NRK Meny
Normal

Ny nordmann til NHL

Mathis Olimb har skrevet under for NHL-mester Chicago Blackhawks, melder aftenposten.no.

Mathis Olimb

Mathis Olimb

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Olimb hadde opprinnelig kontrakt med Frölunda også neste sesong, men skal nå søke lykken i den nordamerikanske ishockeyligaen. Klubben tok kontakt rett etter VM.

- Jeg vet ikke helt når jeg skal reise over, men det blir til en treningscamp først. Så får vi se om det blir NHL eller AHL. Jeg håper jo det blir det første, sier Olimb til aftenposten.no.

- Jeg var i hvert fall ikke i tvil om at jeg måtte slå til på denne muligheten. Det er ikke så mange norske som får en slik sjanse, legger landslagsspilleren til.

Chicago Blackhawks slo Philadelphia Flyers i NHL-finalen nylig og tok sin første tittel på 49 år.

Les: Millimetre avgjorde Stanley Cup

Fra før er to andre nordmenn klare for NHL neste sesong. Mats Zuccarello Aasen skal spille for New York Rangers, mens Jonas Holøs er klar for Colorado Avalanche. Patrick Thoresen kommer trolig også tilbake til NHL.

Les:

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo