NRK Meny
Normal

Northugs trener trapper ned

Stig Rune Kveen returnerer til sin gamle jobb på Meråker videregående skole, men hevder at dette ikke handler om den varslede oppvasken i Northugs privatlag.

Stig Rune Kveen

SKOLEJOBB: Kveen skal altså fortsette som trener for Northug, men i redusert stilling når han nå går tilbake til sin gamle jobb i en fulltidsstilling som trener ved Meråker videregående skole.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det betyr at han ikke skal reise like mye rundt sammen med Petter Northug fremover.

– Jeg ønsker å bruke mer tid sammen med mine to barn og kona. Petter er en voksen mann og har full forståelse for det, sier Kveen til NRK.

Kveen hadde i fjor permisjon fra jobben som trener ved Meråker videregående skole og jobbet da fullt og helt som trener for Northug i hans privatlag. Nå skal han kombinere trenerlivet med skolejobben.

Det var Adresseavisen (bak betalingsmur) som først omtalte saken.

Varslet oppvask

Stig Rune Kveen

NM-GULL: Stig Rune Kveen (t.v.) og Petter Northug tok NM-gull på stafett sammen for Strindheim i 2006.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

I februar varslet Northug oppvask i sitt privatlag etter en skuffende sesong der han bommet helt med formen, men foreløpig har det ikke vært noen store endringer i teamet.

– Er dette en konsekvens av oppvasken Northug varslet?

– Nei. Da hadde jeg ikke vært med fra 1. mai. Jeg er fortsatt treneren til Petter, forandringen blir at jeg kommer til å være litt mer hjemme med egen familie.

– Så det er ingen dramatikk i dette?

– Overhodet ikke. Jeg hadde den stillingen på Meråker skigymnas også i Falun-sesongen så dette blir litt på samme måte som i det første året jeg trente Petter.

Northug ble VM-konge i Falun i 2015 med hele fire gull.

Petter Northug og Stig Rune Kveen

TO SESONGER: Stig Rune Kveen (t.v.) har trent Petter Northug (t.h.) i to sesonger. Her er de sammen under ski-touren i Canada i mars i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ingen bekymringer

Det ble nylig kjent at tidligere landslagsløper Chris Jespersen blir en del av Northugs privatlag kommende sesong.

Dermed blir det to som skal trene mye sammen uten Kveen til stedet hele tiden.

– Det å være trener for Petter krever mange reisedøgn. Jeg skal trene begge gutta og følge dem tett, men det å være trener for Petter krever mange reisedøgn.

Kveens barn starter i henholdsvis 1. og 2. klasse i august, og det er fra skolestart han trapper noe ned for å bli mer hjemme.

Kveen har kjent Northug lenge og de to tok blant annet NM-gull sammen på stafett for Strindheim i 2006. De to siste sesongene har Kveen vært trener for Northug på hans privatlag. Høydepunktet hittil var VM i Falun.

Siste nytt

 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Mandé til dansk fotball

  Stabæks keeper Sayouba Mandé blir konkurrenten til norske Sten Grytebust i Odense Boldklubb i dansk Superliga. Ifølge Budstikka har Mandé skrevet under på en fireårskontrakt med OB.

  Sayouba Mande
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Kastrati til Kristiansund

  Flamur Kastrati har signert for Kristiansund, det melder Tidens Krav. Avisa spekulerer i at overgangssummen er på 500 000 kroner. Kastrati kommer fra Sandefjord og har signert en kontrakt fram til sommeren 2021.

  Flamur Kastrati
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet