NRK Meny
Normal

Northugs trener trapper ned

Stig Rune Kveen returnerer til sin gamle jobb på Meråker videregående skole, men hevder at dette ikke handler om den varslede oppvasken i Northugs privatlag.

Stig Rune Kveen

SKOLEJOBB: Kveen skal altså fortsette som trener for Northug, men i redusert stilling når han nå går tilbake til sin gamle jobb i en fulltidsstilling som trener ved Meråker videregående skole.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det betyr at han ikke skal reise like mye rundt sammen med Petter Northug fremover.

– Jeg ønsker å bruke mer tid sammen med mine to barn og kona. Petter er en voksen mann og har full forståelse for det, sier Kveen til NRK.

Kveen hadde i fjor permisjon fra jobben som trener ved Meråker videregående skole og jobbet da fullt og helt som trener for Northug i hans privatlag. Nå skal han kombinere trenerlivet med skolejobben.

Det var Adresseavisen (bak betalingsmur) som først omtalte saken.

Varslet oppvask

Stig Rune Kveen

NM-GULL: Stig Rune Kveen (t.v.) og Petter Northug tok NM-gull på stafett sammen for Strindheim i 2006.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

I februar varslet Northug oppvask i sitt privatlag etter en skuffende sesong der han bommet helt med formen, men foreløpig har det ikke vært noen store endringer i teamet.

– Er dette en konsekvens av oppvasken Northug varslet?

– Nei. Da hadde jeg ikke vært med fra 1. mai. Jeg er fortsatt treneren til Petter, forandringen blir at jeg kommer til å være litt mer hjemme med egen familie.

– Så det er ingen dramatikk i dette?

– Overhodet ikke. Jeg hadde den stillingen på Meråker skigymnas også i Falun-sesongen så dette blir litt på samme måte som i det første året jeg trente Petter.

Northug ble VM-konge i Falun i 2015 med hele fire gull.

Petter Northug og Stig Rune Kveen

TO SESONGER: Stig Rune Kveen (t.v.) har trent Petter Northug (t.h.) i to sesonger. Her er de sammen under ski-touren i Canada i mars i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ingen bekymringer

Det ble nylig kjent at tidligere landslagsløper Chris Jespersen blir en del av Northugs privatlag kommende sesong.

Dermed blir det to som skal trene mye sammen uten Kveen til stedet hele tiden.

– Det å være trener for Petter krever mange reisedøgn. Jeg skal trene begge gutta og følge dem tett, men det å være trener for Petter krever mange reisedøgn.

Kveens barn starter i henholdsvis 1. og 2. klasse i august, og det er fra skolestart han trapper noe ned for å bli mer hjemme.

Kveen har kjent Northug lenge og de to tok blant annet NM-gull sammen på stafett for Strindheim i 2006. De to siste sesongene har Kveen vært trener for Northug på hans privatlag. Høydepunktet hittil var VM i Falun.

Siste nytt

 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo