NRK Meny
Normal

Ny gigantkamp av Norge: – Det største de har gjort

KRAKOW/OSLO (NRK): Nok en gang viste Norge storspill, og påførte vertsnasjonen Polen sitt første tap i håndball-EM.

HANDBALL-EURO-2016-POL-NOR

FOR EN FEST: De norske håndballgutter kunne slippe jubelen løs etter seier mot Polen i EM.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var veldig moro. Gutta viser mental styrke og en moral, og innsats, som er veldig bra, skryter trener Christian Berge etter kampen.

Det ble en nerveprirrende kamp fra start til slutt. Norge ledet med ett mål til pause, og thrilleravslutning til tross, de lot aldri den polske hjemmenasjonen ta dem igjen. Selv ikke med 15.000 gale supportere på tribunen.

Da kampen var over, sto det 30-28 til Norge. Polens første tap i EM. Det lot til og med Berge seg rive med av.

– Man tenker egentlig bare på arbeidsoppgaver, men man kjenner jo at det kribler, for det er spennende å se på, forteller Berge til NRK.

– Større enn Kroatia

– For meg er dette større enn Kroatia-seieren. Etter min mening er dette det største de har gjort gjennom alle tider, mener NRKs ekspert Håvard Tvedten.

– Det er i hvert fall en av de morsomste kampene jeg har vært med på. Det er helt sjukt å slå dem foran 15.000 hjemmefans og ta med seg to poeng, sier Erlend Mamelund. .

Seieren betyr at Norge har seks poeng i hovedrunden. Det samme har Frankrike, som leder gruppa. Kroatia har fire poeng.

Sjokkstart

Norge fikk en sjokkstart på kampen - i dobbel forstand. Den polske hjemmefansen skapte et enormt trøkk i hallen da Polen hadde ballen, mens det var massiv piping da Norge var i angrep. På banen scoret Polen fem ganger de første åtte minuttene, og ledet på et tidspunkt 5-2

HANDBALL-EURO-2016-POL-NOR

KJEMPE: Espen Lie Hansen storspilte for Norge mot Polen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Så våknet Norge anført av Espen Lie Hansen. Seks ganger banket han inn ballen i løpet av omgangen, og det gjorde at Norge ledet 16-15 til pause.

De norske guttene økte etter pause, og ledet med tre mål to minutter etter hvilen. Da Christian Berge sendte en ekstra mann på banen, og fikk en tominutter, hadde Polen mulighet til å slå tilbake.

– Ikke trodd det

Det gjorde de også, men Norge lot seg ikke stresse og halvveis ut i andreomgangen hadde de fortsatt en tremålsledelse.

– Vi hadde ikke trodd dette på forhånd. Gutta trykker til i alle faser av spillet. Det er bare å ta av seg hatten, og være imponert, sier NRK-ekspert Håvard Tvedten.

Polen kjempet en innbitt kamp, med publikum i ryggen, men slet likevel med å ta igjen ledelsen til de hvitkledde fra nord.

Og nesten utrolig nok, Norge holdt hele veien inn og sikret en utrolig viktig 30-28 seier.

– Og nå er det helt stille i hallen her, avslutter NRK-kommentator Patrick Rowlands.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag