Endelig seier for Tønseth: – Det betyr alt

Didrik Tønseth (27) fikk for første gang i verdenscup-karrieren oppleve å gå først i mål da han vant søndagens jaktstart. Han delte pallen med Sjur Røthe og Emil Iversen.

World Cup Nordiske grener Lillehammer

Didrik Tønseth hadde neppe trodd at den første verdenscupseieren hans skulle komme etter en spurtduell, men slik ble det.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det føles utrolig bra. Det er artig at det skulle lykkes så «gæli», sier Didrik Tønseth, som bekrefter dette er hans største dag som langrennsløper.

– Det betyr egentlig alt, legger han til.

Tønseth har nemlig i en årrekke vært fast innslag i toppen av resultatlistene, men det har ikke blitt mange seiere.

Dette var hans andre i karrieren, men den forrige seieren ble han tiltdelt som følge av at Martin Johnsrud Sundby mistet en del plasseringer i forbindelse med sin astmamedisin-sak. I dét rennet ble Tønseth opprinnelig nummer to.

Søndag fikk han endelig oppleve hvordan det er å også være først over målstreken.

World Cup Nordiske grener Lillehammer

Det ble helnorsk pall med Tønseth, Røthe (t.v) og Emil Iversen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Parkerte feltet tidlig

Sjur Røthe og Tønseth har vært litt i egen klasse på distanserennene på Lillehammer denne helga.

Søndag fortsatte i samme stil som i lørdagens renn, hvor de også ble nummer en og to - med god margin ned til tredjeplassen.

Røthe vant lørdag, men søndag var Tønseth sterkest. Han er ikke kjent for å være spesielt god i spurt, men det var nettopp i spurten på oppløpet han til slutt slo Røthe.

Slik så det ut da:

– Jeg har ikke slått ham på et eneste spurtdrag på rulleski, så det ville ha blitt det første i år. Av de dårlige spurterne som kjemper om seier, var det den beste som vant, sier Røthe med et smil.

Røthe gikk ut ett sekund foran Tønseth på jaktstarten. I snøværet dannet de straks en tetgruppe med Emil Iversen, som gikk ut som nummer tre. Midtveis i løpet måtte Iversen gi tapt, for i front gikk det fort.

Gjennom hele løpet økte Tønseth og Røthe forspranget til feltet som jaget bak.

Samarbeidet

Det ble etter hvert en intens kamp mellom de to lagkameratene, som likevel passet på å hjelpe hverandre underveis. De byttet blant annet på å ligge fremme og dra, selv om Røthe kanskje lå fremme aller mest.

Dette samarbeidet var nok en god oppskrift for begge, for det store feltet som jaget bak havnet lengre og lengre bak.

– Vi samarbeidet vanvittig bra sammen, sier Tønseth.

Tønseth fikk den beste posisjonen da han kjørte inn som nummer to på oppløpet, og der avgjorde han altså med karrierens beste spurt - så langt.

I feltet bak ble det etter hvert mer en stillingskrig, og få var interesserte i å dra der. Til slutt virket gruppa helt uinteressert i første- og andreplassen, og siste halvdel av rennet ble i stor grad gått i søndagsfart. Dermed måtte det hele avgjøres med spurt, og der var Iversen tilbake. Han vant spurten og gikk inn til tredjeplassen.

Siste nytt

 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Zucca tilbake på is

  Mats Zuccarello pådro seg en skade i slutten av februar, i dag var han tilbake på is. Det var under debuten for sin nye klubb, Dallas Stars, at nordmannen blokkerte et skudd og pådro seg et brudd i armen. Det gjenstår åtte kamper av seriespillet i NHL.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal