Hopp til innhold

NRK erfarer: Graham Hansen klar for Barcelona

Agenten sier at detaljer fortsatt gjenstår, men NRK vet at Barcelona allerede har planen klar for hvordan Caroline Graham Hansen (24) skal presenteres.

Graham

BYTTER KLUBB: Etter sommerens fotball-VM, fortsette Caroline Graham Hansen klubbkarrieren i Barcelona.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

– Det ser bra ut for at veien går til Barcelona, så mye kan man si. Vi jobber med små detaljer i kontrakten hun skal få, sier agent Jens Oestreich.

Allerede 3. april bekreftet han at Caroline Graham Hansen var i forhandlinger med Barcelona om en overgang fra tyske Wolfsburg.

Etter det NRK erfarer, er den eneste formaliteten som nå gjenstår at hovedpersonen setter navnet sitt på kontrakten med den spanske storklubben.

Barcelona har også planen klar for hvordan den nye norske stjernen skal presenteres.

Det skjer ikke før katalanerne har gjort unna mesterligafinalen mot Ada Hegerbergs Lyon lørdag 18. mai.

Interessert siden 2017

Jens Oestreich forteller at Barcelona også viste interesse for Graham Hansen i 2017. Den gang valgte hun imidlertid å bli værende i Wolfsburg.

Etter at det ble kjent at hun nå ønsket å forlate den tyske klubben, har de fleste av Europas storklubber vist interesse.

Slik forklarer agenten hvorfor Barcelona pekte seg ut som klubben Caroline Graham Hansen ville til:

– De har et veldig spennende lag og en skikkelig kultur. De kjører en filosofi. De ser ikke bare på de største navnene, de bygger et lag. De har mange talenter i egen stall som rykker opp på A-laget, sier han.

Henter stjerner

Samtidig er det ingen tvil om at Barcelona styrker laget utenfra. I tillegg til Caroline Graham Hansen, skal også Lyons Amel Majri og toppscorer i spansk serie, Jennifer Hermoso (Atlético Madrid), være på vei til klubben.

Onsdag denne uka la Graham Hansen ut en Instagram-melding der hun takket for tiden i Wolfsburg.

– Hun har vært fem år i Wolfsburg. Det er en lang periode, og av og til føler man at forandring ikke hadde vært så verst. Jeg er selv tysk, og når man kjenner den tyske kulturen, har jeg stor respekt for at hun holdt ut så lenge, sier Oestreich.

Caroline Graham Hansen har gjort det klart at hun ikke ønsker å kommentere noe om klubbskiftet før det kommer en offentlig uttalelse fra klubben.

Siste nytt

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten

  Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

  Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju.

  Gjestene fra Stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

  Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

  Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger. (NRK/NTB)

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norsk braktap i curling-VM etter japansk snuoperasjon

  Det norske kvinnelaget i curling røk 10-3 for Japan under under verdensmesterskapet i Sverige mandag kveld.

  Kampen var Norges femte i det innledende spillet i VM. Så langt står det norske laget, anført av skip Marianne Rørvik, med tre seirer og to tap.

  Mot Japan festet det norske laget et grep med tre poeng i fjerde omgang. Da sto det 3-1. Deretter var det imidlertid japansk dominans. Ett poeng i hver av de påfølgende omgangene ble etterfulgt av tre japanske poeng i omgang nummer sju.

  Dermed var 1-3 snudd til 6-3-ledelse. Den kalddusjen klarte aldri de norske kvinnene å reise seg etter. I stedet ble det nye fire japanske poeng i de to neste omgangenem og kampen ble tapt 3-10. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste