Norsk skiskytter får reaksjoner etter Putin-bilde: – Ikke tidspunkt for å tulle med sånne ting

Vetle Sjåstad Christiansens Instagram-bilde med Vladimir Putin ble godt mottatt av landslagstrener Anders Brun Hennum og Johannes Thingnes Bø. NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid ser ikke humoren.

Vetle Sjåstad Christiansen

I RUSSLAND: Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen i aksjon i Holmenkollen sist sesong. Nå er skiskytteren i Russland.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Alt klart for sesongavslutning i Russland, skrev Christiansen på Instagram tirsdag kveld, sammen med et bilde av seg selv ikledd en T-skjorte med bilde av Vladimir Putin ridende på en bjørn.

Johannes Thingnes Bø var blant løperne som trakk på smilebåndet av bildet. «Nå jobba du», skrev Norges beste skiskytter, og fulgte opp med tre applaus-ikoner.

– Vetle prøver å hanke inn likes og følgere fra Russland. Det har nok slått litt begge veier akkurat den. Det var en stilfull tskjorte synes jeg. Han har vel funnet den på Ebay eller noe kjenner jeg han rett, sier Thingnes Bø til NRK.

«Dette anerkjennes!», meldte landslagstrener Anders Brun Hennum, som slettet kommentaren etter at NRK tok kontakt.

NRKs skiskytterekspert Liv Grethe Skjelbreid er heller ikke veldig imponert.

– Jeg håper det er ment som tull, men dette er ikke tidspunkt for å tulle med sånne ting. Det er mye som skjer i Russland som er omdiskutert, og det er mye som ikke er akseptert i idretten, sier Skjelbreid.

To helger i Russland

Vetle Sjåstad Christiansen skal gå IBU-cup i russiske Uvat førstkommende helg. Deretter venter IBU-cup-avslutning i Khanty-Mansiysk. Helgen etter arrangeres verdenscupavslutningen i russiske Tjumen, en helg som er svært omdiskutert.

Liv Grete Skjelbreid

NRK-EKSPERT: Liv Grete Skjelbreid.

Foto: NRK

Flere mener Russland ikke burde fått arrangere verdenscup etter de siste års dopingavsløringer. Blant dem er svenske Sebastian Samuelsson, som torsdag meddelte at han boikotter verdenscupavslutningen. Han fryktet for sikkerheten for både han selv og de andre dopingprøvene som blir igjen i Russland.

– Det er mange som føler seg utrygge, og som føler de ikke kan avlegge en prøve. Det er en alvorlig sak, og sånt må man ta på alvor, sier Skjelbreid.

«En klype humorsalt»

NRK har vært i kontakt med Christiansen, som sier at bildet må tas med en klype humorsalt.

– Jeg ser ikke helt humoren, ikke i disse dager. Jeg tåler mye, men dette var ikke så fryktelig morsomt, sier hun.

Det er én av grunnene til at Skjelbreid mener bildet er upassende.

– Med så alvorlige ting som har kommet opp, er det ikke passende med humor. Flere vurderer å boikotte, og dette er et dårlig tidspunkt å provosere med en slik T-skjorte, sier hun.

Sportsnyheter

fJr7446t9tw

Norske seglarar forbanna etter kollisjon: – Heilt «crazy» forhold

TOKYO/OSLO (NRK): Segleduoen Marie Rønningen og Helene Næss fekk ikkje ein optimal start på OL. Sistnemnde datt uti vatnet rett før konkurrenten deisa i båten.

Siste nytt

 • Jarstein tilbake i trening

  Fire måneder etter at Rune Almenning Jarstein ble smittet av korona, er landslagskeeperen endelig tilbake i trening for klubblaget Hertha Berlin.

  Det melder Jarstein selv på sin Instagram.

  – Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter koronasykdom, fikk jeg gode nyheter i dag om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening for å bygge meg opp igjen. Ser frem til å være med laget igjen, skriver Jarstein.

  Jarstein ble så syk at han ble innlagt på sykehus. Etter 14 dager i sykesengen i dårlig form, har han brukt lang tid på å komme seg på bena igjen.

  Han mistet resten av sesongen, men nå skal altså 36-åringen være klar til å trene seg opp til en ny sesong.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Britene med enorm opphenting

  Storbritannia lå under 0–21 mot USA i OL-kvartfinalen i sjumannsrugby, men scoret 26 poeng på rad og tok seg til semifinale.

  Amerikanerne herjet før pause og så ut til å ha sikret semifinaleplass. Britene hadde også mistet lagkaptein Tom Mitchell på grunn av skade og så ut til å være fortapt.

  Laget ville ikke gi seg og sto for en mektig opphenting, som ble fullført etter at amerikanerne ble redusert til seks mann med en tidsbegrenset utvisning.

  – Jeg sliter med å holde fatningen nå, sa Dan Norton til BBC etter kampen. Det var han som scoret lederpoengene to minutter før slutt.

  Storbritannia møter New Zealand i semifinalen onsdag. Finalen spilles senere samme dag. (NTB)

  Tokyo Olympics Rugby
  Foto: Shuji Kajiyama / AP
 • Nytt braktap for Sør-Korea

  Sør-Korea fortsatte kjempenedturen i kvinnenes håndballturnering i OL. Det ble 36-43-tap mot regjerende verdensmester Nederland.

  Dermed er den også den mest målrike kampen i OL-historien i håndball uansett kjønn. Sør-Korea er en blek skygge av de meget gode lagene landet ofte har sendt til olympiske leker.

  Norge kjørte over sørkoreanerne i åpningskampen i Tokyo med 39-27-seier. Tirsdag 12.30 spiller Norge sin andre kamp i gruppespillet mot Angola. (NTB)

  Tokyo Olympics Handball
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal