Hopp til innhold

NRK erfarer: Graham Hansen klar for Barcelona

Agenten sier at detaljer fortsatt gjenstår, men NRK vet at Barcelona allerede har planen klar for hvordan Caroline Graham Hansen (24) skal presenteres.

Graham

BYTTER KLUBB: Etter sommerens fotball-VM, fortsette Caroline Graham Hansen klubbkarrieren i Barcelona.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

– Det ser bra ut for at veien går til Barcelona, så mye kan man si. Vi jobber med små detaljer i kontrakten hun skal få, sier agent Jens Oestreich.

Allerede 3. april bekreftet han at Caroline Graham Hansen var i forhandlinger med Barcelona om en overgang fra tyske Wolfsburg.

Etter det NRK erfarer, er den eneste formaliteten som nå gjenstår at hovedpersonen setter navnet sitt på kontrakten med den spanske storklubben.

Barcelona har også planen klar for hvordan den nye norske stjernen skal presenteres.

Det skjer ikke før katalanerne har gjort unna mesterligafinalen mot Ada Hegerbergs Lyon lørdag 18. mai.

Interessert siden 2017

Jens Oestreich forteller at Barcelona også viste interesse for Graham Hansen i 2017. Den gang valgte hun imidlertid å bli værende i Wolfsburg.

Etter at det ble kjent at hun nå ønsket å forlate den tyske klubben, har de fleste av Europas storklubber vist interesse.

Slik forklarer agenten hvorfor Barcelona pekte seg ut som klubben Caroline Graham Hansen ville til:

– De har et veldig spennende lag og en skikkelig kultur. De kjører en filosofi. De ser ikke bare på de største navnene, de bygger et lag. De har mange talenter i egen stall som rykker opp på A-laget, sier han.

Henter stjerner

Samtidig er det ingen tvil om at Barcelona styrker laget utenfra. I tillegg til Caroline Graham Hansen, skal også Lyons Amel Majri og toppscorer i spansk serie, Jennifer Hermoso (Atlético Madrid), være på vei til klubben.

Onsdag denne uka la Graham Hansen ut en Instagram-melding der hun takket for tiden i Wolfsburg.

– Hun har vært fem år i Wolfsburg. Det er en lang periode, og av og til føler man at forandring ikke hadde vært så verst. Jeg er selv tysk, og når man kjenner den tyske kulturen, har jeg stor respekt for at hun holdt ut så lenge, sier Oestreich.

Caroline Graham Hansen har gjort det klart at hun ikke ønsker å kommentere noe om klubbskiftet før det kommer en offentlig uttalelse fra klubben.

Sportsnyheter

Supporterar barka saman i 1. divisjonskampen mellom Vålerenga og Start laurdag.

Går gjennom video etter supporterbråk: – Uakseptabel oppførsel

Det er førebels ikkje klart om slåstinga og blusskastinga i kampen mellom Start og Vålerenga vil få konsekvensar for supporterar.

Thomas Bach Sebastian Coe

Lordens olympiske dilemma

Han har gjort alt i sin makt for å hindre Russland i å delta i internasjonal sport. Nå kan det knuse hans drøm om å bli idrettens mektigste leder.

RBK-LSK

Kastet fiskekaker på banen: – Helt uakseptabelt

VAR-protestene i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal sendte spillerne i garderoben flere ganger. Til slutt valgte dommeren å avlyse kampen.

Siste nytt

 • Rosenborg henter midtstopper

  Rosenborgs kvinnelag har forsterket seg med den erfarende midtstopperen Andrine Tomter. 29-åringen kommer fra den italienske storklubben Inter.

  RBK bekrefter overgangen på sine nettsider og opplyser at hun har signert en kontrakt som strekker seg ut 2025.

  – Andrine er en erfaren forsvarsspiller som vil bidra til laget med en gang. Vi er godt fornøyd med å få inn hennes personlighet og ferdigheter inn i spillergruppa, sa sportslig leder Mads Pettersen.

  Tomter har tidligere spilt for klubber som Kolbotn, Avaldsnes, Twente og Vålerenga. 29-åringen også notert seg i 16 A-landskamper for Norge.

  (NTB)

  XhUJyRT3fu4
  Foto: NTB
 • Glimt avbryter Nosa Dahls lån

  Bodø/Glimt har avbrutt Petter Nosa Dahls (20) lån i KFUM etter halvspilt sesong.

  Det bekrefter KFUM på X. Nosa Dahl skulle i utgangspunktet vært utlånt til hovedstadsklubben ut sesongen, men Glimt avbrøt nå lånet.

  «Takk for i år Nosa! Spillerens lån er nå avbrutt», heter det i meldingen fra Oslo-klubben.

  Nosa Dahl gjorde i januar 2022 overgang fra Frigg til KFUM, hvor han gjorde kjempesuksess og ble solgt til Glimt etter bare én sesong.

  Unggutten fikk imidlertid ikke tillit i Bodø, og ble lånt tilbake til KFUM før årets sesong, hvor han igjen har blomstret og notert seg for seks mål og tre målgivende på 17 kamper.

  Søndag erfarte Nettavisen at Nosa Dahls lån ville bli avbrutt og at Bodø/Glimt er i sluttforhandlinger om å selge spilleren til den belgiske klubben Mechelen. (NTB)

  oiEuDemZjk4
  Foto: NTB
 • Onana klar for Villa

  Everton har solgt Amadou Onana (22) til Premier League-rivalen Aston Villa.

  Det bekrefter Birmingham-klubben på sine nettsider. Villa opplyser imidlertid ikke hvor lang kontrakten er.

  Onana gjorde i august 2022 overgang fra franske Lille til Everton, hvor han har gjort sakene sine svært godt. Fasiten etter to sesonger er fire mål og tre målgivende på 72 kamper.

  22-åringen har også tidligere spilt for Hoffenheim og Hamburger SV. (NTB)

  _DsGQXYZoBg
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal