NRK erfarer: Graham Hansen klar for Barcelona

Agenten sier at detaljer fortsatt gjenstår, men NRK vet at Barcelona allerede har planen klar for hvordan Caroline Graham Hansen (24) skal presenteres.

Graham

BYTTER KLUBB: Etter sommerens fotball-VM, fortsette Caroline Graham Hansen klubbkarrieren i Barcelona.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

– Det ser bra ut for at veien går til Barcelona, så mye kan man si. Vi jobber med små detaljer i kontrakten hun skal få, sier agent Jens Oestreich.

Allerede 3. april bekreftet han at Caroline Graham Hansen var i forhandlinger med Barcelona om en overgang fra tyske Wolfsburg.

Etter det NRK erfarer, er den eneste formaliteten som nå gjenstår at hovedpersonen setter navnet sitt på kontrakten med den spanske storklubben.

Barcelona har også planen klar for hvordan den nye norske stjernen skal presenteres.

Det skjer ikke før katalanerne har gjort unna mesterligafinalen mot Ada Hegerbergs Lyon lørdag 18. mai.

Interessert siden 2017

Jens Oestreich forteller at Barcelona også viste interesse for Graham Hansen i 2017. Den gang valgte hun imidlertid å bli værende i Wolfsburg.

Etter at det ble kjent at hun nå ønsket å forlate den tyske klubben, har de fleste av Europas storklubber vist interesse.

Slik forklarer agenten hvorfor Barcelona pekte seg ut som klubben Caroline Graham Hansen ville til:

– De har et veldig spennende lag og en skikkelig kultur. De kjører en filosofi. De ser ikke bare på de største navnene, de bygger et lag. De har mange talenter i egen stall som rykker opp på A-laget, sier han.

Henter stjerner

Samtidig er det ingen tvil om at Barcelona styrker laget utenfra. I tillegg til Caroline Graham Hansen, skal også Lyons Amel Majri og toppscorer i spansk serie, Jennifer Hermoso (Atlético Madrid), være på vei til klubben.

Onsdag denne uka la Graham Hansen ut en Instagram-melding der hun takket for tiden i Wolfsburg.

– Hun har vært fem år i Wolfsburg. Det er en lang periode, og av og til føler man at forandring ikke hadde vært så verst. Jeg er selv tysk, og når man kjenner den tyske kulturen, har jeg stor respekt for at hun holdt ut så lenge, sier Oestreich.

Caroline Graham Hansen har gjort det klart at hun ikke ønsker å kommentere noe om klubbskiftet før det kommer en offentlig uttalelse fra klubben.

Siste nytt

 • Åpner disiplinærsak mot Kamerun

  FIFA åpner disiplinærsak mot Kamerun i kjølvannet av 0-3-tapet mot England i åttedelsfinalen i VM. Det internasjonale fotballforbundet skal nå undersøke om VM-laget brøt regelverket og om de kan straffes for usportslig opptreden.

  France England Cameroon WWCup Soccer
  Foto: Michel Spingler / AP
 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal