Jansrud om norsk VM-skuffelse: – En trist sorti

ÅRE/OSLO (NRK): Dominik Paris tok gullet i super-G-rennet i Åre. Ingen av nordmennene var med i kampen om medaljene. Det til stor skuffelse for Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal.

Sweden Alpine Skiing Worlds

SMERTER: Kjetil Jansrud kjørte ned super-G-løypa i tydelige smerter.

Laster innhold, vennligst vent..

Dominik Paris vant super-G-rennet i Åre. Fra tidlig startnummer slo han sveitseren Beat Feuz med ett sekund i mål. Den tiden maktet ingen å tukte.

Nærmest fulgte østerrikske Vincent Kriechmayr og franskmannen Johan Clarey, de delte andreplassen.

Det var knyttet stor spenning til de norske fartsspesialistene, men ingen av de fire nordmennene på start var i nærheten av å kunne kjempe om edelt metall.

– Det blir en trist sorti på en super-G, hvor vi har veldig gode sjanser, sa Jansrud til NRK.

– Jeg gjorde masse feil

Jansrud, som nylig er operert for to brukne fingre, var i mål utenfor pallen og i store smerter. Utøveren fra Vinstra ristet frustrert på hodet og holdt seg til hånden.

Han endte til slutt på en 22.-plass.

Jansrud hånd

SMERTEFULLT: Kjetil Jansrud holdt seg til den opererte hånden i målområdet.

– Jeg har vondt i hånda, men det var som forventet, det er helt greit. Jeg prøvde å gi gass og da tar man litt mer risk enn på trening, så jeg kjenner det mer, men jeg tror det er fint, sa Jansrud til NRK.

– Hånda er nok ikke friskmeldt før om fire uker, Men den er frisk nok til å stå på ski, konkluderte han.

Nordmannen beskriver rennet i Åre som vanvittig raskt, og vanskelig å mestre.

– Det var vanskelig å kjøre. Jeg gjorde masse feil. Det var en tung del for et helg lag, egentlig. Ingen av oss løste det på en god måte, sier han om sin egen og den norske innsatsen.

– Det er ikke bra nok

Før start var det knyttet stor spenning til Aksel Lund Svindal, som kjører sine to siste renn i Åre.

Og det så bra ut fra start for Svindal, men så ble tidene røde. I mål la superveteranen seg på en foreløpig femteplass, 0,92 sekunder bak Paris. 36-åringen ble til slutt nummer 16.

– Det er ikke bra nok kjøring. Jeg blir for passiv i mellompartiet. Det ble et mye tøffere renn enn jeg hadde trodd. Når lyset ble dårligere, oppleves farten høyere. Det taklet jeg ikke bra nok i det hele tatt, sa Svindal til NRK.

NEST SISTE RENN: Aksel Lund Svindal fikk det ikke til i super-G-rennet.

Svindal, som vant super-G-rennet i Åre i 2007, var tydelig skuffet over sin egen innsats, men han fant ett lyspunkt.

– Det ble en nedtur for oss norske. Vi er ikke i nærheten. Adrian gjør det bra, men vi eldste leverer ikke.

For dagens beste nordmann ble unggutten Adrian Smiseth Sejersted. I mål la han seg på en foreløpig tredjeplass. Da rennet var over, stod han igjen med en 8.-plass.

– Med det resultatet mitt, skulle jeg gjerne vært den dårligste nordmannen, sa Adrian Smiseth Sejersted.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 24.

Siste nytt

 • Nilsen tok nok en VM-medalje

  Vilde Nilsen har vært i storform i para-VM i Canada. Onsdag kveld tok hun sin tredje medalje i mesterskapet, denne gangen bronse på skiskyttersprinten. Fra tidligere i mesterskapet har 18-åringen to VM-gull i langrenn, på sprint og 7,5 kilometer.

  Para-VM
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal