Hopp til innhold

Får huden full etter Norge-tap: – Rett og slett fryktelig

Norge gikk på en smell i bortekampen mot Slovenia lørdag kveld. Nå får den klubbløse målvakten Ørjan Nyland kritikk for måten det avgjørende målet kom på.

Nyland

Det endte til slutt med et skuffende 1-2-tap i den viktige landskampen mot Slovenia i Ljubljana.

Norge tok ledelsen da Erling Braut Haaland satte sitt 22. mål på 21 landskamper i starten av andre omgang, men Slovenia slo kraftig tilbake da Benjamin Sesko utlignet med 20 minutter igjen av oppgjøret, og ti minutter senere fyrte han løs fra langt hold og sikret slovenerne seieren.

Og det avgjørende målet skaper reaksjoner.

Sesko fikk stå alene og lade kanonen fra 25 meter, men skuddet snek seg i sakte film inn nede til høyre for Ørjan Nyland.

– Det er et greit forsøk, men det er rett og slett fryktelig keeperspill, slo TV 2-ekspert Jesper Mathisen fast etter langskuddmålet.

En keepertabbe, enkelt og greit, oppsummerte Egil «Drillo» Olsen i TV2s studio.

På pressekonferansen etter kampen stiller NRK landslagssjef Ståle Solbakken spørsmål om hva han mener.

– Det er nok det (en keepertabbe). Jeg tror Ørjan på en god dag tar den ballen. Det tror jeg han er enig i selv også. Nå har jeg ikke sett den i reprise, jeg stod ganske rett bak da han skjøt, svarer han.

Tweet Tjernås
Foto: Skjermdump, Twitter

Det overrasker meg at den går inn. Den kommer litt uventet og brått på, men det er veldig langt unna og ikke veldig hardt. Man sitter med en følelse at de har en keeper som hadde tatt den, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Ser ikke utgangen

Slik forklarer Nyland selv situasjonen:

– Det andre målet ser jeg ikke utgangen på. Derfor går den inn. Jeg blir for sein, og han treffer veldig bra, sier Nyland til NRK.

Nyland , Slovenia - Norge

RAKK IKKE FREM: Ørjan Nyland får kritikk for ikke å ha tatt langskuddet fra Sesko.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

32-åringen har ikke fått ny kontrakt etter at avtalen med Reading utløp i sommer.

– Det påvirker ikke at jeg ikke har klubb, mener han selv.

Jeg synes Nyland er en god keeper, men han er ikke i kampsituasjoner ukentlig, og Solbakken pleier å bruke spillere som er i form og spiller, så jeg var litt overrasket da jeg så han skulle starte, sier NRK-Torp.

– Vurderer dere et keeperbytte mot Serbia? spør NRK Solbakken.

Nå må vi se på kampen og se på hvordan vi skal legge opp den kampen. Det er en ny motstander, og det er en «grande finale», så vi må finne den beste oppstillingen og taktikken til den kampen, sier landslagssjefen.

Og målvakten svarer følgende:

– Jeg stod i mål i dag, så hvorfor ikke mot Serbia?

Hvem bør stå mot Serbia?

Ny mulighet tirsdag

Den skuffende forestillingen i Ljubljana forandrer egentlig ikke så mye på utgangspunktet før tirsdagens kamp mot Serbia på Ullevaal.

Norge vinner gruppa om det blir seier eller uavgjort i tirsdagens kamp.

Etter Serbias 4-1-seier over Sverige lørdag kveld står begge lag med 10 poeng før gruppefinalen.

Med poeng mot Serbia på Ullevaal vil Norge da bli gruppevinner på innbyrdes oppgjør etter å ha vunnet i Beograd i juni.

Med serbisk seier på Ullevaal, uansett siffer, vinner serberne gruppa.

Ståle Solbakken

NEDTUR: Norge hadde seks kamper på rad uten tap. Ståle Solbakken virket ikke videre fornøyd.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Og gruppeseieren henger høyt.

I tillegg til at Norge vil bli seedet på nest beste nivå under trekningen av EM-kvalikgruppene 9. oktober, noe som har mye å si når de to beste i EM-gruppa går til EM, vil en gruppeseier også gjøre at Norge rykker opp til nivå A i Nasjonsligaen og får langt mer attraktiv motstand neste gruppespill.

Les også: Dette skjer hvis Norge vinner gruppa i Nasjonsligaen

Football, Nations League, Norway - Sweden
Football, Nations League, Norway - Sweden

Sjansene er fine. Det er ikke som om denne kampen var helt på trynet, det er resultatet som er helt på trynet. Vi gjør mye bra, men også mye vilt. Vi spiller en annenomgang vi ikke har spilt på lang tid under meg, hvor det er mye urolig. Vi mister mye baller og spiller litt taktisk naivt, og går for nummer to i stedet for å vente til vi får de perfekte overganger og spillet, forteller Solbakken til NRK.

Rotete og kaotisk


Spillerne er også klare på at de da ikke kan gjøre som lørdag kveld i Slovenia. For det var en skuffet gjeng som gikk igjennom pressesonen.

– Når vi tar ledelsen så skal vi kontrollere det. Vi har vært gode på det før. Da vi fikk 1–0 så trodde jeg på seier, erkjenner Alexander Sørloth.

Norge - Slovenia

SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland våget ikke helt å juble for scoringen sin, trolig i frykt for offside, men mål ble det – igjen. Hans sjette i nasjonsligaen, av Norges sju scoringer.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Det er en stund siden vi har hatt denne følelsen, men sånn er det. Vi kan ikke forvente at det skal gå på skinner hver gang. Selv om det svir så har vi en kamp til. En finale, og vi har alle muligheter. Vi må bare nullstille og sørge for at vi tar det på tirsdag, sier Martin Ødegaard til TV 2.

Sportsnyheter

Fernandes til NRK om banestormeren: – Fikk ikke med meg det som skjedde

En tilskuer løp ut på banen med regnbueflagg i VM-kampen mellom Portugal og Uruguay. Minutter senere ble Bruno Fernandes den store helten for Portugal da han sikret avansement til åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • Tyskland fikk bot på over 100.000 etter regelbrudd i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har gitt Tysklands fotballforbund en bot på rundt 100.000 kroner for å ha brutt reglene på en pressekonferanse i VM.

  Den tyske avisen Bild meldte tidligere tirsdag at Fifa hadde satt i gang en etterforskning som følge av at kun trener Hansi Flick stilte opp på pressekonferansen foran puljekampen mot Spania. Ifølge Fifas regler er alle lag forpliktet til å stille med en spiller i tillegg til treneren.

  Tyskland har blitt ilagt en bot på rett i overkant av 100.000 kroner for regelbruddet, skriver nyhetsbyrået DPA. Regelen er en del av artikkel 44 i VM-reglementet. Det inneholder media- og markedsføringsreglene VM-lagene må forholde seg til.

  Flick begrunnet fraværet av spillere med den lange avstanden fra hotellet deres i Al-Shamal til pressesenteret i Doha, i tillegg til den korte tiden mellom pressekonferansen (14.15) og deres siste trening før Spania-kampen (17.30).

  – Vi ønsker ikke at noen spillere skal ta denne turen, det er nesten tre timer. Spillerne bør forberede seg til treningen i den viktige fasen av turneringen. Det må vi akseptere, sa Flick. (NTB)

  Hansi Flick
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Kamerun-keeper Onana ferdig i VM etter trenerkrangel

  André Onana har forlatt Kameruns VM-tropp i Qatar som følge av uenigheter med trener Rigobert Song. Inter-keeperen fikk ikke spille mot Serbia.

  Noen timer før mandagens kamp kom det fram at Onana ble holdt ute av oppgjøret av disiplinære årsaker. I etterkant har flere medier rapportert at grunnen var uenigheter med trener Song.

  Mandag kveld publiserte Kameruns fotballforbund en pressemelding der det kom fram at Onana ble «suspendert inntil videre».

  Inter-målvakten blir heller ikke å se i siste puljekamp mot Brasil ettersom han har reist hjem til Kamerun, melder Daily Mail. Det er ventet at Onana selv kommer med en uttalelse senere tirsdag.

  Kamerun må slå allerede cupspillklare Brasil for å ha håp om avansement.

  I alt har Onana stått 34 kamper for Kamerun. Han tok del i lagets 0-1-tap for Sveits i VM-åpningen. Foran sesongen sluttet han seg til Inter i italiensk serie A på fri overgang etter flere år i Ajax i Nederland. (NTB)

  Andre Onana
  Foto: Petr Josek / AP
 • Uttak til landskamper i ishockey mot Slovakia og Latvia

  Den norske landslagssjefen i ishockey, Tobias Johansson, har tatt ut troppen til landskamper mot Slovakia og Latvia i Bratislava 15. og 16. desember:

  Tobias Johansson hadde sine første kamper som norsk landslagssjef i Trondheim i november mot Latvia og Danmark. Det ble ett tap og en seier. Det var med et lag fullt av ferske spillere. Denne gangen er veteraner som Mathis Olimb og Alexander Bonsaksen med igjen.

  Målvakter:

  Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Holm (Stavanger), Tobias Normann (Sparta).

  Backer:

  Alexander Bonsaksen (Frisk Asker), Sander Vold Engebråten (Storhamar), Johannes Johannesen (Mora), Christian Kåsastul (Frisk Asker), Max Krogdahl (Västervik), Erlend Lesund (Rögle), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Mattias Nørstebø (Björklöven).

  Løpere:

  Michael Haga (Black Wings Wien), Ludvig Hoff (Stavanger Oilers), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (Lillehammer), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (Stavanger Oilers), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), André Bjelland Strandborg (Stavanger), Mathias Trettenes (HPK), Markus Vikingstad (Fischtown Pinguins). (NTB)

   Alexander Bonsaksen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste