NRK Meny
Normal

- Nå blir det veldig vanskelig

Petter Northug røk ut med knappest mulig margin i kvartfinalen i klassisk sprint søndag, og tapte mye tid i sammendraget. Han nekter likevel å gi opp.

Video Northug følte han hadde kontroll

Se video: Northug trodde han hadde kontroll.

Petter Northug

Petter Northug lyktes ikke på dagens klassiske sprint, og røk ut i kvartfinalen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix
Simen Østensen

Simen Østensen ble beste norske på fjerdeplass.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Petter Northug ligger nå nesten et minutt bak Dario Cologna, som ble nummer tre og beholdt sammenlagtledelsen. Svenske Emil Jönsson vant rennet.

- Nå blir det vanskelig å vinne sammenlagt, innrømmer Northug overfor NRK.

Han var på forhånd en av favorittene, etter å ha kommet på pallen i de fire siste klassiske sprintene han har deltatt i. Nå vil han legge om taktikken i Tour de Ski.

- Jeg må være mer offensiv i de neste rennene, og jakte bonussekunder. Men det er veldig stor avstand opp nå, sier han.

Vil ikke trekke seg

Også Devon Kershaw (2. plass) og Alexander Legkov (6. plass) tok seg til finalen i sprinten og økte forspranget til Northug søndag. De to fikk henholdsvis 56 og 42 bonussekunder. Cologna innkasserte 52 bonussekunder for sin 2. plass.

- Jeg har ikke gitt opp sammenlagtseieren. Men det blir veldig vanskelig, sier Petter Northug til NRK.

- Vurderer du å trekke deg?

- Nei, dette er god trening uansett, sier han.

Dårlig sporvalg

Det var altså klart allerede etter kvartfinalene man kunne slå fast at Petter Northug ville tape terreng i Tour-sammendraget. Han kom inn på oppløpet sammen med canadieren Alex Harvey, og tapte overraskende spurten om andreplassen i deres heat.

Simen Østensen gikk først over streken, og sikret dermed tidlig sin posisjon som beste nordmann i dagens renn. Han endte til slutt på fjerdeplass bak Dario Cologna, Devon Kershaw og vinneren Emil Jönsson.

Northug forteller til VG Nett at trodde han hadde god kontroll da han kom inn på oppløpet, men at sporvalget hans antakelig var feil.

- Hadde jeg fått sjansen om igjen, hadde jeg valgt det venstre sporet. Jeg visste egentlig at spor to og tre var raskest, men ikke hvilket Simen kom til å velge. Da han tok nummer tre, og jeg kom på høyresiden, måtte jeg ta nummer fire. Men man må ta et valg når man kommer inn i stor fart, sier Northug.

Video Se mennenes sprintfinale i Tour de Ski

Se Emil Jönsson vinne sprintfinalen her.

Svak norsk innsats

Det var ikke bare Northug som måtte kaste inn håndkleet tidlig blant nordmennene søndag.

Roger Aa Djupvik ble i likhet med Northug utslått i kvartfinalen, mens Tord Asle Gjerdalen, Snorri Einarsson og Kristian Tettli Rennemo forsvant i kvalifiseringen.

Det må likevel legges til at Norges spesialsprintere står over hele Tour de Ski, og tar heller en treningsperiode for å være best mulig forberedt til VM i Holmenkollen senere i vinter.

Kan Northug reise seg og ta igjen Cologna? Diskutér her!

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal