NRK Meny
Normal

Northug: – Olsson kan avgjøre stafetten

Etter Johan Olssons gull i dag frykter nå Petter Northug at Sverige stikker av med stafettgullet.

Northug Olsson

Petter Northug tok det med ro på dagens 15 kilometer i VM. Han tror imidlertid svenskenes Johan Olsson kan bli farlig framover i mesterskapet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er spent på hvordan svenskene setter opp laget sitt. Det vi frykter er hva Johan Olsson kan gjøre på en klassisketappe. Hvis han får et halvminutt, og kjører alle unna på den lille Mördarbacken, da er det gjort, sier Petter Northug til NRK.

Svensken overrasket verdenseliten på dagens 15 kilometer i fristil i Falun-VM, da han gikk helt til topps. Det får nordmennene til å skjelve før stafetten.

– Nå er det mange som er redde for Johan Olsson. Jeg regner med at han puttes på klassisketappen, og da skal man opp den bakken fire ganger. Er det noen som kan drepe noen opp der så er det Johan Olsson, legger Northug til.

Kamp om de norske plassene

Trolig vil Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug gå de to første etappene for Norge på stafetten, mens Petter Northug skal avslutte på den siste etappen. Ettersom Martin Johnsrud Sundby har vært syk er det imidlertid usikkerhet rundt hvem som skal få gå den tredje etappen.

Trener Trond Nystad vil ikke avsløre for mye ennå, men innrømmer at Anders Gløersen har styrket sjansene sine med dagens bronsemedalje. Men også Finn Hågen Krogh er med i kampen.

– I dag har vi sett at han er en meget dyktig skiløper på 15 kilometer «skate». Om formen hans er bra, og han har de fysiske og taktiske egenskapene, ligger Anders bra an, sier Nystad.

– Finn har også levert gode skirenn her, samt to gode renn i Østersund (rett før VM). Da han også vant teamsprinten ligger så klart han også bra an, fortsetter treneren.

– Hva med Martin Johnsrud Sundby. Er han fortsatt aktuell for tredjeetappen?

– Ja. Vi må ta en økt hvor han kan teste formen. Så må vi prate med de andre som har gått fort her.

– Håper på en åpning

Petter Northug er også positiv til å ha Gløersen på tredjeetappen.

– Det er imponerende det han gjør i dag. Han vant i Davos, han vant NM. Anders har kanskje vært den mest stabil 15 kilometer-løperen vi hadde på start i dag.

Men Anders Gløersen selv tar ingenting for gitt.

– Vi får se. Jeg håper det kan bli en åpning der, sier han til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Sanchez er klar for United

  Manchester United og Arsenal er nå enige om en overgang for Alexis Sanchez, bekrefter klubbene. United-spilleren Henrikh Mkhitaryan går til Arsenal. Sánchez har skrevet under for fire år for Manchester-klubben. Ifølge britiske medier får han en ukelønn på over 5 millioner kroner.

  – Jeg er henrykt, sier han i en uttalelse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Sarpsborg 08 henter ny stopper

  Den islandske landslagsstopperen Orri Sigurdur Omarsson (22) er klar for Sarpsborg 08. – I Orri får vi en midtstopper med en strøken pasningsfot som også er god i luftrommet, sier Sarpsborgs sportssjef, Thomas Berntsen, til klubbens nettsted.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland