Hopp til innhold

NRK erfarer: Northug droppet i forhåndsuttaket til Kuusamo

Det er en knalltøff kamp om plassene til herretroppen som reiser til verdenscupåpningen i Kuusamo i Finland. Som i fjor har ledelsen forhåndsuttatt flere løpere. Men på listen er ikke Petter Northug (32).

Petter Northug

IKKE PÅ LISTEN: Petter Northug får ikke sjansen i Kuusamo, etter det NRK erfarer.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ifølge NRKs opplysninger ble utøverne på et møte under treningssamlingen i Molde denne uken presentert hvem som er forhåndsuttatt til verdenscuphelgen i Finland den 24. - 25. november.

Det betyr at en rekke utøvere kan slippe ned skuldrene før- og under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen 16. - 18. november.

De som ikke er forhåndsuttatt må på sin side levere tilfredsstillende resultater som overbeviser landslagsledelsen de siste rennene før verdenscupen braker løs.

Ni mann inne

Fra før er det klart at Norge til Kuusamo har friplasser til Johannes Høsflot Klæbo og Martin Løwstrøm Nyenget som sammenlagtvinnere av henholdsvis verdenscupen og Skandinavisk cup sist sesong.

Norge har i tillegg en kvote på seks løpere og etter det NRK erfarer er følgende allerede nå forhåndsuttatt til Kuusamo-helgen:

15 kilometer: Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger.

Sprint: Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar, Sondre Turvoll Fossli.

Emil Iversen har fått klarsignal og er høyaktuell for begge distanser.

NRK har siden onsdag vært i kontakt med en rekke utøvere, men ingen har ønsket å kommentere noe rundt forhåndsuttaket de ble presentert denne uken.

Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround

KLAR FOR NY SESONG: Petter Northug, her avbildet før pressekonferansen under medietreffet i Molde denne uken.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Northug ute

Det betyr at det per i dag gjenstår én plass per renn.

Niklas Dyrhaug og Sjur Røthe er de på allroundlaget som kommer til å kjempe om plassen på 15 kilometeren. På sprinten står det mellom Finn-Hågen Krogh og Petter Northug.

NRK forsøkte torsdag å komme i kontakt med langrennsledelsen ved landslagssjef Vidar Løfshus, allroundtrener Eirik Myhr Nossum og sprinttrener Arild Monsen for å klargjøre hvilke kriterier som ligger bak forhåndsuttaket. Ingen av dem besvarte våre henvendelser.

Bråk i fjor

Det som skiller årets Kuusamo-uttak fra i fjor er at det er plass til langt flere i en norsk tropp. Fjoråret var det en minitour, mens i år er det to enkeltrenn. Da kunne Norges Skiforbund bare ta med totalt ti løpere. Nå kan i teorien 12 pluss Høsflot Klæbo og Løwstrøm Nyenget være med.

Petter Northug ble som kjent vraket til Kuusamo-helgen sist sesong. Det skapte et bråk som preget langrennsløperne gjennom hele den helgen. Etter en trøblete treningssommer har han, sammen med flere, kniven på strupen igjen.

Sportsnyheter

Straffedrama da Brann gikk videre i NM: – Det holdt det på å svartne for meg

Det ble både målfest og straffekonk da Brann sendte Aalesund ut av cupen etter vanvittig drama.

Siste nytt

 • Blodige scener i serieliga-finalen: Fiorentina-spiller truffet av gjenstand

  Serieliga-finalen mellom Fiorentina og West Ham ble stoppet da Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet i hodet av en gjenstand. TV-bildene viser at Biraghi fikk et stort kutt i hodet og begynte å blø.

  – Dette er bare trist. Bare trist, sa Viasat-kommentator Roar Stokke underveis i kampen.

  TV-bildene viste at det lå en rekke ølglass på gresset rundt Biraghi etter hendelsen.

  Kampen pågår fortsatt. Det står 0-0 mellom lagene.

  Europa Conference League - Final - Fiorentina v West Ham United
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters
 • Haugesund røk for 2.-divisjonslag

  Haugesund så ut til å gå mot en forventet seier i cupen, men så snudde David Sissoko kampen for Brattvåg og sikret 2-1-seier for 2.-divisjonsklubben.

  Forrige runde sto Brattvåg også for en ørliten cupbombe da de slo ut 1.-divisjonsklubben Hødd.

  Haugesund ligger på 13. plass i Eliteserien med ni poeng på ni kamper. Brattvåg er nummer ti i sin 2. divisjonsavdeling.

  Eliteserien i fotball 2023: Strømsgodset - Haugesund (1-2)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Kolstad vant sluttspillet – sikret mesterligaplass

  Elverums tid som sluttspillkonge i håndball er over etter ni strake titler. Tronen ble tatt over av Kolstad etter 29-27-seier i den fjerde finalekampen.

  Trønderne vant dermed finaleserien 3-1 sammenlagt. Triumfen kom etter at den hardtsatsende klubben i mars ble seriemestere for første gang.

  Den norske mesterligaplassen deles ut i sluttspillet. Til høsten får Kolstad endelig muligheten til å prøve seg på den største scenen i europeisk håndball. (NTB)

  REMA 1000-ligaen Menn sluttspill kamp 4 Elverum - Kolstad
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste