NRK satser stort på friidrett

NRK vil vise mer friidrett enn noen gang og har sikret seg rettighetene til nasjonale friidrettsstevner til 2028.

Norges Friidrettsforbund (NFIF) og NRK har signert en avtale som løper ut 2026 med opsjon på ytterligere to år for nasjonale friidrettsstevner. Dette omfatter konkurranser på bane og i hall, samt terrengløp, gateløp, motbakke- og ultraløp.

– Dette er gode nyheter for alle som liker friidrett og betyr at et stort publikum kan følge oss i årene som kommer også. Vi skal gi alt for å levere stolte øyeblikk på TV, sier Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm.

Som en del av avtalen vil NRK vise NM ute og innendørs, og andre nasjonale konkurranser. NRKs rettighetspakke i friidrett omfatter Diamond League, VM og EM i tillegg til de nasjonale konkurransene.

– Norsk friidrett står knallsterkt i dag, og vi er svært fornøyd med å ha sikret de norske rettighetene i mange år framover. Vi gleder oss til å få vist frem både våre beste kvinner og menn, og våre nye talenter, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

NRK forplikter seg til å vise minst fem nasjonale friidrettsstevner årlig på TV i tillegg til den nordiske innendørskampen.

– Vi er glade for at NRK forsterker sin friidrettssatsning. Idretten blir fortsatt tilgjengelig for alle og avtalen vil øke interessen for norsk friidrett. NRK har som rettighetshaver vist stort engasjement, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar
Foto: Lise Åserud / NTB

Sportsnyheter

McGrath (21) brast i tårer etter pallplass – var tre hundredeler unna seier

Det har vært mye stang ut for Atle Lie McGrath den siste tiden. På nyttårsaften brakk han tommelen og måtte operere – men i Schladming slo han tilbake med pallplass. Og da kom følelsene til overflaten.

Siste nytt

 • Hodgson tar over Watford

  Roy Hodgson blir ny manager for Watford. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Hodgson ledet Crystal Palace fra 2017 til 2021, og ga seg i utgangspunktet som manager etter den perioden.

  Nå er imidlertid 74-åringen klar for ny jobb, og det blir hans 23. periode som hovedtrener i en klubb.

  Han tar over for en annen veteran, Claudio Ranieri. Watford har slitt i nedrykksstriden denne sesongen, og ligger foreløpig på sisteplass i Premier League.

  Pozzo-familien, som eier Watford, har tidligere jobbet med Hodgson under hans korte tid i Udinese for 20 år siden. Nå gjenforenes de i England.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Mané sendte Senegal til kvartfinale

  Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

  Kapp Verde har vært en av mesterskapets mange overraskelser, og laget holdt nullen i over en time, men Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt.

  Da var Kapp Verde redusert til ni mann etter at midtbaneankeret Patrick Andrade og keeper Vozinha var sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt, Vozinha i det 57., begge etter VAR-inngripen.

  Vozinha ble utvist etter å ha skallet med Mané. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lene nok til å score ledermålet, men så måtte han ut.

  Kampen levde helt til overtiden, da Ahmadou Bamba Dieng satte inn 2-0. Det var Dieng som kom inn for Mané.

  Sadio Mane
  Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP
 • Afrikansk fotballpresident: Stengt port førte til tribunetragedie

  En inngangsport som av ukjente årsaker var stengt, forårsaket trengselen som kostet åtte mennesker livet før mandagens åttedelsfinale i afrikamesterskapet, sier Patrice Motsepe, som er president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Åtte mennesker døde og 38 ble skadd da publikum prøvde å ta seg inn på Olembe stadion for å se vertslandet Kamerun møte Komorene.

  – Den porten skulle vært åpen. Om de hadde vært det, kunne publikum bare gått gjennom, men av uforklarlige årsaker var den stengt, sa Motsepe på en pressekonferanse tirsdag.

  – Nå sitter vi her og må forklare tap av menneskeliv. Hvem stengte porten? Hvem hadde ansvar for å holde den åpen?

  I en foreløpig rapport fra Kameruns helsemyndigheter står det at en av de døde var et barn. Det var også to kvinner i 30-årene og fire menn i 30-årene. Den åttendes alder er ukjent fordi familien tok hånd om kroppen før vedkommendes identitet kunne fastslås.

  Et spedbarn var blant de skadde, men barnets tilstand er ifølge helsedepartementet stabil. Sju mennesker har derimot alvorlige skader.

  Kameruns president Paul Biya har beordret en full gransking av omstendighetene. (NTB)

  Cameroon African Cup Soccer
  Foto: Themba Hadebe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal