Bekrefter forhandlinger med Barcelona - takket nei til flere storklubber

Flere storklubber skal ha ønsket seg Caroline Graham Hansen, men ifølge agenten tyder alt på at den spanske storklubben er neste stopp for stjerne-kanten.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

PÅ VEI TIL NY STORKLUBB: Caroline Graham Hansen er en ettertraktet spiller, og flere skal ha kjempet om underskriften hennes.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Graham Hansens agent, Jens Oestreich, bekrefter til NRK at han onsdag reiser til Spania for å forhandle frem en kontrakt med FC Barcelona. Kun formaliteter gjenstår, sier han.

Stor interesse

Den norske landslagsspilleren har siden 2014 spilt for den tyske Bundesliga-klubben Wolfsburg. Kontrakten går ut om få måneder, og Graham Hansen har takket nei til en forlengelse.

Caroline Graham Hansen
Foto: Ronny Hartmann / AFP

Ifølge agenten har det vært enorm interesse for kantspilleren.

Både mesterligavinner Lyon, Paris Saint-Germain, Bayern München, Chelsea, Arsenal og Manchester City har vært interessert i 24-åringen, hevder han.

Men som både flere spanske medier og norske Dagbladet meldte tirsdag kveld, ligger det an til å bli Barcelona som er neste stopp for Graham Hansen.

– Med mindre det kommer et tilbud om høyere lønn enn det Ada Hegerberg tjener i dag, vil morgendagens forhandlinger med all sannsynlighet ende i en avtale med Barcelona, sier Oestreich lattermildt, og sikter til mandagens nyhet om at Ada Hegerberg nå er verdens best betalte kvinnelige fotballspiller.

Satser stort

For øyeblikket er Barcelona klare for mesterligaen-semifinale etter å ha slått ut LSK Kvinner i kvartfinalen.

I den spanske ligaen for kvinner ligger Barcelona på andreplass, tre poeng bak ledende Atlético Madrid.

Mesterligaen fotball, kvinner: LSK Kvinner - FC Barcelona Femeni’

I SEMIFINALEN: Barcelonas Natasha Andonova (t.v) og Melanie Serrano jubler for seier etter kvartfinalen i mesterligaen i fotball for kvinner mellom LSK Kvinner og FC Barcelona Femeni på Åråsen Stadion.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Caroline Graham Hansen har vært i samtaler med Barcelona de siste to årene, forteller manageren. Klubbens fasiliteter og graden av profesjonalitet skal være noen av grunnene til at Graham Hansen ønsker seg dit.

Barcelona har som mål å vinne mesterligaen på sikt, og er i ferd med å bygge opp et storlag for å greie dette.

Graham Hansen er ifølge Oestreich lovet en sentral rolle i laget.

Med Wolfsburg har hun vunnet både ligaen og cupen i Tyskland. Men hun har aldri vært i en mesterligafinale. Forrige sesong kom Wolfsburg til finalen, men tapte mot Ada Hegerbergs Lyon.

Graham Hansen har i flere år vært kjent som en av de beste spillerne i verden i sin posisjon, helt siden hun debuterte i Toppserien da hun bare var 15 år og 192 dager gammel.

Graham Hansen er denne uken på landslagssamling med resten av det norske laget. Hun ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Siste nytt

 • Hovland fire slag bak i Dubai

  Viktor Hovland åpnet Dubai Desert Classic med en runde ett slag under par i vanskelige spilleforhold. Han er på delt 18.-plass etter de første 18 hullene, og er fire slag bak ledende Thomas Pieters. Turneringen i Dubai inngår i europatouren og varer til søndag. Forrige uke slet Hovland i sin sesongdebut. Da klarte han ikke cuten i Abu Dhabi. (NTB)

  Viktor Hovland spiller turnering i Dubai
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Sørloth til kvartfinale

  Klubben til Alexander Sørloth, Trabzonspor, er videre til kvartfinale i den Tyrkiske cupen etter straffesparkkonkurranse. I det første oppgjøret mot Denizlispor vant klubben til Sørloth 2-0, men fikk det langt tøffere torsdag. Denizlispor skaffet seg en tidlig 2-0 ledelse, men i andreomgang fikk nordmannen muligheten fra straffemerket. Den reddet keeper og det stod 2-0 til Denizlispor etter full tid. Dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse, og der var Trabzonspor best. Sørloth spilte hele kampen, men tok ikke en av de avgjørende straffene.

  Alexander Sørloth spilte hele kampen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Thingnes Bø vant i «comebacket»

  Johannes Thingnes Bø skjøt 20 treff og vant torsdagens 20 km i Pokljuka. Rennet var hans første i 2020, og hans første etter at han ble pappa til en gutt. Nordmannen var 11,4 sekunder raskere enn Martin Fourcade og 25,6 raskere enn Fabien Claude.

  Johannes Thingnes Bø under torsdagens normaldistanse i Pokljuka
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal