Northug: - Jeg har stengt døra

Petter Northug jr. insisterer på at kritikken mot ham og landslagsledelsen etter rennene i La Cluzas ikke har gått inn på ham.

Video Petter Northug på pressekonferanse

Se hele Northugs pressekonferanse før avreise til Tour de Ski.

Northug og teamet rundt ham fikk kritikk fra både Thomas Alsgaard, Sverre Seeberg og Vegard Ulvang etter at han ble forsinket til en blomsterseremoni. Bråket etterpå har ifølge Northug ikke gått inn på ham.

- Jeg har stengt døra og ikke latt det gå inn på meg. Vi har tatt opp det som skjedde internt. Jeg har snakket med Vidar Løfshus, og fatter´n er alltid engasjert. Men jeg har ikke akkurat fått kjeft, sier Northug.

Når han får konkrete spørsmål om å svare på kritikken fra Ulvang og Alsgaard, svarer han slik.

- Det er hyggelig. Det går ikke inn på meg, sier Northug.

Tror på tøff Tour

Skistjernen fremstår avslappet og offensiv før avreise til Tour de Ski. Når han får spørsmål om hvor mye forsprang han hadde trengt for å slå fjorårsvinner Lukas Bauer opp den avsluttende monsterbakken, svarer han slik.

- Bauer var sprek i fjor. Jeg ville trengt en ukes forsprang på ham, sier Northug spøkefullt.

I årets utgave av Tour de Ski får man relativt sett bedre betalt i form av bonussekunder før den avgjørende etappen. Det tror Northug kan være en fordel for ham.

- Man kan ikke ha en dårlig dag hvis man skal vinne, og man må ha stang inn. Først og fremst gleder jeg meg til å gå. Tour de Ski henger høyt for meg, sier Northug jr.

Hvordan tror du Petter Northug klarer seg i Tour de Ski? Diskuter nederst i saken!

- Vet hva jeg møter

Skistjernen forteller at han har vært gjennom en rolig julefeiring med brukbar trening. Etter en dårlig sesongstart, har formkurven pekt oppover i Davos og La Clusaz.

- Jeg er fornøyd med at de rennene gikk bra selv om ikke formen var så bra. Nå peker det oppover, sier Northug.

Nordmannen peker på fjorårsvinner Lukas Bauer som den kanskje største utfordreren til sammenlagtfavoritten, men tror det generelt blir mange tøffe utfordrere.

- Jeg vet hva jeg møter i den siste bakken. Det viktigste blir å ha overskudd mot den bakken. Det blir ikke så mye skigåing, men jeg har ikke trent spesielt på å gå i den typen bakker.

Eilifsen dropper Touren

Før Northug entret podiet på pressekonferansen, var det "resten" av landslagsløperne- og ledelsen som hadde en presseseanse. Denne delen startet med at landslagsledelsen meddelte at en av løperne som skulle gått er blitt syk.

- Morten Eilifsen har blitt syk og stiller ikke i Tour de Ski, sier landslagssjef Morten Aa. Djupvik.

De seks andre herreløperene er ifølge landslagssjefen friske og klare.

Djupvik trekker frem årets nykomming, fellesstart med skibytte, som spennende ettersom det er mange bonussekunder å hente underveis. Derfor forventer han seg et urolig løp.

Utover Petter Northug, har Djupvik tro på flere av de norske.

- Tord (Asle Gjerdalen) viste i La Clusaz at han kan gå fortere enn han har gjort på lenge. Han har vist før at Tour de Ski-konseptet passer ham bra.

- Simen (Østensen) er en allrounder som behersker både skøyting, klasisk og korte og lange løp, så det tror jeg kan bli bra.

Fyller ikke kvoten

Norge er langt fra å fylle opp kvoten både på herre- og damesiden. På kvinnesiden dropper både Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira Tour de Ski.

På pressekonferansen fikk landslagsledelsen og utøverne flere spørsmål om hvorfor ikke flere nordmenn sendes til Touren.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som er en av de seks kvinnene som reiser, svarer slik.

- VM er kanskje enda større for oss nordmenn enn for noen av utlendingene ettersom det går i Norge. Hadde jeg vært i kanonform før jul, så hadde jeg kanskje prioritert annerledes. Det er faktisk mye vanskeligere å si nei enn å si ja, for vi vil gå på ski, sier Jaacobsen.

- Mange outsidere

Til tross for at de tre antatt beste norske kvinnene dropper Touren, tror landslagstrener Egil Kristiansen likevel det kan bli en artig Tour de Ski.

- Vi har med oss mange outsidere. Jeg tror det kan bli en spennende Tour for kvinnene.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen sier hun aldri har gledet seg så mye til Tour de Ski som hun gjør i år.

- Jeg har hatt en stigende formkurve siden juli/august, så det blir spennende. Jeg tror det kan gå bra både på sprintene og på de lengre løpene. Jeg tåler mange konkurranser på rad, så sånn sett passer dette meg bra. Men jeg er ganske dårlig på klatringen, men jeg har vilje, sier Jacobsen.

Siste nytt

 • Ingen norske OL-deltakere i karate

  Norge reiser til OL i Tokyo uten karateutøvere. Ingen av de norske nådde opp i helgens globale kvalifisering i Paris.

  Andrine Hilton fikk en fin start i kumite +61-kilosklassen. Hun vant sine to første kamper søndag, men kom til kort mot Melissa Bratic. Canadieren vant 3-0.

  Siste mulighet via en rekvalifisering forsvant da Bratic selv røk ut i semifinalen.

  OL-drømmen brast for Adrian Lopez Salas i første runde i +75-kilosklassen. Nordmannen tapte 0-2 for Aliaksej Vodtsjyts fra Hviterussland. I likhet med Hilton fikk han ingen ny sjanse via rekvalifiseringen.

  Lørdag tapte Bettina Alstadsæther knepent 2-3 for ungarske Aleksandra Ilankovic i en rekvalifiseringsrunde. Før det både tapte og vant hun en kamp i kumite 61-kilosklassen.

  Team Tokyo OL 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Kjører toppklassen i VM-runden

  Oliver Solberg (19) stiller blant elitekjørerne i Safari-rallyet i Kenya senere i måneden. Det blir den første VM-runden i rally i Afrika siden 2002.

  Solberg måtte nylig stå over Rally Italia Sardinia på grunn av koronakarantene. Der skulle han etter planen ha kjørt den største klassen for andre gang i karrieren.

  Nå skjer det i stedet i Nairobi mellom 24. og 27. juni. Solberg viste i WRC-debuten tidligere i år at han har tempoet inne.

  – Jeg vet at jeg snakker mye om drømmer, men dette er virkelig en av de store. 19 år er gått siden sist VM-runden i Kenya ble kjørt. At jeg får sjansen til å kjøre i den største klassen i Hyundais fabrikkbil når sporten gjør vendereis til Afrika, er enormt stort, sier Solberg i en pressemelding.

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Smadret verdensrekorden

  Australske Kaylee McKeown (19) fikk råsterke 57,45 på 100 meter rygg søndag. Den australske svømmeren knuste verdensrekorden med 12 hundredeler.

  Den nye bestenoteringen ble satt i Adelaide i forbindelse med den australske uttakskvalifiseringen til OL.

  McKeown har i år vært i strålende form. Søndag fikk hun en toppfart som holdt til å slette USA-rivalen Regan Smiths verdensrekord på 57,57 fra VM i 2019.

  I det mesterskapet tok McKeown sølvet på 200 meter rygg. Gullet gikk til nevnte Smith.

  Kaylee McKeown
  Foto: Brenton Edwards / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal