Krevende med nye baller

Suzann Pettersen skal spille med nye baller og køller denne sesongen. Det kan gi "Tutta" problemer på kort sikt.

Suzann Pettersen
Foto: TIM SHAFFER / SCANPIX

- Det er det samme som for en alpinist å bytte støvler og ski. Det tar også tid å bli vant med det nye, sier Pettersen til NRK.

Med sitt gamle utstyr klarte "Tutta" å bli verdens nest beste spiller.

Nett-TV: Nytt utstyr skaper utfordringer

Nå har hun skrevet kontrakt med utstyrsleverandøren Nike for å klatre helt til topps.

Krevende jobb

- Det kommer til å kreve masse - tid, studier, detalj-justeringer og analyser. Det blir en stor jobb, sier Pettersen.

Selveste Tiger Woods er i Nikes stall. Det var i 1996 han gikk til Nike. Han vant en major-tittel i 1997, men så gikk det to år før han vant noe mer. Mange skyldte på utstyret den gangen.

- Ja, men da var Nike helt i startfasen. Nå er de blant de beste i verden på golfutstyr, og det kan bety mye, sier "Tutta".

Og etter hvert har jo Tiger vunnet ganske mye, som kjent.

Pettersens trener Gary Anderson innrømmer at det er en risiko å ta når hun nå bytter utstyr i jakten på verdenstoppen.

- Men se ikke negativt på det. Dette skal være en måte å komme videre på. Man kan aldri spå noe sikkert, men man må prøve, og eventuelt justere, sier Anderson til NRK.

Vil trene med Tiger

"Tutta" er glad for én ting til med skifte av utstyrsleverandør: Hun er på lag med Tiger Woods.

- Jeg har alltid hatt lyst til å møte ham, gjerne gå en hel dag på golfbanne sammen med ham for å følge med på det han gjør. Og blir det anledning til å prøve golfkølla sammen med ham, er det alle tiders, sier "Tutta".

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal