NRK Meny
Normal

- En drøm som går i oppfyllelse

Det har ligget i lufta en stund, men i dag bekrefter Mats Zuccarello Aasen at han har skrevet under en toårskontrakt med NHL-klubben New York Rangers.

Video Zucca og Roy Johansen

Mats Zuccarello Aasen har fått guttedrømmen oppfyllt. Se video over!

- Det er veldig stort. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Mats Zuccarello Aasen til nrk.no i dag.

Etter flere uker med spekulasjoner har brikkene endelig falt på plass og Aasen drar fra svenske MODO til en av verdens største ishockeyklubber.

- Det er en stor klubb og jeg er veldig stolt over å få spille der. Jeg er klar for å kjempe for en plass på laget, sier han.

Også Rangers selv bekrefter overgangen på sine nettsider:

Les: " Norwegian sensation embraces challenge "

Vil Mats Zuccarello Aasen bli en suksess i NHL? Diskuter nederst i saken!

Vært jaktet lenge

22-åringen har vært jaktet av flere NHL-klubber etter en meget imponerende sesong for MODO i den svenske eliteserien. Nordmannen scoret 23 mål og 41 assist og var med det best av samtlige.

Madison Square Madison

Mektige Madison Square Garden på Manhattan blir Mats Zuccarello Aasens nye hjemmebane.

Foto: BRUCE BENNETT / AFP

I tillegg viste han seg frem i både OL og VM og lovordene har vært mange.

- Avslutningene hans er i verdensklasse, uttalte landslagssjef Roy Johansen under VM.

- Nå er det opp til meg

New York Rangers, som spiller sine hjemmekamper i Madison Square Garden, er blant de mest populære klubbene i Nord-Amerika. Rangers spiller jevnlig foran 18 200 tilskuere, selv om klubben ikke har vunnet Stanley Cup siden 1994.

Zuccarello Aasen forteller at sjansene for førstelagsspill er gode. Nordmannen har blitt lovet en mulighet til å spille seg inn på førstelaget.

- Det er de som har gitt meg best forhåndsmulighet, og det er en klar sjanse for at jeg får spille på førstelaget. Nå er det opp til meg, sier han.

Ikke sikkert

Men Aasen må overbevise for at skal han få gjentatte muligheter på førstelaget.

Nordmannen har skrevet under en toveis-kontrakt. Noe som gjør at han kan degraderes til Hartford Wolf Pack i AHL om han ikke overbeviser. Der er både nivå og lønn adskillig lavere.

- Det er jo forskjell, men jeg vil ikke gå nærmere inn på lønn. Målet mitt er å spille meg til plass på Rangers, men går ikke det spiller jeg i AHL, og det er ikke noe problem.

Uansett er guttedrømmen gått i oppfyllelse.

- Dette er helt sykt og jeg skjønner det ikke helt selv, sier en jublende glad nordmann til nrk.no.

Siste nytt

 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal