Hopp til innhold

Northug såvidt foran Bjørn Dæhlie (50)

Den gamle langrennskongen vant Fredagsbirken i går. Northug endte på en 97. plass i dag.

Petter Northug i Birkebeinerrennet

FIKK DET TØFT: Allerede etter fem kilometer begynte Northug å slippe teten. I mål var han over tjue minutter bak.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Er han tilbake i form, kan det blir moro for ham. Er han ikke i form, blir det neppe noe gøy, sa dagens andremann på Birken, Tord Asle Gjerdalen i går kveld.

Tema var Petter Northug, som overraskende og på kort varsel meldte seg på årets Birkebeinerrenn. De store kanonene gledet seg til å se Northug igjen, men Gjerdalen advarte mot et sterkt startfelt.

LES OGSÅ: Konkurrentene spår beintøff Birken for Northug: – Det blir blodhardt

Og trønderen fikk det tøft i løypene. Halvveis lå han elleve minutter bak, og luka opp til vinneren Andreas Nygaard ble større og større.

I mål var avstanden over tjue minutter. I Fredagsbirken gikk den gamle langrennskongen Bjørn Dæhlie (50) inn til seier, med tiden 2.59.12. Den tida slo Northug såvidt, med 2.57.48.

Det holdt til en 97. plass. Etter rennet dro han rett fra stadion, uten å snakke med noen, og uten å svare på spørsmål.

– Overrasket over at han kom

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn var først og fremst overrasker over at han stilte til start.

– Det var lite som tydet på at han skulle starte, så det ble bestemt på kort varsel, hørtes det ut for. Det er krevende for ham å gå i en trasé som krever høy kapasitet, og han var jo kjørt av lasset tidlig, så vi fikk ingen gode svar på om Northug er i rute eller ikke, sier han til NRK.

– Jeg har også hørt at han bruker Birkebeinerrennet som oppkjøring til Storlirennet i morgen, så får vi se om han går fortere der, sier han.

– Stor jobb foran seg

Bjørn mener det er viktig for Northug å få en god avslutning på en svært dårlig sesong, der Mosvikløperen mistet store mengder både trening og konkurranser

– Det er viktig å smake litt på det i løpet av denne sesongen, så han har litt å gå etter fram mot neste sesong. Det er ikke avgjørende om han henger med eller ikke her, men det viser i hvert fall at han har en stor jobb foran seg om han skal slåss med Klæbo, Sundby og co neste vinteren, sier han.

– Tror du disse opplevelsene påvirker om han satser videre?

– Nei, jeg tror egentlig det at han stiller til start er et tegn på at han synes det er artig å gå skirenn og vil være med i det livet han trives så godt med, sier Bjørn.

Han mener det ikke er kritisk at sluttida lå såpass nært Bjørn Dæhlies fra Fredagsbirken.

– Vi vet ikke hvor sammenlignbart det er, og sjøl om Bjørn Dæhlie er nær nå, tror jeg Northug har større sjanse til å komme i VM-form til Seefeld enn Bjørn Dæhlie, sier Bjørn.

Det siste var nok helst en spøk.

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal