Nederland tok gull etter målfest: – Har ikke gått opp for meg

NEDERLAND/OSLO (NRK): Nederland tok EM-gull på hjemmebane, etter å ha slått Danmark 4–2 i finalen på De Grolsch Veste. Dermed ble nederlenderne europamestre for aller første gang på kvinnesiden.

FBL-EURO-2017-WOMEN-NED-DEN

SEIERSMÅLET: Vivianne Miedema satte inn 4–2 ett minutt før full tid.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det har ikke gått helt opp for meg at vi er europamestre, jeg tror kanskje jeg kommer til å innse det om tre måneder eller noe, sa Nederlands kaptein Sherida Spitse til NRK etter mye champagne-spruting og seiersdans.

Nettopp Spitse så ut til å kunne bli matchvinner med sin scoring seks minutter ut i andreomgangen, etter å ha fintet ut keeper Stina Lykke. Men lagvenninne Vivianne Miedema ville det annerledes.

Ett minutt før full tid satte Miedema inn sitt andre for kvelden, etter å ha fintet ut Danmarks forsvarere på lekkert vis.

Dermed var kampen punktert, og nederlenderne kunne juble for gull på hjemmebane.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Endelig løsnet det for meg også slik at jeg kunne hjelpe laget mitt til gull, sier den 21 år gamle Arsenalspissen.

Tidlig i ledelsen

Kampen var ikke mange minuttene gammel da danskenes Sanne Troelsgaard gikk i bakken innenfor 16 meteren etter å ha blitt tråkket på. Dommer Esther Saubli pekte på krittmerket, og Nadia Nadim sviktet ikke lagkameratene.

Nadia Nadim. Setter straffen høyt i venstre hjørne.

STRAFFESPARKET: Danmark tok ledelsen etter fem minutter, da Nadim scoret på straffespark.

– Jeg tenker ikke så mye på at jeg scoret. Akkurat nå er jeg bare virkelig virkelig skuffet, fortalte Nadim etter kampen.

Med Nadims scoring fikk våre naboer i sør en pangåpning på finalen, men de hvitkledde klarte ikke å ta vare på muligheten lenge.

For fem minutter senere utliknet Nederlands Vivianne Miedema etter svært godt spill av hjemmelaget, som kontret Danmark i senk.

Keeperspill har vært et hett tema i årets mesterskap, og etter at bortelagets Stine Lykke misset på keeperhjørnet, klarte Nederland å gå opp i ledelsen etter 28 minutter, ved Lieke Martens.

Vivianne Miedema utligner i finalen

UTLIKNET: Vivianne Miedem utliknet fem minutter etter Danmarks mål.

– Nydelig

Da gjestene så utliknet fem minutter senere, tok det helt av i NRK-studioet.

– For en finale vi er i ferd med å få, skrek kommentator Christian Nilssen, før han spurte hvor det skulle ende etter fire mål på en drøy halvtime.

Det var Danmarks kaptein, Pernille Harder, som satte 2-2-målet. Og det på lekkert vis.

Lieke Martens setter et skudd den danske keeperen burde kunne ta.

I LEDELSEN: Nederland snudde fra 0–1 til 2–1.

– Det er nydelig satt, hvor skal dette ende, spurte ekspert Tom Nordlie.

Nær utlikning

I andreomgangen kom altså Nederland best i gang, men Danmark presset på.

Fram til et kvarter før slutt var det mye pent spill på banen, men fra da og til det avgjørende målet like før slutt, hadde det vært mye rot ute på gressmatta.

Pernille Harder. Harder starter på egen banehalvdel og drar seg innover fra høyre siden, forbi en hollender og skyter rett i kassa!

GA IKKE OPP: Danmark ville ikke ligge under lenge, og utliknet til 2–2 etter 32 minutter.

Sanne Troelsgaard var nær utlikning seks minutter før slutt, men istedenfor å få en mulighet til seier, snek skuddet snek seg like utenfor.

Det ble Danmarks største og siste mulighet i kampen, og våre naboer i sør må dermed ta til takke med sølvmedalje i årets EM.

Sherida Spitse. Spitse curler ballen langs bakken fra frisparket og Lykke er helt satt ut av spill.

PANGÅPNING: Nederland startet andreomgang på best mulig måte, og tok ledelsen seks minutter ut i omgangen.

- Akkurat nå føles det ut som vi tapte gullet og ikke som vi vant sølvet. Men Nederland fortjente nok å vinne, sa en skuffet Nadia Nadim etter kampslutt.

Siste nytt

 • Elverum videre til NM-finalen

  Sigvaldi Gudjonson scoret 18 mål da Elverum slo Halden 32-29 og tok seg til NM-finalen i håndball for menn. Dermed får Elverum muligheten til å forsvare fjorårets NM-gull når de møter Haslum i Oslo Spektrum 29. desember.

  Sigvaldi Gudjonsson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Vipers fremdeles ubeseiret

  Vipers Kristiansand er fortsatt ubeseiret i eliteserien etter ti runder. I kveld slo de Fredrikstad 41-29 på hjemmebane og topper nå tabellen med fire poeng ned til Byåsen på andreplass. Heidi Løke ble kampens og hjemmelagets toppscorer med seks mål.

  heidi løke
 • Moi usikker på grunn av skade

  Mohamed Elyounoussi sliter med en skade i foten og måtte gi seg underveis på dagens trening. Det betyr at kantspilleren, som har vært god i Celtic den siste tiden, er usikker foran den kommende landskampen mot Færøyene. – Som dere så var ikke Moi med. Han har vondt i en fot. Om det tar én eller flere dager tør jeg ikke svare på, sa landslagstrener Lars Lagerbäck på dagens pressekonferanse. Om Moi ikke rekker Færøyene-kampen seiler Mats Møller Dæhli og Tarik Elyounoussi opp som de mest aktuelle spillerne til å bekle rollen som høyrekant.

  Elyounoussi
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal