Hopp til innhold

Northug i storform: - Må ikke ta seieren på forskudd

Petter Northug leder mini-touren i Sverige med over et minutt før den siste etappen. Men han føler seg ikke trygg på seier.

Video Northug vant i Falun

- Det er viktig ikke å ta seieren på forskudd. Jeg må holde fokus på de første to rundene i morgen. Jeg tror jeg skal tenke at jeg går en 10-kilometer, for jeg klarer alltids å henge med på sisterunden, sier Petter Northug til NRK.

Lørdag imponert han stort på fellesstarten med skibytte i Falun. Han hang med på den første 10 kilometeren i klassisk stil. På skøytedelen gikk svenske Daniel Richardsson hardt ut og hadde en luke.

Men så dro Northug til.

Han gikk knallhardt på de flate partiene inn mot den beryktede «Mördarbacken». I toppen av bakken var italienske Girogio di Centa, Richardson og Northug samlet, og de gikk i samlet flokk gjennom hele etappen.

Klar ledelse

Mini-touren sammenlagt

Inn på stadion var imidlertid Northug overlegen.

Han rykket fra italieneren allerede før oppløpet, og var overlegen over streken, der han ble omfavnet av nettopp di Centa.

- Det var ikke lekende lett, sa Northug etter målgang.

- Jeg er glad Richardsson satte fart og at di Centa fulgte med. De holdt bra fart, og vi klarte å holde avstanden ned til gruppa bak. Det er gode sekunder å ha med seg i morgen, sier Northug.

Imponerende åttendeplass

Oppvisningen i mini-touren gjør at Northug nå har et solid forsprang sammenlagt. På den avsluttende 15-kilometeren søndag starter han hele et minutt og 27 sekunder foran Emil Jönsson og 1.37 foran Daniel Richardsson.

Det var imidlertid ikke bare Northug av de norske som imponerte i Falum.

Finn Haagen Krogh tok en overraskende åttendeplass på etappen, 23,2 bak Northug. Martin Johnsrud Sundby ble nummer 12.

Video: Dette lille rykket før «Mördarbacken» ga Northug et forsprang

Video d85b3f7f-3d4c-4549-8c79-aa8616bd65a1.jpg

Northug hentet inn over 10 sekunder på Rickardsson

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Roma tapte 1–6 og 1–2 borte mot Bodø/Glimt i henholdsvis gruppespill og kvartfinale, mens det ble 2–2 hjemme i gruppespillet før laget vant i fjerde forsøk da semifinalebilletten skulle deles ut.

  Nordmenn sto i veien også onsdag. Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste