Ny nordmann til NHL

Mathis Olimb har skrevet under for NHL-mester Chicago Blackhawks, melder aftenposten.no.

Mathis Olimb

Mathis Olimb

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Olimb hadde opprinnelig kontrakt med Frölunda også neste sesong, men skal nå søke lykken i den nordamerikanske ishockeyligaen. Klubben tok kontakt rett etter VM.

- Jeg vet ikke helt når jeg skal reise over, men det blir til en treningscamp først. Så får vi se om det blir NHL eller AHL. Jeg håper jo det blir det første, sier Olimb til aftenposten.no.

- Jeg var i hvert fall ikke i tvil om at jeg måtte slå til på denne muligheten. Det er ikke så mange norske som får en slik sjanse, legger landslagsspilleren til.

Chicago Blackhawks slo Philadelphia Flyers i NHL-finalen nylig og tok sin første tittel på 49 år.

Les: Millimetre avgjorde Stanley Cup

Fra før er to andre nordmenn klare for NHL neste sesong. Mats Zuccarello Aasen skal spille for New York Rangers, mens Jonas Holøs er klar for Colorado Avalanche. Patrick Thoresen kommer trolig også tilbake til NHL.

Les:

Siste nytt

 • Svak opning av Hovland i California

  Viktor Hovland ligg på ein delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i California. Hovland brukte 71 slag for å fullføre runden og ligg dermed 1 under par i turneringa. Nordmannen har sju slag opp til førstemann Sebastián Muñoz (64 slag).

  Xander Schauffele og Viktor Hovland
  Foto: Chase Stevens / AP
 • Sterk engelsk kveld

  Dei engelske laga i europaligaen i kveld vann sine kampar. Torrtenham banka austerrikske LASK 3-0, Leicester slo Zoya frå Ukraina med same siffer.

  Arsenal, i Molde si gruppe, sleit mot Rapid Wien, men vann 2-1 til slutt.

  Også skotske Rangers opna bra, med 2-0 borte over Standard Liege.

  Gareth Bale
  Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal