Hopp til innhold

Norsk skiskytter får reaksjoner etter Putin-bilde: – Ikke tidspunkt for å tulle med sånne ting

Vetle Sjåstad Christiansens Instagram-bilde med Vladimir Putin ble godt mottatt av landslagstrener Anders Brun Hennum og Johannes Thingnes Bø. NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid ser ikke humoren.

Vetle Sjåstad Christiansen

I RUSSLAND: Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen i aksjon i Holmenkollen sist sesong. Nå er skiskytteren i Russland.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Alt klart for sesongavslutning i Russland, skrev Christiansen på Instagram tirsdag kveld, sammen med et bilde av seg selv ikledd en T-skjorte med bilde av Vladimir Putin ridende på en bjørn.

Johannes Thingnes Bø var blant løperne som trakk på smilebåndet av bildet. «Nå jobba du», skrev Norges beste skiskytter, og fulgte opp med tre applaus-ikoner.

– Vetle prøver å hanke inn likes og følgere fra Russland. Det har nok slått litt begge veier akkurat den. Det var en stilfull tskjorte synes jeg. Han har vel funnet den på Ebay eller noe kjenner jeg han rett, sier Thingnes Bø til NRK.

«Dette anerkjennes!», meldte landslagstrener Anders Brun Hennum, som slettet kommentaren etter at NRK tok kontakt.

NRKs skiskytterekspert Liv Grethe Skjelbreid er heller ikke veldig imponert.

– Jeg håper det er ment som tull, men dette er ikke tidspunkt for å tulle med sånne ting. Det er mye som skjer i Russland som er omdiskutert, og det er mye som ikke er akseptert i idretten, sier Skjelbreid.

To helger i Russland

Vetle Sjåstad Christiansen skal gå IBU-cup i russiske Uvat førstkommende helg. Deretter venter IBU-cup-avslutning i Khanty-Mansiysk. Helgen etter arrangeres verdenscupavslutningen i russiske Tjumen, en helg som er svært omdiskutert.

Liv Grete Skjelbreid

NRK-EKSPERT: Liv Grete Skjelbreid.

Foto: NRK

Flere mener Russland ikke burde fått arrangere verdenscup etter de siste års dopingavsløringer. Blant dem er svenske Sebastian Samuelsson, som torsdag meddelte at han boikotter verdenscupavslutningen. Han fryktet for sikkerheten for både han selv og de andre dopingprøvene som blir igjen i Russland.

– Det er mange som føler seg utrygge, og som føler de ikke kan avlegge en prøve. Det er en alvorlig sak, og sånt må man ta på alvor, sier Skjelbreid.

«En klype humorsalt»

NRK har vært i kontakt med Christiansen, som sier at bildet må tas med en klype humorsalt.

– Jeg ser ikke helt humoren, ikke i disse dager. Jeg tåler mye, men dette var ikke så fryktelig morsomt, sier hun.

Det er én av grunnene til at Skjelbreid mener bildet er upassende.

– Med så alvorlige ting som har kommet opp, er det ikke passende med humor. Flere vurderer å boikotte, og dette er et dårlig tidspunkt å provosere med en slik T-skjorte, sier hun.

Sportsnyheter

Warholm

Warholm stivnet og tok VM-sølv: – Kun fornøyd med gull

Karsten Warholm jaktet det første norske gullet i innendørs-VM siden 1995, men kom til kort på oppløpet.

Siste nytt

 • Seieren glapp etter skjebnesvanger feil - Haugan på pallen

  Det blåste voldsomt under andreomgangen i Aspen. Så mye at skjermene tidvis gikk i svart hos Viaplay og rennet måtte stoppes en periode.

  Etter hvert fikk imidlertid utøverne igjen klarsignal til å sette utfor storslalåmløypa, og det var en spent Alexander Steen Olsen som ventet på toppen.

  Det 22 år gamle stortalentet ledet nemlig etter første omgang. Ni hundredeler foran Loic Meillard, 32 hundredeler foran verdens suverent beste storslalåmkjører, Marco Odermatt.

  Sveitseren hadde elleve seiere på rad før lørdagens storslalåm. Var Steen Olsen mannen som kunne bryte Odermatts elleville rekke og sikre en etterlengtet norsk jubeldag?

  Det norske herrelandslaget er inne i sin lengste seierstørke siden sesongen 1994/95. Da kom den eneste seieren i sesongens siste renn. Hvert år siden 1989 har Norge tatt minst én verdenscupseier på herresiden.

  Før rennet i Aspen var Aleksander Aamodt Kildes seier i nettopp Aspen 4. mars i fjor lagets forrige triumf. Og ventetiden frem til neste seier ble enda lenger lørdag kveld.

  For Steen Olsen klarte ikke å forsvare ledelsen fra første omgang. 22-åringen startet på strålende vis, men kom på innerski og drømmen om seier ble knust.

  Feilen ble skjebnesvanger for Steen Olsen, som endte på 17. plass. Odermatt vant rennet og sikret 12 seiere på rad. Timon Haugan kjørte seg opp til 3. plass i andre omgang og sikret karrierens første pallplass i storslalåm.

  rvR9KsCPmU0
  Foto: AP
 • Drama i VM: Fransk stavhopper fraktet ut på båre

  Margot Chevrier (24) falt stygt i lørdagens stavfinale i innendørs-VM i friidrett. Den franske utøveren ble båret ut av hallen.

  Uhellet forsinket avviklingen av stavkonkurransen i Glasgow. Chevrier trengte medisinsk tilsyn og ble senere fraktet bort på båre til applaus fra publikum.

  Fallet skjedde da hun prøvde å ta seg over 4,65 meter.

  Chevrier er flere ganger blitt fransk mester i stavsprang. (NTB)

  Chevrier stavsprang
  Foto: NTB
 • Therese Johaug om mulig VM-comeback: – Jeg ønsker og håper å være der

  Therese Johaug sier i et intervju at hun kan tenke seg å stille på VM-femmila i Trondheim.

  Uttalelsen gir hun i et arrangørintervju med Engadin Skimarathon i Sveits. Der skal hun søndag delta.

  – Jeg ønsker og håper å være der. Men det er selvsagt masse jobb, sier Johaug om å delta i VM neste år.

  – Jeg vet at ingen vil være fornøyd om jeg blir nummer fire, og alle vil at jeg skal ta gull. Det er også mitt mål, men hvis jeg skal delta i Trondheim, må jeg kvalifisere meg og vite hvilke løp jeg skal gå for å klare det. Jeg skal ikke gå en hel verdenscupsesong, legger hun til.

  35-åringen la opp som langrennsløper på toppnivå etter 2021/22-sesongen. (NTB)

  Johaug er tilknyttet NRK som langrennsekspert. NRK gjør redaksjonelle vurderinger uavhengig av dette.

  Therese Johaug på Beitostølen
  Foto: Anders Skjerdingstad

Sendeplan

Kl. Program Kanal