NRK Meny
Normal

Norske proffsyklister skulle landet i Brussel i dag: – Det er forferdelig

Flere norske syklister skulle ha deltatt i sykkelrittet Dwars door Vlaanderen onsdag. På grunn av terrorhandlingene kommer de seg ikke til Belgia.

Moberg

BLE SKREMT: Den norske syklisten Emilie Moberg skulle ha syklet ritt i Belgia onsdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tre sykkelritt er planlagt i Belgia denne uken. Det første allerede onsdag. Emilie Moberg som sykler for Team Hitec Products skulle deltatt på Dwars door Vlaanderen onsdag og Gent-Wevelgem på søndag.

– Jeg har fått beskjed om at alle fly til Brussel er innstilt og mest sannsynlig er rittet i morgen avlyst på grunn av det som har skjedd i dag, forteller Emilie Moberg til NRK.

Ifølge rittarrangør Flanders Classics skal rittet gå som planlagt.

– For øyeblikket skal Dwars door Vlaanderen finne sted i morgen, til tross for terrorangrepet som fant sted i Brussel tirsdag morgen. Arrangøren sørger med ofrene etter disse forferdelige hendelsene. Mer informasjon kommer senere, skriver arrangøren i en uttalelse tirsdag.

Moberg fikk høre om de forferdelige hendelsene i Brussel av en lagvenninne.

– Det er helt forferdelig og jeg ble kvalm. Da jeg skulle bestille billetter til Brussel stod det mellom et fly klokka 06.00 og et litt senere på dagen. Jeg er veldig glad for at jeg valgte det flyet jeg valgte, sier Moberg som fortsatt befinner seg i Norge.

Laster Twitter-innhold

Kjenner flyplassen i Brussel godt

Vegard Stake Laengen, syklist for IAM, skulle ha flydd fra Nice til Brussel i ettermiddag.

– Jeg fikk en telefon fra laget mitt i går om at jeg skulle sykle ritt i morgen. Det var egentlig ikke planen, så jeg fikk bestilt flybillett i siste liten, sier Vegard Stake Laengen til NRK.

Han vet ikke hva som skjer videre.

– Jeg venter på en beskjed fra laget mitt. Jeg vet at de har dialog med løpsarrangørene, forteller Laengen.

Både han og Moberg kjenner flyplassen i Brussel godt.

– Brussel-flyplassen er jo en kjerne for oss syklister. Det er stort sett dit vi reiser når vi skal sykle ritt. Så det føles veldig nært når det skjer der, sier Moberg.

– Det er skremmende å se bildene fra flyplassen. Det vekker minner siden det er en flyplass man kjenner så godt, sier Laengen.

OS 2012 Sommer OL i London 2012

SKULLE TIL BRUSSEL: Vegard Stake Laengen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Støkk i kroppen

Nå håper Laengen og Moberg at frykten for terror ikke skal ødelegge for de andre planlagte sykkelrittene.

– Jeg håper de blir gjennomført. Jeg håper at frykten ikke bestemmer, sier Moberg.

– Slike hendelser gir jo et støkk i kroppen. Man gjør seg jo noen tanker om at sykkelløp kan være terrormål, men man prøver å ikke tenke på det, sier Laengen.

Sondre Holst Enger, Laengens lagkamerat, skulle etter planen ha landet i Brussel tirsdag formiddag. Han kom med et fly fra Mallorca og hans fly måtte lande på en annen flyplass får NRK opplyst.

Katjusja-rytterne Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm skal etter planen sykle fredagens E3 Harelbek. Begge de er fortsatt i Norge.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal