Northug hamrer løs på Halfvarsson: – Han er en trist, stakkarslig skiløper som aldri har lyktes

GÅLÅ (NRK) Fredag kom svenskene med flere stikk mot Petter Northug (32), og sa karrieren hans var over. Lørdag leverte Northug en andreplass, og slo tilbake mot svenskene.

Sprint Lasngrenn Norgescup Gålå

IMPONERTE: Petter Northug imponerte

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Først tok han seg hele veien til sprintfinalen under Norgescupen på Gålå lørdag formiddag. Der ble han nummer to, bare tideler bak Håvard Solås Taugbøl som vant.

– Det kjennes ikke godt. Jeg kjenner at jeg er i dårlig form, og ikke har punchen. Taugbøl bør jeg vanligvis spise på et oppløp, men det klarer jeg ikke per dags dato, sier Northug til NRK.

Selv om Northug var forsiktig med å legge for mye i den sterke andreplassen, var han imidlertid i praktslag når det kom til å kritisere svenskene.

«Trist og stakkarslig»

For fredag gikk det langt dårligere i sporet for Northug. Sveriges Calle Halfvarsson og Viktor Thorn benyttet anledningen til å sende et stikk i retning Northug. Blant annet meldte Thorn at karrieren til den norske skistjernen var over. Halfvarsson trodde ikke Northug kom til å gå så mye verdenscup i år.

Det fikk Northug til å frese.

Petter Northug

ROET NED: Petter Northug, her i et telt før premieseremonien etter andreplassen på Gålå.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Jeg føler han er en trist, stakkarslig skiløper, som aldri har lyktes, og aldri kommer til å lykkes. Jeg unner han alt vel, men skiløper var feil yrke for han, sier Petter Northug om Halfvarsson - og fortsetter:

– Jeg har slutta å snakke om Calle. Jeg synes synd på han. Fyren har aldri hatt en ordentlig karriere. Jeg vet at det som skjedde i Falun, tar han med seg i grava. Det er det jeg tenker på når jeg sovner.

Northug sier han ikke engang vet hvem Thorn er.

– Jeg har ikke peiling, Viktor Thorn. Det høres ut som en klovn i en birolle på «Solsidan», sier Northug i kjent stil.

Halfvarsson håper på mer «skit» med Petter

Halfvarsson er i Ruka på verdenscup, og han ler godt når han får høre at Northug har fyrt av igjen.

– Ble han nummer to? Det har jo sett litt treigt ut, men nå virker det å ha snudd. Jeg håper jo han skal komme tilbake, det er morsomt å gå mot ham, sier Halfvarsson og sier at han synes det er morsomt å få høre det verbalt av Northug.

Lover verdenscup før VM

Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum følger spent med på Northugs prolog

FULGTE MED: Sprinttrener Arild Monsen, og landslagstrener Eirik Myhr Nossum fulgte spent med på Northugs prolog.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Northugs andreplass imponerte uansett landslagsledelsen. Til NRK garanterer landslagssjef Vidar Løfshus at Petter Northug kommer til å få en sjanse i verdenscupen denne sesongen, før VM.

Første anledning er minitouren på Lillehammer neste helg, men den kommer for tidlig, mener både Northug og Løfshus.

– Per dags dato er jeg langt unna å ta meg videre fra en prolog i verdenscup. Jeg ser ikke noe poeng i det, så da er det veldig liten vits å gå der, melder Northug.

– I dag tenker Vidar Løfshus at det er et elendig nivå på Gålå, og at det her resultatet ikke teller. Jeg hadde i hvert fall tenkt det.

Siste nytt

 • Suveren seier for Johaug

  Therese Johaug vant en suveren seier på dagens 10 km jaktstart i tsjekkiske Nove Mesto. Verdenscuplederen økte stort til konkurrentene underveis og hadde full kontroll.

  – Jeg føler meg i veldig god form om dagen, sier en fornøyd Johaug til NRK.

  Russiske Natalia Neprjajeva ble nummer to etter å ha slått Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg i spurten. Østberg ble dømt til 3. plassen etter målfoto, etter å ha sendt tåspissen noe små centimeter lenger fram enn lagvenninna.

  Ragnhild Haga ble nummer ni.

  Tour de ski 2019/20
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk omgang av Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen klarte ikke å matche Clement Noels kjøring i 1. omgang. Nordmannen ligger på 2.-plass i slalåmrennet i Wengen foran finaleomgangen.

  Noel var førstemann ut i sveitsiske Wengen og fikk en meget god start på lørdagens slalåmrenn. Verken Henrik Kristoffersen, Daniel Yule eller Alexis Pinturault klarte å holde følge med franskmannen nedover.

  Kristoffersen, som trives godt i Wengen, var 67 hundredeler bak Noel i mål og ligger på en 2.-plass. Sebastian Foss Solevåg var 1,18 sekunder bak overlegne Noel i mål og ligger på en foreløpig delt 6-.plass.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Alessandro Trovati / AP
 • Lundby endte på 3. plass

  Maren Lundby endte på 3. plass i dagens hopprenn i japanske Zao, og tok med det sin 55. pallplass i verdenscupen. Hun lå på samme plassering etter den første omgangen, men klarte ikke å hoppe seg opp. Østerrikerne Eva Pinkelnig og Chiara Hölzl ble for sterke.

  Lundby beholder uansett den gule ledertrøya i verdenscupen med et fattig poeng poeng.

  Anne Odine Strøm endte på 23. plass, mens Silje Opseth ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

  – Vi vet at det ikke har vært hoppet maks av våre utøvere (i Japan, journ.anm.), og vi må jobbe godt i tiden fremover for å ta ut mer av kapasiteten siden spesielt Østerrike nå har et lag som er meget sterkt, sier hoppsportssjef Clas-Brede Bråthen til NRK.

  Maren Lundby, her under verdenscuprennet i Klingenthal, skuffet i Zao i Japan.
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal