NRK erfarer: Graham Hansen klar for Barcelona

Agenten sier at detaljer fortsatt gjenstår, men NRK vet at Barcelona allerede har planen klar for hvordan Caroline Graham Hansen (24) skal presenteres.

Graham

BYTTER KLUBB: Etter sommerens fotball-VM, fortsette Caroline Graham Hansen klubbkarrieren i Barcelona.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

– Det ser bra ut for at veien går til Barcelona, så mye kan man si. Vi jobber med små detaljer i kontrakten hun skal få, sier agent Jens Oestreich.

Allerede 3. april bekreftet han at Caroline Graham Hansen var i forhandlinger med Barcelona om en overgang fra tyske Wolfsburg.

Etter det NRK erfarer, er den eneste formaliteten som nå gjenstår at hovedpersonen setter navnet sitt på kontrakten med den spanske storklubben.

Barcelona har også planen klar for hvordan den nye norske stjernen skal presenteres.

Det skjer ikke før katalanerne har gjort unna mesterligafinalen mot Ada Hegerbergs Lyon lørdag 18. mai.

Interessert siden 2017

Jens Oestreich forteller at Barcelona også viste interesse for Graham Hansen i 2017. Den gang valgte hun imidlertid å bli værende i Wolfsburg.

Etter at det ble kjent at hun nå ønsket å forlate den tyske klubben, har de fleste av Europas storklubber vist interesse.

Slik forklarer agenten hvorfor Barcelona pekte seg ut som klubben Caroline Graham Hansen ville til:

– De har et veldig spennende lag og en skikkelig kultur. De kjører en filosofi. De ser ikke bare på de største navnene, de bygger et lag. De har mange talenter i egen stall som rykker opp på A-laget, sier han.

Henter stjerner

Samtidig er det ingen tvil om at Barcelona styrker laget utenfra. I tillegg til Caroline Graham Hansen, skal også Lyons Amel Majri og toppscorer i spansk serie, Jennifer Hermoso (Atlético Madrid), være på vei til klubben.

Onsdag denne uka la Graham Hansen ut en Instagram-melding der hun takket for tiden i Wolfsburg.

– Hun har vært fem år i Wolfsburg. Det er en lang periode, og av og til føler man at forandring ikke hadde vært så verst. Jeg er selv tysk, og når man kjenner den tyske kulturen, har jeg stor respekt for at hun holdt ut så lenge, sier Oestreich.

Caroline Graham Hansen har gjort det klart at hun ikke ønsker å kommentere noe om klubbskiftet før det kommer en offentlig uttalelse fra klubben.

Siste nytt

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hovland med eagle og tetkamp

  Med fire slag under par i dag og seks under par totalt er Viktor Hovland førebels nummer 8 etter to rundar av PGA Championship på europatouren i Wentworth i England.

  Hovland hadde ein eagle (to under par) og fire birdiar (eitt under par), men også tre bogeyar (eitt over par) fredag.

  Engelske Justin Rose og svenske Henrik Stenson leier med ni under par.

  Turneringa blir avslutta søndag, og er ei av fire europeiske turneringar som Hovland må delta i for å vere aktuell for Europas lag til Ryder Cup neste år.

  Viktor Hovland
  Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal