NRK Meny
Normal

Bolt etter banerekorden: – Jeg kommer tilbake neste år!

Usain Bolt (26) stormet inn til ny banerekord under Bislett Games. Supersprinteren klokket inn til knalltiden 19,79 sekunder.

Usain Bolt skuffet ikke Bislett-publikumet og satt ny banerekord på 19.79. Jaysuma Saidy N'Dure imponerte med 2.plass på 20.36

VIDEO: Se Usain Bolt storme inn til ny banerekord på Bislett!

– Det var ikke perfekt, men det var bra. Det var kaldt, men alt i alt bra, sier Bolt umiddelbart etter løpet.

Forventningene var skyhøye foran kveldens siste øvelse på Bislett Games. Usain Bolt var mannen de fleste hadde kommet for å se - og verdens raskeste mann innfridde så til de grader.

Les også: Thorkildsen på 6.-plass: – Jævlig kjedelig

– Et skremmeskudd

I 10 små varmegrader var 26-åringen utilnærmelig - den eneste løperen som var i nærheten av å matche farten til 196 centimeter-høye Bolt var norske Jaysuma Saidy Ndure - og «Lightning Bolt» raste i mål til tidenes beste 200-meter på Bislett:

19,79 sekunder i 1,7 sekundmeters medvind.

FREDERICKS

Franckie Fredericks har hatt banerekorden på 200-meter i 17 år. Torsdag ble 19,82 slått.

Foto: Ukjent! / NTB scanpix

– Jeg hadde håpet på 19,7-tallet, så dette gikk jo fint, smilte Bolt.

Dermed slo han den tidligere banerekorden på Bislett med tre hundredeler. I 1996 løp Franckie Fredericks fra Namibia 200-meter på 19,82 sekunder.

NRKs kommentarer fant frem de store superlativene etter Bolts maktdemonstrasjon.

– Det her var et skremmeskrudd til resten av sprintverden. Det er veldig, veldig solid, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Og for friidrettsinteresserte nordmenn hadde Bolt en gledelig melding å komme med:

– Jeg kommer tilbake til neste år.

«Jays» viste form

Og gledelig sett med norske øyne: Jaysuma Saidy Ndure endte på 2.-plass på 20,36 sekunder.

Det er en klar årsbeste for nordmannen, som også viste stigende form under Diamond League-stevnet i Roma forrige uke med 10,13 på 100-meter.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag