Bekrefter forhandlinger med Barcelona - takket nei til flere storklubber

Flere storklubber skal ha ønsket seg Caroline Graham Hansen, men ifølge agenten tyder alt på at den spanske storklubben er neste stopp for stjerne-kanten.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

PÅ VEI TIL NY STORKLUBB: Caroline Graham Hansen er en ettertraktet spiller, og flere skal ha kjempet om underskriften hennes.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Graham Hansens agent, Jens Oestreich, bekrefter til NRK at han onsdag reiser til Spania for å forhandle frem en kontrakt med FC Barcelona. Kun formaliteter gjenstår, sier han.

Stor interesse

Den norske landslagsspilleren har siden 2014 spilt for den tyske Bundesliga-klubben Wolfsburg. Kontrakten går ut om få måneder, og Graham Hansen har takket nei til en forlengelse.

Caroline Graham Hansen
Foto: Ronny Hartmann / AFP

Ifølge agenten har det vært enorm interesse for kantspilleren.

Både mesterligavinner Lyon, Paris Saint-Germain, Bayern München, Chelsea, Arsenal og Manchester City har vært interessert i 24-åringen, hevder han.

Men som både flere spanske medier og norske Dagbladet meldte tirsdag kveld, ligger det an til å bli Barcelona som er neste stopp for Graham Hansen.

– Med mindre det kommer et tilbud om høyere lønn enn det Ada Hegerberg tjener i dag, vil morgendagens forhandlinger med all sannsynlighet ende i en avtale med Barcelona, sier Oestreich lattermildt, og sikter til mandagens nyhet om at Ada Hegerberg nå er verdens best betalte kvinnelige fotballspiller.

Satser stort

For øyeblikket er Barcelona klare for mesterligaen-semifinale etter å ha slått ut LSK Kvinner i kvartfinalen.

I den spanske ligaen for kvinner ligger Barcelona på andreplass, tre poeng bak ledende Atlético Madrid.

Mesterligaen fotball, kvinner: LSK Kvinner - FC Barcelona Femeni’

I SEMIFINALEN: Barcelonas Natasha Andonova (t.v) og Melanie Serrano jubler for seier etter kvartfinalen i mesterligaen i fotball for kvinner mellom LSK Kvinner og FC Barcelona Femeni på Åråsen Stadion.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Caroline Graham Hansen har vært i samtaler med Barcelona de siste to årene, forteller manageren. Klubbens fasiliteter og graden av profesjonalitet skal være noen av grunnene til at Graham Hansen ønsker seg dit.

Barcelona har som mål å vinne mesterligaen på sikt, og er i ferd med å bygge opp et storlag for å greie dette.

Graham Hansen er ifølge Oestreich lovet en sentral rolle i laget.

Med Wolfsburg har hun vunnet både ligaen og cupen i Tyskland. Men hun har aldri vært i en mesterligafinale. Forrige sesong kom Wolfsburg til finalen, men tapte mot Ada Hegerbergs Lyon.

Graham Hansen har i flere år vært kjent som en av de beste spillerne i verden i sin posisjon, helt siden hun debuterte i Toppserien da hun bare var 15 år og 192 dager gammel.

Graham Hansen er denne uken på landslagssamling med resten av det norske laget. Hun ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Siste nytt

 • Usikker Sagosen før mesterligakamp

  Det er høyst usikkert om Kiels Sander Sagosen spiller mesterligakampen mot gamleklubben Paris St. Germain onsdag.

  Lokalavisen Kieler Nachrichten skriver at håndballstjernen Sagosen fortsatt var syk mandag og hadde feber på grunn av en infeksjon.

  Avisen melder at «det står et stort spørsmålstegn bak Sagosen før kampen». Kiel har hjemmebane denne uka før returen spilles i Frankrike en uke senere.

  Sammenlagtvinneren er sikret plass i Champions League-sluttspillet 12. og 13. juni.

  Sander Sagosen
  Foto: Khaled Elfiqi / AFP
 • Ukrainsk spiss til Stabæk

  Stabæk har skrevet kontrakt med den ukrainske spissen Oleksij Khoblenko (27). Han kommer fra klubben Dnipro i hjemlandet.

  Stabak.no skriver at 27-åringen også har bakgrunn fra klubbene Dinamo Kiev, Poltava, Hoverla Uzhhorod, Tsjornomorets Odesa, Lech Poznan og Dinamo Brest.

 • Haaland med størst verdiøkning

  Erling Braut Haaland har hatt størst verdiøkning og rangeres som verdens nest mest verdifulle fotballspiller av revisjonsgiganten KPMG.

  Tirsdag publiserte KPMG sin ferske indeks for spillerverdier i verdensfotballen, og der får den norske Borussia Dortmund-stjernen et markant løft.

  Haalands nåværende markedsverdi settes til 130,8 millioner euro, som tilsvarer 1,3 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er en økning på 210 millioner kroner siden februar.

  Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappé troner fortsatt klart øverst med en markedsverdi på 1,89 milliarder kroner. Haaland slår seg inn i topp ti og er nummer to, 35 millioner kroner foran Tottenham-spissen Harry Kane.

  Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City) og Neymar (PSG) følger på de neste plassene. (NTB)

  Haaland-jubel
  Foto: RONNY HARTMANN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal