Hopp til innhold

Northug hamrer løs på Halfvarsson: – Han er en trist, stakkarslig skiløper som aldri har lyktes

GÅLÅ (NRK) Fredag kom svenskene med flere stikk mot Petter Northug (32), og sa karrieren hans var over. Lørdag leverte Northug en andreplass, og slo tilbake mot svenskene.

Sprint Lasngrenn Norgescup Gålå

IMPONERTE: Petter Northug imponerte

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Først tok han seg hele veien til sprintfinalen under Norgescupen på Gålå lørdag formiddag. Der ble han nummer to, bare tideler bak Håvard Solås Taugbøl som vant.

– Det kjennes ikke godt. Jeg kjenner at jeg er i dårlig form, og ikke har punchen. Taugbøl bør jeg vanligvis spise på et oppløp, men det klarer jeg ikke per dags dato, sier Northug til NRK.

Selv om Northug var forsiktig med å legge for mye i den sterke andreplassen, var han imidlertid i praktslag når det kom til å kritisere svenskene.

«Trist og stakkarslig»

For fredag gikk det langt dårligere i sporet for Northug. Sveriges Calle Halfvarsson og Viktor Thorn benyttet anledningen til å sende et stikk i retning Northug. Blant annet meldte Thorn at karrieren til den norske skistjernen var over. Halfvarsson trodde ikke Northug kom til å gå så mye verdenscup i år.

Det fikk Northug til å frese.

Petter Northug

ROET NED: Petter Northug, her i et telt før premieseremonien etter andreplassen på Gålå.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Jeg føler han er en trist, stakkarslig skiløper, som aldri har lyktes, og aldri kommer til å lykkes. Jeg unner han alt vel, men skiløper var feil yrke for han, sier Petter Northug om Halfvarsson - og fortsetter:

– Jeg har slutta å snakke om Calle. Jeg synes synd på han. Fyren har aldri hatt en ordentlig karriere. Jeg vet at det som skjedde i Falun, tar han med seg i grava. Det er det jeg tenker på når jeg sovner.

Northug sier han ikke engang vet hvem Thorn er.

– Jeg har ikke peiling, Viktor Thorn. Det høres ut som en klovn i en birolle på «Solsidan», sier Northug i kjent stil.

Halfvarsson håper på mer «skit» med Petter

Halfvarsson er i Ruka på verdenscup, og han ler godt når han får høre at Northug har fyrt av igjen.

– Ble han nummer to? Det har jo sett litt treigt ut, men nå virker det å ha snudd. Jeg håper jo han skal komme tilbake, det er morsomt å gå mot ham, sier Halfvarsson og sier at han synes det er morsomt å få høre det verbalt av Northug.

Lover verdenscup før VM

Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum følger spent med på Northugs prolog

FULGTE MED: Sprinttrener Arild Monsen, og landslagstrener Eirik Myhr Nossum fulgte spent med på Northugs prolog.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Northugs andreplass imponerte uansett landslagsledelsen. Til NRK garanterer landslagssjef Vidar Løfshus at Petter Northug kommer til å få en sjanse i verdenscupen denne sesongen, før VM.

Første anledning er minitouren på Lillehammer neste helg, men den kommer for tidlig, mener både Northug og Løfshus.

– Per dags dato er jeg langt unna å ta meg videre fra en prolog i verdenscup. Jeg ser ikke noe poeng i det, så da er det veldig liten vits å gå der, melder Northug.

– I dag tenker Vidar Løfshus at det er et elendig nivå på Gålå, og at det her resultatet ikke teller. Jeg hadde i hvert fall tenkt det.

Sportsnyheter

Havertz

Hardt ut etter Arsenal-seier: – Her feiler VAR igjen

Arsenal tok sin fjerde strake seier lørdag, men dommeren og VAR ble nok en gang den store snakkisen.

Siste nytt

  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen er i form og vant kulekonkurransen i Stora Turebergskastet i Sverige lørdag formiddag med 21.05.

    Thomsen leverte jevnt over en sterk serie der han åpnet med sesongbeste 20.94, før det lengste støtet kom i andre omgang, ifølge friidrett.no.

    – Jeg er ekstremt glad for 21.05. Fire år med trening og tålmodighet for endelig å få en ny personlig rekord utendørs. Jeg er glad, men langt fra fornøyd, sier Marcus Thomsen til NRK.

    Han forbedret sin personlige rekord utendørs fra 2020 med to centimeter og var bare fire centimeter bak innendørspersen. Utøveren fra Norna-Salhus klarte EM-kravet og fikk opp det lengste kulestøtet av en nordmann utendørs på 38 år, Lars Arvid Nilsen satte den norske rekorden på 21.22 det året.

    Thomsen er foreløpig kvalifisert til OL i Paris på ranking. Der er kravet er 21.50.

    – Det er digg å få tatt EM-kravet og slippe å bekymre seg over om man ryker ut av topp 30. Nå skal jobben fortsettes for å sikre en plass i OL, sier Thomsen.

    Marcus Thomsen klarte lørdag 4. mai EM-kravet i kulestøt. Her støter han 21.05.
    Video: Arwid Koskinen, Swethrows

Sendeplan

Kl. Program Kanal