NRK Meny
Normal

– For tidlig å si om jeg signerer

HOMMELVIK (NRK.no): Petter Northug kan ikke garantere at han signerer en kontrakt med Norges Skiforbund. For ham er Coop-avtalen like viktig som OL.

Petter Northug i Hommelvik

Petter Northug må både reise seg fra sykdommen og signere kontrakt med Norges Skiforbund for å kunne ta gull i Sotsji-OL.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Norges Skiforbund jobber med en revisjon av representasjonskontrakten utøvere som ikke er på landslag må signere for å kunne representere Norge i verdenscup og internasjonale mesterskap.

Kontrakten regulerer markedsrettigheter og er helt generell, men det er knyttet spesiell interesse til om Petter Northug velger å signere avtalen, med de konsekvensene det får for hans personlige hovedsponsor Coop.

Signalene har hele veien vært at Northug kommer til å signere. Men det vil hovedpersonen ennå ikke fastslå med hundre prosent sikkerhet.

– Det er vel også litt tidlig å si, svarer Northug på direkte spørsmål fra NRK.no.

Tror det ordner seg

Northugs management i selskapet Nye Høyder, med Are Sørum Langås, har i løpet av sommeren vært i flere møter med Norges Skiforbund for å få til en samarbeidsavtale som er spiselig for begge parter.

Petter Northug velger inntil videre å tro at det ordner seg.

– Jeg er veldig positiv til at det blir en løsning for begge parter. Det er den informasjonen jeg får fra Are og Nye Høyder, som er i dialog med dem, så jeg tror dette kommer i orden så begge parter blir fornøyde, sier Northug.

Trolig er det eneste som kan hindre Northug fra å signere at han havner i en situasjon der han må velge mellom Coop-avtalen og representasjonskontrakten.

Tidligere toppidrettssjef Bjørgen Stensbøl, som har dybdeintervjuet Northug i forbindelse med boka «Norske Vinnerskaller», mener utfallet i et slikt tilfelle ikke er gitt.

Vil ikke velge – ennå

Han mener Northug er en av ytterst få topputøvere som kan vrake et OL av prinsipielle årsaker.

– Petter sier at noe av hans styrke er å ta rå valg. Det ville jo være et spesielt rått valg, så du skal ikke se bort ifra at han tar slike rå valg. Han understreker det veldig i intervjuet, sier Stensbøl til NRK.no.

På spørsmål fra NRK.no om hva som er viktigst – Coop-avtalen eller OL – velger Northug å ikke kåre en vinner.

– Begge ting er veldig viktig for min del, fastslår han.

– Fortere enn de ønsker

Petter Northug overlater uansett kontraktsforhandlinger til andre. Selv har han mer enn nok med å komme seg tilbake i form etter langvarig virussykdom.

Enn så lenge er det uavklart når han kommer til å gå skirenn. Og så lenge han ikke er klar for å representere Norge i renn, trenger han heller ingen representasjonskontrakt.

Northug erkjenner at hele førjulsvinteren kan ryke. Han tar heller ikke for gitt at han rekker Tour de Ski. Men håpet er der fortsatt om at han skal kunne være med fra første stavtak når verdenscupen innledes i Kuusamo om halvannen måned.

– Jeg er alltid optimist, så jeg tror jeg kan være med fra start. Man må være realistisk, men hvis pila fortsatt peker veldig mye oppover og kroppen gir en bra respons, så kan jeg være fortere tilbake enn konkurrentene ønsker, sier Petter Northug.

Siste nytt

 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Uforandret lag for Norge

  Norge stiller med de samme fire hopperne som forrige helg i morgendagens lagkonkurranse. Det til tross for at Anders Fannemel bommet totalt i kveldens renn. De fire som skal hoppe for Norge er da Tande, Forfang, Fannemel og Johansson.

  lag
  Foto: Janek Skarzynski / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal