Gladmelding fra Northug – går på Lillehammer

KUUSAMO (NRK.no): Petter Northug har bestemt seg for å delta i verdenscuprennene på Lillehammer kommende helg

Petter Northug

Petter Northug har gått seks løp på ti dager, men vil ha mer før han reiser til høyden

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Northugs trener Eirik Myhr Nossum bekrefter at det er konklusjonen etter 13.-plassen i minitouren i Kuusamo. Dermed utsettes avreisen til høyden.

– Vi trives på Lillehammer, så vi reiser dit, sier Myhr Nossum til NRK.no.

– Hvorfor?

– Det er en kombinasjon av to ting. For det første er ikke snøforholdene slik vi hadde håpet i Seisser Alm, og samtidig mener vi at Petter har godt av en tøff gjennomkjøring til før han drar på nytt høydeopphold.

– Godt av å være sliten

Myhr Nossum har ikke selv vært i Kuusamo denne helga, men snakket med Northug på telefon etter søndagens løp.

– Han var dyktig sliten, og det har han bare godt av. I konkurranse får han presset seg på en måte det er umulig å få til på trening, så dette er akkurat det han trenger nå, fastslår treneren.

Programmet på Lillehammer består av 15 km klassisk lørdag og stafett søndag. Etter lørdagens løp i Kuusamo varslet Petter Northug at han ikke ønsker å være ankermann for det norske førstelaget.

– Jeg skal ikke ødelegge for noe førstelag, var det utvetydige budskapet.

Sundby vil ha Northug

Hvis landslagsledelsen hører på Northug, seiler Martin Johnsrud Sundby opp som den heteste kandidaten til å gå ankeretappen etter den imponerende spurten som ga seier i minitouren i Kuusamo. Men Johnsrud Sundby håper Northug ombestemmer seg.

– Jeg håper han stiller på siste etappe neste helg, så vi kan sette utlendingene på plass, sier han.

Ifølge Eirik Myhr Nossum reiser Petter Northug til Davos neste søndag.

– Da får han fem fulle dager der før verdenscupen i Davos, der han går én distanse som mest sannsynlig blir tremila, sier Myhr Nossum.

Planen er at Northug deretter blir værende i høyden fram til Tour de Ski-starten i romjula.

Siste nytt

 • Lewandowski redda Bayern

  Bayern München sleit lenge mot botnlaget Paderborn og såg ut til å miste viktige poeng i tittelkampen i Bundesliga. Paderborn kjempa seg heroisk til 2-2 på bortebane med eit kvarter igjen å spele. Men da det var to minutt igjen på klokka dukka Robert Lewandowski opp og scora sitt 25 mål for sesongen. Dermed vann Bayern 3-2 og har fire poeng ned til Leipzig med ein kamp meir spelt.

  Robert Lewandowski
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Ny verdsrekord i tresteg

  Yulimar Rojas (24) frå Venezuela sette fredag kveld ny innandørs verdsrekord i tresteg. Den gamle rekorden til russiske Tatjana Lebedeva på 15,36 har stått sidan 2004. I kveld hoppa Rojas heile 15,43 på eit stemne i Madrid. Ute har ukrainske Inessa Kravets hatt verdsrekorden heilt sidan VM i Göteborg i 1995.

  Yulimar Rojas
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal