NRK Meny
Normal

Northug blir bedt om å bytte statsborgerskap

«Friere» fra mange land ber Petter Northug bytte nasjonalitet. – Helt uaktuelt, fastslår manager Are Sørum Langås.

Petter Northug

NORGES MANN: I 2012 gikk Petter Northug i mål med et svensk flagg under verdenscupstafetten i Gällivare. I Falun-VM velger han trolig det norske.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter en lang høst med usikkerhet, kom Petter Northug lørdag til enighet med Norges skiforbund om en avtale for VM-sesongen.

Underveis i prosessen har Northug blitt oppfordret av mange til rett og slett å skifte statsborgerskap.

Are Sørum Langås

Northug-manager Are Sørum Langås ler av forslagene om å bytte statsborgerskap.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det kommer fra nordmenn bosatt både i Norge og utlandet. De har ønsket å se Petter i VM, uansett hvilken nasjon han representerer. Vi har også fått henvendelser fra folk av andre nasjonaliteter som ønsker at Petter skal gå for deres land, forteller Northug-manager Are Langås til NRK.no.

Sverige, Danmark, Island og Ungarn

– Hvor konkrete er henvendelsene?

– Det varierer. Det er en blanding av invitasjoner og anbefalinger. Noen er veldig konkrete. Vi har fått detaljerte oppskrifter på hvordan man skifter statsborgerskap, og blitt forespeilet hvor lang tid det eventuelt vil ta, sier Langås.

Han har ingen oversikt over hvor mange land det dreier seg om.

– Men Sverige, Danmark, Island og Ungarn går igjen. Ungarn skal etter det vi forstår være det letteste landet å få statsborgerskap i, forteller manageren, lett humrende.

Ikke aktuelt

Henvendelsene blir møtt med et smil av Petter Northug og hans nærmeste støttespillere.

– Vi har ikke tenkt i de baner i det hele tatt. Petter er veldig forankret i Trøndelag og Norge. Så dette er ikke noe vi har sjekket. Det er bare henvendelser vi har mottatt, sier Langås.

Ifølge Langås har ikke Northug fått formelle tilbud fra offentlige myndigheter eller skiforbund i andre land.

– Henvendelsene viser at det er enorm interesse og engasjement rundt Petter, også i andre land, og det er hyggelig. Men det er altså helt uaktuelt, understreker Are Sørum Langås.

Siste nytt

  • Pirrone vant junior-gull i VM

    Elena Pirrone fra Italia vant kvinnenes fellesstart for junior i sykkel-VM fredag. Danske Cecilie Norsgaard Jørgensen sikret VM-sølvet, mens Letizia Paternoster fra Italia tok bronsen. De norske jentene greide ikke å hevde seg i fellesstarten.

    Thale Bjerke var den som hang best med, men hun mistet kjedet med rundt 25 kilometer igjen. Hun endte på 31.-plass med 4.12 minutter opp til vinneren.

    Elena Pirrone
    Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld