Jansrud om norsk VM-skuffelse: – En trist sorti

ÅRE/OSLO (NRK): Dominik Paris tok gullet i super-G-rennet i Åre. Ingen av nordmennene var med i kampen om medaljene. Det til stor skuffelse for Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal.

Sweden Alpine Skiing Worlds

SMERTER: Kjetil Jansrud kjørte ned super-G-løypa i tydelige smerter.

Laster innhold, vennligst vent..

Dominik Paris vant super-G-rennet i Åre. Fra tidlig startnummer slo han sveitseren Beat Feuz med ett sekund i mål. Den tiden maktet ingen å tukte.

Nærmest fulgte østerrikske Vincent Kriechmayr og franskmannen Johan Clarey, de delte andreplassen.

Det var knyttet stor spenning til de norske fartsspesialistene, men ingen av de fire nordmennene på start var i nærheten av å kunne kjempe om edelt metall.

– Det blir en trist sorti på en super-G, hvor vi har veldig gode sjanser, sa Jansrud til NRK.

– Jeg gjorde masse feil

Jansrud, som nylig er operert for to brukne fingre, var i mål utenfor pallen og i store smerter. Utøveren fra Vinstra ristet frustrert på hodet og holdt seg til hånden.

Han endte til slutt på en 22.-plass.

Jansrud hånd

SMERTEFULLT: Kjetil Jansrud holdt seg til den opererte hånden i målområdet.

– Jeg har vondt i hånda, men det var som forventet, det er helt greit. Jeg prøvde å gi gass og da tar man litt mer risk enn på trening, så jeg kjenner det mer, men jeg tror det er fint, sa Jansrud til NRK.

– Hånda er nok ikke friskmeldt før om fire uker, Men den er frisk nok til å stå på ski, konkluderte han.

Nordmannen beskriver rennet i Åre som vanvittig raskt, og vanskelig å mestre.

– Det var vanskelig å kjøre. Jeg gjorde masse feil. Det var en tung del for et helg lag, egentlig. Ingen av oss løste det på en god måte, sier han om sin egen og den norske innsatsen.

– Det er ikke bra nok

Før start var det knyttet stor spenning til Aksel Lund Svindal, som kjører sine to siste renn i Åre.

Og det så bra ut fra start for Svindal, men så ble tidene røde. I mål la superveteranen seg på en foreløpig femteplass, 0,92 sekunder bak Paris. 36-åringen ble til slutt nummer 16.

– Det er ikke bra nok kjøring. Jeg blir for passiv i mellompartiet. Det ble et mye tøffere renn enn jeg hadde trodd. Når lyset ble dårligere, oppleves farten høyere. Det taklet jeg ikke bra nok i det hele tatt, sa Svindal til NRK.

NEST SISTE RENN: Aksel Lund Svindal fikk det ikke til i super-G-rennet.

Svindal, som vant super-G-rennet i Åre i 2007, var tydelig skuffet over sin egen innsats, men han fant ett lyspunkt.

– Det ble en nedtur for oss norske. Vi er ikke i nærheten. Adrian gjør det bra, men vi eldste leverer ikke.

For dagens beste nordmann ble unggutten Adrian Smiseth Sejersted. I mål la han seg på en foreløpig tredjeplass. Da rennet var over, stod han igjen med en 8.-plass.

– Med det resultatet mitt, skulle jeg gjerne vært den dårligste nordmannen, sa Adrian Smiseth Sejersted.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 24.

Siste nytt

 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Medier: Spania-sjef fikk sparken

  Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

  Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca.

  Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

  Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

  Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september. (NTB)

  Moreno
  Foto: Manu Fernandez / Manu Fernandez
 • Orienterings-VM en suksess

  Årets orienterings-VM i Østfold ble en økonomisk suksess. Et overskudd på 1,5 millioner kroner skal fordeles på klubbene i fylket. – Det er veldig gledelig at alle arrangørklubbene får noe igjen for den store innsatsen medlemmene våre la ned i forbindelse med VM, sier leder Hanne G. Wold i OK Moss.

  VM i orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal