NRK Meny
Normal

– Har ikke råd til ei uke på sofaen

Petter Northug får ikke lov til å grave seg gjennom kjellergulvet for å kjempe om seier i Tour de Ski.

Petter Northug

Petter Northug kan bryte Tour de Ski selv om han leder midtveis.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Northug var uheldig med skiene og endte på 37.-plass på tremila i Davos lørdag. Likevel peker alle piler oppover – såpass mye av 27-åringen kan bli å regne med i tetkampen når Tour de Ski innledes i Oberhof 28. desember.

Men fortsatt er det helt uaktuelt å gå for noen topplassering. Det passer rett og slett ikke inn i OL-forberedelsene.

– Vi er veldig opptatt av at Petter ikke skal gå seg helt tom. Han skal ikke ta ut det aller siste. Han har rett og slett ikke tid til ei uke på sofaen etterpå, sier Northugs trener Eirik Myhr Nossum til NRK.no på ei dårlig telefonlinje fra Seiser Alm.

Kan dra rett til høyden

Der ligger Northug nå i høyden og lader opp, og det kan fort ende med at han reiser til samme sted rett etter Tour de Ski.

– Det er aktuelt å restituere i høyden etter touren. Men det er like sannsynlig at han reiser hjem til Norge for å trene i lavlandet. Vi holder begge muligheter åpne og bestemmer oss nok ikke før Petter avslutter touren, sier Nossum.

Og når Northug avslutter touren, er fortsatt et helt åpent spørsmål.

– Utgangspunktet er at han skal gå hele. Men det kan også skje at han står av etter fire etapper, selv om han skulle lede hele touren. Alt avhenger av hvordan Petter føler seg. Han tenker bare på å gjøre det som er best for å være i form under OL, fastslår Nossum.

– Hva om han leder med én etappe igjen?

– Har han tre minutter å gå på før den slalåmbakken, så kommer han nok til å gjøre et helhjertet forsøk på å komme først til toppen. Men vi ser vel ikke på det som så veldig sannsynlig.

Familielag i NM?

NM i Molde blir de første konkurransene for Northug etter Tour de Ski.

– Petter er veldig innstilt på å gå fort både på sprinten og tremila under NM, bekrefter Nossum.

Stafetten er også en aktuell distanse, og der kan det for første gang bli et rent Northug-lag.

– Men det forutsetter jo at alle tre kvalifiserer seg. Even og Tomas er vel allerede kvalifisert, men Petter må vel overbevise litt mer for å være inne på laget, sier Eirik Myhr Nossum – som et ironisk apropos til de siste dagers diskusjon om hvorvidt Petter Northug er kvalifisert for OL eller ikke.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal