NRK Meny
Normal

Gladmelding fra Northug – går på Lillehammer

KUUSAMO (NRK.no): Petter Northug har bestemt seg for å delta i verdenscuprennene på Lillehammer kommende helg

Petter Northug

Petter Northug har gått seks løp på ti dager, men vil ha mer før han reiser til høyden

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Northugs trener Eirik Myhr Nossum bekrefter at det er konklusjonen etter 13.-plassen i minitouren i Kuusamo. Dermed utsettes avreisen til høyden.

– Vi trives på Lillehammer, så vi reiser dit, sier Myhr Nossum til NRK.no.

– Hvorfor?

– Det er en kombinasjon av to ting. For det første er ikke snøforholdene slik vi hadde håpet i Seisser Alm, og samtidig mener vi at Petter har godt av en tøff gjennomkjøring til før han drar på nytt høydeopphold.

– Godt av å være sliten

Myhr Nossum har ikke selv vært i Kuusamo denne helga, men snakket med Northug på telefon etter søndagens løp.

– Han var dyktig sliten, og det har han bare godt av. I konkurranse får han presset seg på en måte det er umulig å få til på trening, så dette er akkurat det han trenger nå, fastslår treneren.

Programmet på Lillehammer består av 15 km klassisk lørdag og stafett søndag. Etter lørdagens løp i Kuusamo varslet Petter Northug at han ikke ønsker å være ankermann for det norske førstelaget.

– Jeg skal ikke ødelegge for noe førstelag, var det utvetydige budskapet.

Sundby vil ha Northug

Hvis landslagsledelsen hører på Northug, seiler Martin Johnsrud Sundby opp som den heteste kandidaten til å gå ankeretappen etter den imponerende spurten som ga seier i minitouren i Kuusamo. Men Johnsrud Sundby håper Northug ombestemmer seg.

– Jeg håper han stiller på siste etappe neste helg, så vi kan sette utlendingene på plass, sier han.

Ifølge Eirik Myhr Nossum reiser Petter Northug til Davos neste søndag.

– Da får han fem fulle dager der før verdenscupen i Davos, der han går én distanse som mest sannsynlig blir tremila, sier Myhr Nossum.

Planen er at Northug deretter blir værende i høyden fram til Tour de Ski-starten i romjula.

Siste nytt

 • VG: Vil kaste fotballpresidenten

  Oslo fotballkrets ønsker å kaste fotballpresident Terje Svendsen til våren, skriver VG. Kvinnefotball og økonomi er bakteppe for oppfordringen fra kretsleder Kenneth B. Eriksen. Oslo fotballkrets aksepterer ikke lenger at herrespillerne stikker av med brorparten av pengene fra medieavtalen, sier kretslederen til avisen.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal