Norske proffsyklister skulle landet i Brussel i dag: – Det er forferdelig

Flere norske syklister skulle ha deltatt i sykkelrittet Dwars door Vlaanderen onsdag. På grunn av terrorhandlingene kommer de seg ikke til Belgia.

Moberg

BLE SKREMT: Den norske syklisten Emilie Moberg skulle ha syklet ritt i Belgia onsdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tre sykkelritt er planlagt i Belgia denne uken. Det første allerede onsdag. Emilie Moberg som sykler for Team Hitec Products skulle deltatt på Dwars door Vlaanderen onsdag og Gent-Wevelgem på søndag.

– Jeg har fått beskjed om at alle fly til Brussel er innstilt og mest sannsynlig er rittet i morgen avlyst på grunn av det som har skjedd i dag, forteller Emilie Moberg til NRK.

Ifølge rittarrangør Flanders Classics skal rittet gå som planlagt.

– For øyeblikket skal Dwars door Vlaanderen finne sted i morgen, til tross for terrorangrepet som fant sted i Brussel tirsdag morgen. Arrangøren sørger med ofrene etter disse forferdelige hendelsene. Mer informasjon kommer senere, skriver arrangøren i en uttalelse tirsdag.

Moberg fikk høre om de forferdelige hendelsene i Brussel av en lagvenninne.

– Det er helt forferdelig og jeg ble kvalm. Da jeg skulle bestille billetter til Brussel stod det mellom et fly klokka 06.00 og et litt senere på dagen. Jeg er veldig glad for at jeg valgte det flyet jeg valgte, sier Moberg som fortsatt befinner seg i Norge.

Laster Twitter-innhold

Kjenner flyplassen i Brussel godt

Vegard Stake Laengen, syklist for IAM, skulle ha flydd fra Nice til Brussel i ettermiddag.

– Jeg fikk en telefon fra laget mitt i går om at jeg skulle sykle ritt i morgen. Det var egentlig ikke planen, så jeg fikk bestilt flybillett i siste liten, sier Vegard Stake Laengen til NRK.

Han vet ikke hva som skjer videre.

– Jeg venter på en beskjed fra laget mitt. Jeg vet at de har dialog med løpsarrangørene, forteller Laengen.

Både han og Moberg kjenner flyplassen i Brussel godt.

– Brussel-flyplassen er jo en kjerne for oss syklister. Det er stort sett dit vi reiser når vi skal sykle ritt. Så det føles veldig nært når det skjer der, sier Moberg.

– Det er skremmende å se bildene fra flyplassen. Det vekker minner siden det er en flyplass man kjenner så godt, sier Laengen.

OS 2012 Sommer OL i London 2012

SKULLE TIL BRUSSEL: Vegard Stake Laengen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Støkk i kroppen

Nå håper Laengen og Moberg at frykten for terror ikke skal ødelegge for de andre planlagte sykkelrittene.

– Jeg håper de blir gjennomført. Jeg håper at frykten ikke bestemmer, sier Moberg.

– Slike hendelser gir jo et støkk i kroppen. Man gjør seg jo noen tanker om at sykkelløp kan være terrormål, men man prøver å ikke tenke på det, sier Laengen.

Sondre Holst Enger, Laengens lagkamerat, skulle etter planen ha landet i Brussel tirsdag formiddag. Han kom med et fly fra Mallorca og hans fly måtte lande på en annen flyplass får NRK opplyst.

Katjusja-rytterne Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm skal etter planen sykle fredagens E3 Harelbek. Begge de er fortsatt i Norge.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal