ikke veldig overrasket over at NRK ville stille spørsmål om Haaland.

– Det er mye prat om ham. Det er fascinerende at han ikke blir påvirket av alt snakket om ham utenfor banen. Han gjør bare jobben sin, og to ganger på utrolig vis igjen, mener tyskeren.

Vill statistikk

Det var Haalands 27 mesterligamål på 22 kamper. Men den statistikken holdt bare i 26 minutter. Da var tallet 28 mål.

Haaland

TAKKET: Haaland ble byttet ut til pause, for å få hvile i et hektisk kampprogram.

Sergio Gómez sitt skudd fra langt hold. Keeper Kamil Grabara måtte gi retur – rett i beina til nordmannen.

– Han synes ikke så mye, men scorer to mål. Han er alltid der når han skal gjøre mål, sier FCK-spiller Isak Bergmann Johannesson til NRK.

Da er han foran blant annet storscoreren Luis Suárez. Og ifølge Duncan Alexander på Twitter, som jobber for analyseverktøyet Opta Analyst, har han med det faktisk allerede scoret 1 prosent av alle Citys mål i Premier League og Mesterligaen.

Han er sterk, hurtig, aggressiv, og han prøver skape nye posisjoner for seg selv inne i feltet. Det er ikke mye vi ser av ham i det oppbyggende spillet, men plutselig er han der. Verdensklasse, roser danske Viktor Kristiansen, som tror de vil gjøre en bedre jobb i neste oppgjør.

– Det er ikke umulig å stoppe ham. Han gjør to mål og vi skal se noe video av det, og gjort litt for å stoppe ham og resten av City, fortsetter Kristiansen til NRK.

– Mer sliten etter trening

Det stod 3–0 til Manchester City til pause. etter at Davit Khocholava satte ballen i eget nett for danskene. Men Haaland tok selvfølgelig overskriftene. I TV 2s studio viste de at han bare hadde hatt 11 berøringer på ballen i løpet av de første 45 minuttene.

Pep Guardiola

GODT HUMØR: Pep Guardiola etter Haalands andre mål.

– Når ballen ikke går inn så tenker man «hva skjedde der egentlig»? Han har så få touch, at jeg vil tro at han er mer sliten etter en gjennomsnittlig treningsøkt enn etter å ha spilt kamp, sier kanalens ekspert Erik Thorstvedt.

– Han er sannsynligvis den beste jeg noensinne har sett spille, sier Jack Grealish til TV 2.

Da lagene kom tilbake på banen etter hvilen, var det uten Haaland. Han ble byttet ut til fordel for litt mer ukjente Cole Palmer. Men de lyseblå har flere menn som kan score mål. Riyad Mahrez økte ledelsen fra straffemerket etter 55. spilte minutter. Deretter var det Julian Alvarez til sin tur, og 5–0.

Mens Fotball-Europa tilsynelatende fortsatte å snakke om Haaland. Så gjenstår det å se om BBC får rett i sin lille spådom:

BBC Haaland

For danskene ble det naturlig nok en småtung kveld. Laget står med ett poeng, og minus åtte i målforskjell, etter tre kamper.

– Alt kan skje i Parken, når vi er på hjemmebane, mener islandske Johannesson.

• KBKs Max Williamsen ute resten av sesongen

Et avrevet korsbånd i venstre kne gjør at sesongen er over for Kristiansunds Max Williamsen.

Etter 15 minutter i onsdagens cupkamp på Reknesbanen, gikk KBKs høyreback i bakken etter en duell med en Træff-spiller, skriver Tidens Krav.

– Det er bare å forberede seg på det verste, sa 20-åringen til da han hinket inn i KBK-bussen for å reise hjem til Kristiansund en liten time etter kampslutt.

Etter MR-undersøkelse torsdag kom bekreftelsen på at 20-åringen ikke kan spille mer fotball denne sesongen. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - KFUM Oslo (1-1)
  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)