Northug hamrer løs på Halfvarsson: – Han er en trist, stakkarslig skiløper som aldri har lyktes

GÅLÅ (NRK) Fredag kom svenskene med flere stikk mot Petter Northug (32), og sa karrieren hans var over. Lørdag leverte Northug en andreplass, og slo tilbake mot svenskene.

Sprint Lasngrenn Norgescup Gålå

IMPONERTE: Petter Northug imponerte

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Først tok han seg hele veien til sprintfinalen under Norgescupen på Gålå lørdag formiddag. Der ble han nummer to, bare tideler bak Håvard Solås Taugbøl som vant.

– Det kjennes ikke godt. Jeg kjenner at jeg er i dårlig form, og ikke har punchen. Taugbøl bør jeg vanligvis spise på et oppløp, men det klarer jeg ikke per dags dato, sier Northug til NRK.

Selv om Northug var forsiktig med å legge for mye i den sterke andreplassen, var han imidlertid i praktslag når det kom til å kritisere svenskene.

«Trist og stakkarslig»

For fredag gikk det langt dårligere i sporet for Northug. Sveriges Calle Halfvarsson og Viktor Thorn benyttet anledningen til å sende et stikk i retning Northug. Blant annet meldte Thorn at karrieren til den norske skistjernen var over. Halfvarsson trodde ikke Northug kom til å gå så mye verdenscup i år.

Det fikk Northug til å frese.

Petter Northug

ROET NED: Petter Northug, her i et telt før premieseremonien etter andreplassen på Gålå.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Jeg føler han er en trist, stakkarslig skiløper, som aldri har lyktes, og aldri kommer til å lykkes. Jeg unner han alt vel, men skiløper var feil yrke for han, sier Petter Northug om Halfvarsson - og fortsetter:

– Jeg har slutta å snakke om Calle. Jeg synes synd på han. Fyren har aldri hatt en ordentlig karriere. Jeg vet at det som skjedde i Falun, tar han med seg i grava. Det er det jeg tenker på når jeg sovner.

Northug sier han ikke engang vet hvem Thorn er.

– Jeg har ikke peiling, Viktor Thorn. Det høres ut som en klovn i en birolle på «Solsidan», sier Northug i kjent stil.

Halfvarsson håper på mer «skit» med Petter

Halfvarsson er i Ruka på verdenscup, og han ler godt når han får høre at Northug har fyrt av igjen.

– Ble han nummer to? Det har jo sett litt treigt ut, men nå virker det å ha snudd. Jeg håper jo han skal komme tilbake, det er morsomt å gå mot ham, sier Halfvarsson og sier at han synes det er morsomt å få høre det verbalt av Northug.

Lover verdenscup før VM

Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum følger spent med på Northugs prolog

FULGTE MED: Sprinttrener Arild Monsen, og landslagstrener Eirik Myhr Nossum fulgte spent med på Northugs prolog.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Northugs andreplass imponerte uansett landslagsledelsen. Til NRK garanterer landslagssjef Vidar Løfshus at Petter Northug kommer til å få en sjanse i verdenscupen denne sesongen, før VM.

Første anledning er minitouren på Lillehammer neste helg, men den kommer for tidlig, mener både Northug og Løfshus.

– Per dags dato er jeg langt unna å ta meg videre fra en prolog i verdenscup. Jeg ser ikke noe poeng i det, så da er det veldig liten vits å gå der, melder Northug.

– I dag tenker Vidar Løfshus at det er et elendig nivå på Gålå, og at det her resultatet ikke teller. Jeg hadde i hvert fall tenkt det.

Siste nytt

 • Bale tilbake med scoring

  Gareth Bale var tilbake på Real Madrids lag og scora i 2-2-kampen i Washington i natt. Arsenal leia 2-0 ved pause. Reals Nacho og Arsenals Papastathopoulos blei utviste i første omgang, begge etter to gule kort.

  Real vann straffekonkurransen 3-2, og der bomma Bale.

  Gareth Bale
  Foto: Andrew Caballero-reynolds / AFP
 • Alle norske slått ut

  Ingen nordmenn tok seg vidare frå forsøka i VM i natt. Ingeborg Vassbakk Løyning blei nr 23 på 50 m bryst med 28,67, Niksa Stojkovski nr 35 på 100 m bryst, og Tomoe Hvas blei diska på 200 m medley.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal