Hopp til innhold

Ny gigantkamp av Norge: – Det største de har gjort

KRAKOW/OSLO (NRK): Nok en gang viste Norge storspill, og påførte vertsnasjonen Polen sitt første tap i håndball-EM.

HANDBALL-EURO-2016-POL-NOR

FOR EN FEST: De norske håndballgutter kunne slippe jubelen løs etter seier mot Polen i EM.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var veldig moro. Gutta viser mental styrke og en moral, og innsats, som er veldig bra, skryter trener Christian Berge etter kampen.

Det ble en nerveprirrende kamp fra start til slutt. Norge ledet med ett mål til pause, og thrilleravslutning til tross, de lot aldri den polske hjemmenasjonen ta dem igjen. Selv ikke med 15.000 gale supportere på tribunen.

Da kampen var over, sto det 30-28 til Norge. Polens første tap i EM. Det lot til og med Berge seg rive med av.

– Man tenker egentlig bare på arbeidsoppgaver, men man kjenner jo at det kribler, for det er spennende å se på, forteller Berge til NRK.

– Større enn Kroatia

– For meg er dette større enn Kroatia-seieren. Etter min mening er dette det største de har gjort gjennom alle tider, mener NRKs ekspert Håvard Tvedten.

– Det er i hvert fall en av de morsomste kampene jeg har vært med på. Det er helt sjukt å slå dem foran 15.000 hjemmefans og ta med seg to poeng, sier Erlend Mamelund. .

Seieren betyr at Norge har seks poeng i hovedrunden. Det samme har Frankrike, som leder gruppa. Kroatia har fire poeng.

Sjokkstart

Norge fikk en sjokkstart på kampen - i dobbel forstand. Den polske hjemmefansen skapte et enormt trøkk i hallen da Polen hadde ballen, mens det var massiv piping da Norge var i angrep. På banen scoret Polen fem ganger de første åtte minuttene, og ledet på et tidspunkt 5-2

HANDBALL-EURO-2016-POL-NOR

KJEMPE: Espen Lie Hansen storspilte for Norge mot Polen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Så våknet Norge anført av Espen Lie Hansen. Seks ganger banket han inn ballen i løpet av omgangen, og det gjorde at Norge ledet 16-15 til pause.

De norske guttene økte etter pause, og ledet med tre mål to minutter etter hvilen. Da Christian Berge sendte en ekstra mann på banen, og fikk en tominutter, hadde Polen mulighet til å slå tilbake.

– Ikke trodd det

Det gjorde de også, men Norge lot seg ikke stresse og halvveis ut i andreomgangen hadde de fortsatt en tremålsledelse.

– Vi hadde ikke trodd dette på forhånd. Gutta trykker til i alle faser av spillet. Det er bare å ta av seg hatten, og være imponert, sier NRK-ekspert Håvard Tvedten.

Polen kjempet en innbitt kamp, med publikum i ryggen, men slet likevel med å ta igjen ledelsen til de hvitkledde fra nord.

Og nesten utrolig nok, Norge holdt hele veien inn og sikret en utrolig viktig 30-28 seier.

– Og nå er det helt stille i hallen her, avslutter NRK-kommentator Patrick Rowlands.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal