Hopp til innhold

Bekrefter forhandlinger med Barcelona - takket nei til flere storklubber

Flere storklubber skal ha ønsket seg Caroline Graham Hansen, men ifølge agenten tyder alt på at den spanske storklubben er neste stopp for stjerne-kanten.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

PÅ VEI TIL NY STORKLUBB: Caroline Graham Hansen er en ettertraktet spiller, og flere skal ha kjempet om underskriften hennes.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Graham Hansens agent, Jens Oestreich, bekrefter til NRK at han onsdag reiser til Spania for å forhandle frem en kontrakt med FC Barcelona. Kun formaliteter gjenstår, sier han.

Stor interesse

Den norske landslagsspilleren har siden 2014 spilt for den tyske Bundesliga-klubben Wolfsburg. Kontrakten går ut om få måneder, og Graham Hansen har takket nei til en forlengelse.

Caroline Graham Hansen
Foto: Ronny Hartmann / AFP

Ifølge agenten har det vært enorm interesse for kantspilleren.

Både mesterligavinner Lyon, Paris Saint-Germain, Bayern München, Chelsea, Arsenal og Manchester City har vært interessert i 24-åringen, hevder han.

Men som både flere spanske medier og norske Dagbladet meldte tirsdag kveld, ligger det an til å bli Barcelona som er neste stopp for Graham Hansen.

– Med mindre det kommer et tilbud om høyere lønn enn det Ada Hegerberg tjener i dag, vil morgendagens forhandlinger med all sannsynlighet ende i en avtale med Barcelona, sier Oestreich lattermildt, og sikter til mandagens nyhet om at Ada Hegerberg nå er verdens best betalte kvinnelige fotballspiller.

Satser stort

For øyeblikket er Barcelona klare for mesterligaen-semifinale etter å ha slått ut LSK Kvinner i kvartfinalen.

I den spanske ligaen for kvinner ligger Barcelona på andreplass, tre poeng bak ledende Atlético Madrid.

Mesterligaen fotball, kvinner: LSK Kvinner - FC Barcelona Femeni’

I SEMIFINALEN: Barcelonas Natasha Andonova (t.v) og Melanie Serrano jubler for seier etter kvartfinalen i mesterligaen i fotball for kvinner mellom LSK Kvinner og FC Barcelona Femeni på Åråsen Stadion.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Caroline Graham Hansen har vært i samtaler med Barcelona de siste to årene, forteller manageren. Klubbens fasiliteter og graden av profesjonalitet skal være noen av grunnene til at Graham Hansen ønsker seg dit.

Barcelona har som mål å vinne mesterligaen på sikt, og er i ferd med å bygge opp et storlag for å greie dette.

Graham Hansen er ifølge Oestreich lovet en sentral rolle i laget.

Med Wolfsburg har hun vunnet både ligaen og cupen i Tyskland. Men hun har aldri vært i en mesterligafinale. Forrige sesong kom Wolfsburg til finalen, men tapte mot Ada Hegerbergs Lyon.

Graham Hansen har i flere år vært kjent som en av de beste spillerne i verden i sin posisjon, helt siden hun debuterte i Toppserien da hun bare var 15 år og 192 dager gammel.

Graham Hansen er denne uken på landslagssamling med resten av det norske laget. Hun ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Siste nytt

 • Juniorjentene til VM-finale

  Norge banket Nederland 32-23 og innkasserte finalebillett i junior-VM i håndball for kvinner. Tittelkampen spilles mot Ungarn søndag.

  Det sto 14-14 etter første omgang, men etter hvilen ble Nederland løpt i senk av de norske juniorjentene.

  Martine Andersen og Johanne Nypan noterte begge seks mål i fredagens semifinale i slovenske Celje. I mål hadde June Krogh rundt 50 i redningsprosent.

  – I 25 minutter i annen omgang pakket vi fullstendig igjen, og det er det som avgjør, sa landslagstrener Tore Johannessen til handball.no etter seieren.

 • Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

  Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023.

  Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng.

  Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport.

  Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter. Da møter han Jan-Krzysztof Duda fra Polen.

  31-åringen vant også i fjor kandidatturneringen, og det gjorde ham til utfordrer mot Magnus Carlsen i VM-kampen i Dubai før jul. Der ble det klar norsk seier (7,5-3,5).

  Det er langt ifra sikkert at det blir en reprise av duellen i første halvdel av 2023. Carlsen har uttalt seg tvilende til å stille i VM for sjette gang. Han har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013. (NTB)

  Jan Nepomnjasjtsjij
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM

  Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken.

  Det melder Bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund.

  – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser. Dersom det i tillegg involverer betaling, ser vi på det som svært alvorlig, skriver enhetsleder Eirik Haugen Tysse i en e-post til BA.

  Tre Gular-utøvere var kvalifisert til 1500-meterfinalen: Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe.

  BA meldte fredag at Wikshåland noen timer i forkant ble oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde, som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM.

  – Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen.

  – Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse.

  Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass.

  – Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter slik at Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, forklarer Førde.

  Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli. (NTB)

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste