Hopp til innhold

Norsk skiskytter får reaksjoner etter Putin-bilde: – Ikke tidspunkt for å tulle med sånne ting

Vetle Sjåstad Christiansens Instagram-bilde med Vladimir Putin ble godt mottatt av landslagstrener Anders Brun Hennum og Johannes Thingnes Bø. NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid ser ikke humoren.

Vetle Sjåstad Christiansen

I RUSSLAND: Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen i aksjon i Holmenkollen sist sesong. Nå er skiskytteren i Russland.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Alt klart for sesongavslutning i Russland, skrev Christiansen på Instagram tirsdag kveld, sammen med et bilde av seg selv ikledd en T-skjorte med bilde av Vladimir Putin ridende på en bjørn.

Johannes Thingnes Bø var blant løperne som trakk på smilebåndet av bildet. «Nå jobba du», skrev Norges beste skiskytter, og fulgte opp med tre applaus-ikoner.

– Vetle prøver å hanke inn likes og følgere fra Russland. Det har nok slått litt begge veier akkurat den. Det var en stilfull tskjorte synes jeg. Han har vel funnet den på Ebay eller noe kjenner jeg han rett, sier Thingnes Bø til NRK.

«Dette anerkjennes!», meldte landslagstrener Anders Brun Hennum, som slettet kommentaren etter at NRK tok kontakt.

NRKs skiskytterekspert Liv Grethe Skjelbreid er heller ikke veldig imponert.

– Jeg håper det er ment som tull, men dette er ikke tidspunkt for å tulle med sånne ting. Det er mye som skjer i Russland som er omdiskutert, og det er mye som ikke er akseptert i idretten, sier Skjelbreid.

To helger i Russland

Vetle Sjåstad Christiansen skal gå IBU-cup i russiske Uvat førstkommende helg. Deretter venter IBU-cup-avslutning i Khanty-Mansiysk. Helgen etter arrangeres verdenscupavslutningen i russiske Tjumen, en helg som er svært omdiskutert.

Liv Grete Skjelbreid

NRK-EKSPERT: Liv Grete Skjelbreid.

Foto: NRK

Flere mener Russland ikke burde fått arrangere verdenscup etter de siste års dopingavsløringer. Blant dem er svenske Sebastian Samuelsson, som torsdag meddelte at han boikotter verdenscupavslutningen. Han fryktet for sikkerheten for både han selv og de andre dopingprøvene som blir igjen i Russland.

– Det er mange som føler seg utrygge, og som føler de ikke kan avlegge en prøve. Det er en alvorlig sak, og sånt må man ta på alvor, sier Skjelbreid.

«En klype humorsalt»

NRK har vært i kontakt med Christiansen, som sier at bildet må tas med en klype humorsalt.

– Jeg ser ikke helt humoren, ikke i disse dager. Jeg tåler mye, men dette var ikke så fryktelig morsomt, sier hun.

Det er én av grunnene til at Skjelbreid mener bildet er upassende.

– Med så alvorlige ting som har kommet opp, er det ikke passende med humor. Flere vurderer å boikotte, og dette er et dårlig tidspunkt å provosere med en slik T-skjorte, sier hun.

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Spania fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Poengløs Zuccarello i Wilds 4-3-seier over Coyotes

  Det ble ingen målpoeng for Mats Zuccarello da Minnesota Wild vant 4-3 over Arizona Coyotes på hjemmeis i NHL søndag kveld.

  Dermed slo Wild tilbake etter fredagens forsmedelige 3-4-tap for Toronto Maple Leafs. Da både scoret og assisterte Zuccarello til ingen nytte.

  Nordmannen står med 20 målpoeng på 21 kamper denne sesongen.

  Kirill Kaprizov sendte vertene i ledelsen åtte minutter inn i første periode etter pasning fra Joel Eriksson. Sam Steel doblet Wilds ledelse i andre periode, før Nick Schmaltz reduserte for Coyotes.

  36 sekunder inn i tredje periode økte Jared Spurgeon Wilds ledelse, før Matthew Boldy la på til 4-1 etter pasning fra Kaprizov.

  Lawson Crouse reduserte til 4-2, tre minutter før full tid, før Janis Jerome Moser virkelig gjorde det spennende da han satte inn 4-3-målet. Men det ble med det for gjestene som til slutt måtte se seg slått. «Zucca» fikk 19.22 minutter på isen.

  Søndagens kamp var Wilds femte kamp på rad hjemme De skal spille ytterligere to på hjemmeis før neste bortetur. Edmonton Oilers venter i neste kamp 2. desember. (NTB)

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Stacy Bengs / AP
 • Skaanes mister også verdenscuphelgen på Lillehammer

  Langrennsløper Marte Skaanes sier at kommende helgs verdenscuprenn på Lillehammer utgår for hennes del, melder Adresseavisen.

  – Jeg har hatt en litt seig feber og hodepine etter at jeg ble smittet, men nå begynner jeg å bli bedre, sier Skaanes til Adresseavisen.

  Skaanes fikk korona etter sesongåpningen på Beitostølen og gikk glipp av verdenscupåpningen i Finland. Nå ryker nok en helg.

  – Det kommer for tidlig, sier landslagsløperen om Lillehammer-helgen.

  Ettersom Skaanes vant skandinavisk cup sist sesong, har hun friplass i verdenscupen før jul.

  – Vi holder de andre helgene før jul åpne foreløpig, sier hun.

  Det er verdenscuprenn på Beitostølen og i sveitsiske Davos før jul. (NTB)

  10km friteknikk kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Kilde nære ny seier i Canada

  Alexander Aamodt Kilde jaktet sin andre seier på to dager, men kjørte inn til andreplass og 37 hundredeler bak seirende Marco Odermatt under super-G-rennet i Lake Louise søndag.

  – Det var noen porter jeg ble litt utålmodig. Samtidig følte jeg at momentet her nede dabbet litt av. Det var ikke samme følelsen som i går, og det ble ingen dobbel, så da ryker barten dessverre, sa Kilde til Viaplay.

  Mauro Caviezel var uheldig under super-G-rennet og falt stygt inn i nettingen i Canada.

  – Det er forferdelige bilder. Det ser ut som han mistet litt fokus der, også plutselig klappet skiene sammen, sa Viaplays ekspert Kjetil Jansrud.

  Sveitseren kom seg omsider på beina, men hadde tydelige skader i ansiktet. Han ble fraktet i helikopter for videre sjekk.

  Adrian Smiseth Sejersted gikk aggressivt ut fra start og var bare 51 hundredeler bak Odermatt ved andre sektor, men ble litt for ivrig og kjørte ut. Det samme gjorde Markus Nordgård Fossland, mens Henrik Røa endte på en 48. plass. Østerrikske Maythias Mayer ble nummer tre.

  Kilde startet sesongen på best mulig vis lørdag, da han briljerte i sesongåpningen og gikk til topps i utforrennet i Lake Louise. Kilde hadde aldri vært på pallen tidligere i den canadiske byen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste