NRK Meny
Normal

Northug i storform: - Må ikke ta seieren på forskudd

Petter Northug leder mini-touren i Sverige med over et minutt før den siste etappen. Men han føler seg ikke trygg på seier.

Video Northug vant i Falun

- Det er viktig ikke å ta seieren på forskudd. Jeg må holde fokus på de første to rundene i morgen. Jeg tror jeg skal tenke at jeg går en 10-kilometer, for jeg klarer alltids å henge med på sisterunden, sier Petter Northug til NRK.

Lørdag imponert han stort på fellesstarten med skibytte i Falun. Han hang med på den første 10 kilometeren i klassisk stil. På skøytedelen gikk svenske Daniel Richardsson hardt ut og hadde en luke.

Men så dro Northug til.

Han gikk knallhardt på de flate partiene inn mot den beryktede «Mördarbacken». I toppen av bakken var italienske Girogio di Centa, Richardson og Northug samlet, og de gikk i samlet flokk gjennom hele etappen.

Klar ledelse

Mini-touren sammenlagt

Inn på stadion var imidlertid Northug overlegen.

Han rykket fra italieneren allerede før oppløpet, og var overlegen over streken, der han ble omfavnet av nettopp di Centa.

- Det var ikke lekende lett, sa Northug etter målgang.

- Jeg er glad Richardsson satte fart og at di Centa fulgte med. De holdt bra fart, og vi klarte å holde avstanden ned til gruppa bak. Det er gode sekunder å ha med seg i morgen, sier Northug.

Imponerende åttendeplass

Oppvisningen i mini-touren gjør at Northug nå har et solid forsprang sammenlagt. På den avsluttende 15-kilometeren søndag starter han hele et minutt og 27 sekunder foran Emil Jönsson og 1.37 foran Daniel Richardsson.

Det var imidlertid ikke bare Northug av de norske som imponerte i Falum.

Finn Haagen Krogh tok en overraskende åttendeplass på etappen, 23,2 bak Northug. Martin Johnsrud Sundby ble nummer 12.

Video: Dette lille rykket før «Mördarbacken» ga Northug et forsprang

Video d85b3f7f-3d4c-4549-8c79-aa8616bd65a1.jpg

Northug hentet inn over 10 sekunder på Rickardsson

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag