Ny gigantkamp av Norge: – Det største de har gjort

KRAKOW/OSLO (NRK): Nok en gang viste Norge storspill, og påførte vertsnasjonen Polen sitt første tap i håndball-EM.

HANDBALL-EURO-2016-POL-NOR

FOR EN FEST: De norske håndballgutter kunne slippe jubelen løs etter seier mot Polen i EM.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var veldig moro. Gutta viser mental styrke og en moral, og innsats, som er veldig bra, skryter trener Christian Berge etter kampen.

Det ble en nerveprirrende kamp fra start til slutt. Norge ledet med ett mål til pause, og thrilleravslutning til tross, de lot aldri den polske hjemmenasjonen ta dem igjen. Selv ikke med 15.000 gale supportere på tribunen.

Da kampen var over, sto det 30-28 til Norge. Polens første tap i EM. Det lot til og med Berge seg rive med av.

– Man tenker egentlig bare på arbeidsoppgaver, men man kjenner jo at det kribler, for det er spennende å se på, forteller Berge til NRK.

– Større enn Kroatia

– For meg er dette større enn Kroatia-seieren. Etter min mening er dette det største de har gjort gjennom alle tider, mener NRKs ekspert Håvard Tvedten.

– Det er i hvert fall en av de morsomste kampene jeg har vært med på. Det er helt sjukt å slå dem foran 15.000 hjemmefans og ta med seg to poeng, sier Erlend Mamelund. .

Seieren betyr at Norge har seks poeng i hovedrunden. Det samme har Frankrike, som leder gruppa. Kroatia har fire poeng.

Sjokkstart

Norge fikk en sjokkstart på kampen - i dobbel forstand. Den polske hjemmefansen skapte et enormt trøkk i hallen da Polen hadde ballen, mens det var massiv piping da Norge var i angrep. På banen scoret Polen fem ganger de første åtte minuttene, og ledet på et tidspunkt 5-2

HANDBALL-EURO-2016-POL-NOR

KJEMPE: Espen Lie Hansen storspilte for Norge mot Polen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Så våknet Norge anført av Espen Lie Hansen. Seks ganger banket han inn ballen i løpet av omgangen, og det gjorde at Norge ledet 16-15 til pause.

De norske guttene økte etter pause, og ledet med tre mål to minutter etter hvilen. Da Christian Berge sendte en ekstra mann på banen, og fikk en tominutter, hadde Polen mulighet til å slå tilbake.

– Ikke trodd det

Det gjorde de også, men Norge lot seg ikke stresse og halvveis ut i andreomgangen hadde de fortsatt en tremålsledelse.

– Vi hadde ikke trodd dette på forhånd. Gutta trykker til i alle faser av spillet. Det er bare å ta av seg hatten, og være imponert, sier NRK-ekspert Håvard Tvedten.

Polen kjempet en innbitt kamp, med publikum i ryggen, men slet likevel med å ta igjen ledelsen til de hvitkledde fra nord.

Og nesten utrolig nok, Norge holdt hele veien inn og sikret en utrolig viktig 30-28 seier.

– Og nå er det helt stille i hallen her, avslutter NRK-kommentator Patrick Rowlands.

Sportsnyheter

Keeper scoret fra midtbanen: – Usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss

Piteå-keeper Guro Pettersen stjal overskriftene i Sverige da hun i ettermiddag scoret fra midtbanen. Nå skal hun øve på å juble.

Siste nytt

 • Berget scoret årets første

  Jo Inge Berget åpnet endelig scoringskontoen i Malmös 1-1-kamp borte mot AIK.

  Torsdagens toppkamp i svensk fotball mellom Malmö og AIK var 24 minutter gammel da Berget satte hodet på et presist slått frispark fra Anders Christiansen. Ballen gikk inn via bakerste stolpe.

  Scoringen var nordmannens første i den nye Allsvenskan-sesongen. I fjor stoppet han på seks seriemål for MFF.

  Fotball, svensk eliteserie.
  Foto: Andreas Hillergren / NTB
 • Rotet bort ny Europa-sjanse

  Everton kunne ha styrket egne sjanser til å spille i Europa neste sesong, men måtte nøye seg med 0–0 borte mot Aston Villa i Premier League torsdag.

  Dermed kan europacupspill glippe for Liverpool-klubben.

  Carlo Ancelottis menn imponerte ikke stort i borteoppgjøret mot Villa, og skapte få farligheter.

  Poengdelingen gjør at åttendeplasserte Everton er forbi Arsenal på tabellen, men de blåkledde er fortsatt utenfor europaplass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Carl Recine / AP
 • Foss med sterk Giro-dag

  15.-plassen til Tobias Foss ble lyspunktet for Jumbo-Visma-laget i Giro d'Italia torsdag. Etterpå fikk nordmannen rosende omtale av lagets sportsdirektør.

  Foss var i mål 40 sekunder bak den sveitsiske etappevinneren Gino Mäder, som holdt unna for forfølgerne og sikret karrierens største triumf etter en lang dag i brudd.

  Torsdagens etappe ble ikke slik Jumbo-Visma hadde håpet på. Sammenlagthåpet George Bennett sviktet og greide ikke å henge med hovedfeltet.

  – Det Tobias viste, var en god prestasjon. Han endte ikke altfor langt bak de beste klatrerne, sier sportsdirektør Addy Engels i en uttalelse.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal