NRK Meny
Normal

Northug vil ikke si hvilke endringer han har gjort

Petter Northug har gjort endringer før OL-sesongen, men vil ikke si hvilke. For ham er det viktigste at både han selv og de rundt ham passer bedre på.

Holmenkollstafetten er igang

MÅ UNNGÅ NYE FEIL: Petter Northug fikk hele forrige sesong spolert. Når planene for neste sesong nå legges, handler mye om å unngå at det skjer igjen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Det har skjedd litt endringer internt, men det er ikke noe vi kommer til å gå ut med. Men vi har gjort endringer, og jeg tror det blir bra inn mot den sesongen som kommer, sier en litt kryptisk Petter Northug, som lørdag deltok i Holmenkoll-stafetten.

Tidligere har han gitt signaler om at det ville komme endringer etter den skuffende sesongen han har lagt bak seg, og mange trodde derfor støtteapparatet kunne bli endret. Det har det ikke blitt.

Northug satser videre med de samme personene rundt seg, bortsett fra broren Tomas Northug. Han bekreftet lørdag at han legger opp.

Har lært av feilen

For storebror betyr dette at han må ut på jakt etter en ny treningspartner. Northug skal inn i en OL-sesong, og vil for all del unngå at den blir spolert slik vinterens sesong ble.

Planene for den kommende sesongen legges nå i disse dager.

31-åringen sier han har lært mye av feilen som ble gjort i november i fjor, da han var overivrig etter et høydeopphold og endte med å bli overtrent.

– Vi skal gjøre mye av det samme, men vi må unngå den lille feilen igjen, sier han, og utdyper:

– Folk rundt meg, og jeg selv, må være våkne når man kommer i form og kjenner seg sterk. Da må man være påpasselig med å ta nok hvile, spesielt etter høyde. Det er et fokusomårde for denne sesongen.

– Konkurransesugen

Trener Stig Rune Kveen er en av de som må passe på.

– Vi er godt rustet. Vi må bare ta lærdom av fjoråret og være enda mer fokuserte. Vi må ta ting før kroppen skrur seg av, sier han.

Northug har ikke tatt seg tid til mye ferie denne våren. Han har reist land og strand rundt for å gå turrenn, blant annet i Russland og på Island.

– Petter er konkurransesugen. Han har gått en god del turrenn, og har kommet i gang med trening. Vi skal straks i gang med en samling på Sognefjellet i slutten av mai, sier trener Kveen.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal