Hopp til innhold

Jonas Holøs klar for NHL

Jonas Holøs har skrevet under for NHL-klubben Colorado Avalanche.

Jonas Holøs fikk målt krefter mot Frankrirke i VM

Jonas Holøs fikk målt krefter mot Frankrirke i VM

Foto: PETR JOSEK / Reuters

Det har vært en stor dag for norsk-hockey. Tidligere i dag ble Mats Zuccarello Aasen klar for New York Rangers. Noen timer senere ble også Jonas Holøs offisielt klar for verdens beste ishockey-liga.

- Det blir en utfordring

22-åringen har de siste årene spilt for Färjestad i svenske eliteserie, men vil nå prøve seg på en høyere nivå. Det har tidligere vært sterke antydninger om den forestående byttet av liga for den tidligere Sparta-spilleren, men nå skal alle formaliteter være klare.

Les: - Norsk VM-spiller til NHL

– Nå er jeg klar. Man må jo ta muligheten når man får den. Det blir en utfordring som jeg vil prøve å ta, sier Jonas Holøs til NRK.

Hva synes du om å få muligheten i NHL?

Jonas Holøs

Jonas Holøs gleder seg til å dra til USA

Foto: NRK

– Det er stort. Det er jo ikke så mange nordmenn som har gjort det, så jeg må gripe sjansen. Det er en drøm som går i oppfylleslse selv om det skulle bli AHL, forhåpentligvis får jeg noen kamper i NHL, sier han videre.

Ungt lag

Colorado Avalanche røk ut av Stanley Cup-sluttspillet i første runde mot San Jose, men laget leverte en jevnt bra sesong.

- Det er en klubb som sier at de skal satse ungt. De gjorde det i år og vil også gjøre det i årene framover for å bygge opp et lag. Derfor seg det bra ut i forhold til alder på spillerne på laget, og jeg tror at det blir en bra mulighet for meg å komme dit, sier backen.

Avalanche hadde ellers sin foreløpige storhetsperiode da de vant Stanley Cup i 1996 og 2001. Peter Forsberg, Joe Sakic og Patrick Roy er blant storhetene som har spilt i klubben.

Siles ut

Først skal Holøs nå over på Colorados treningsleir hvor man fortløpende plukker ut spilleren som ikke blir funnet gode nok for NHL. Er han igjen når serien starter vil han trolig få sjansen i NHL, ellers går turen ned til farmerligaen AHL.

– Det gjelder å levere varene hver dag, sier han.

I alle fall har han skrevet under en kontrakt som binder han Colorado de neste to årene.

Hvordan er det lønnsmessig å spille på den andre siden av Atlanteren?

– Lønnen i NHL er mye bedre enn hvis det blir spill i AHL, men det er ikke det som er drivkraften. Det er å spille med de beste, avslutter han.

Nett-TV: Jonas holøs scoret mot Canada i VM

Video 1-0 Norge, Holøs

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal