Sagosen fikk hvile, men scoret likevel ni: – Ser for lett ut for ham

Norges bakspillere fortsatte å dunke inn mål mot Østerrike og er videre i VM. På kun tre kamper har Sander Sagosen scoret 30 ganger.

Sander Sagosen

HELT KONGE: Sander Sagosen fikk litt mer hvile enn i tidligere VM-kamper, men bøttet likevel inn mål.

Foto: Anne-Christine Poujoulat / POOL / AFP / NTB

Som ønsket kunne Christian Berge la flere spillere hvile litt i det som stil slutt ble en ganske klar seier mot Østerrike. Sander Sagosen startet på benken, men etter rundt halvspilt førsteomgang kom han inn. Da rykket Norge ifra i den siste gruppespillkampen.

– Det er ganske ellevilt, kommenterte Patrick Sten Rowlands da Sagosen satte inn kampens niende mål, og hans 30. i VM på bare tre kamper

– Det er noe man sjelden ser, poengterer NRKs ekspert Håvard Tvedten.

Sagosen spilte «bare» 32 minutter. Noe han mener var akkurat passe, og helt i stil hva han og Berge hadde planlagt og begge ønsker.

– Jeg vil ikke gå for lang tid mellom hver kamp. Man kan miste flyten og jeg er i ekstremt god flyt nå, så jeg vil ikke ødelegge den, sier han til TV3.

– Ser for lett ut

25-åringen har scoret på 12 av 13 straffer, og topper også lista over flest målgivende VM.

– Fenomenal er ikke beskrivende nok. Om han ikke var verdens beste før, så er han i hvert fall det nå. Det ser jo ut som det er for lett for ham. Han kjører en overslagsfinte og kikker litt oppgitt opp «er dere ikke bedre enn dette»? Det ser sånn ut. Han leker seg, mener NRKs ekspert Håvard Tvedten.

Sander Sagosen

LURING: Sander Sagosen har 19 målgivende pasninger i VM.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / POOL / AFP / NTB

– Han er helt unik i blikket og duellspillet. Han har en mann i kroppen, men de klarer jo ikke stoppe ham, for han er så mye bedre, roser TV3-ekspert Karoline Dyhre Breivang.

Kiel-proffen har storspilt også i klubb, og kjenner seg «tipp topp».

– Jeg føler jeg aldri har vært bedre trent enn akkurat nå, og føler at jeg kan stå hele kamper uten å bli veldig sliten. Jeg har lært mer om restitusjon, fortalte han på pressemøtet før Østerrike-kampen.

– Deilig

Men han var på langt nær den eneste som viste seg mesterlig frem. Alexander Blonz, som skadet kneet før forrige kamp, og Kent Robin Tønnesen scoret sju mål hver, og sistnevnte ble kåret til banens beste.

– Det var veldig deilig. Jeg har bare ventet på vise meg fra en bedre side, forteller Tønnesen til TV3.

aBEgGH5ZPaU

STOR KAMP: Kent Robin Tønnesen hadde knapt vært på banen i VM, men mot Østerrike viste han seg virkelig frem. Han ble også kåret til banens beste.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

– Det er alfa og omega få i gang flest mulig spillere. Det er ekstremt morsomt at en god kompis får det til å løsne. Vi er helt avhengig av ham om vi skal nå langt, roser Sagosen.

Sjansesløseri

Skuddbom gjorde at Norge ikke vant med flere. Spesielt fra seks meter trøblet Norge. Strekspiller Petter Øverby satt bare to av seks forsøk. Fra ni meter satt derimot sju av åtte i nettet før pause.

– Man har snudd opp ned på statistikken. Før dagens kamp hadde de tre strekspillerne, Bjarte Myrhol, Henrik Jakobsen og Øverby bare 50 prosent uttelling, og det er ikke blitt bedre nå. Det er ikke godt nok. Sånne sjanser må man sette, oppsummerte Tvedten.

Petter Øverby

TILBAKE: Petter Øverby måtte stå over kampen mot Sveits med mageproblemer, men var tilbake mot Østerrike. Han scoret bare på to av seks forsøk.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters

– Det er dårlig skuddteknikk man ikke skal forvente på det nivået, mente Joachim Boldsen i TV3s studio.

Mer spenning

Men i den andre omgangen ble det meste hakket bedre, og hele kamptroppen ble tatt i bruk. Norge vant til slutt med ni mål.

Frankrike ble gruppevinner og sikret seg fire poeng med seg inn i hovedrunden etter ettmålsseier over Sveits, og Norge må nøye seg med to. I hovedrunden venter Portugal (4 poeng), Island (2 poeng) og Algerie i kamper for kvartfinalen.

– Perfekt. Vi må vinne hver eneste kamp og det elsker jeg. Det er i hvert fall to tøffe lag, Algerie vet jeg ikke så mye om. Vi og jeg skal være klare, sier Sagosen til TV3.

– Jeg tror det blir tre artige kamper, og jeg tror Norge og Frankrike går videre, sier Tvedten.

Siste nytt

 • Granerud har vunnet verdenscupen

  Halvor Egner Granerud er Norges femte vinner av verdenscupen sammenlagt igjennom tidene. Det er klart allerede før sesongslutt, ettersom det kun er tre renn igjen av sesongen og dermed har ingen mulighet til å ta igjen poengsummen til Granerud.

  – Selvom det har sett veldig sannsynlig ut lenge, så var det fortsatt en veldig gledelig beskjed å få. Da jeg fikk beskjeden begynte jeg umiddelbart å gråte, det har vært noen tunge dager nå, men det å endelig få det bekreftet var utrolig godt, sier Granerud selv i en uttalelse på hopplandslagets Facebook-side.

  Renndirektør i FIS, Sandro Pertile, bekrefter også at det kun er de tre rennene i Planica som gjenstår av verdenscupsesongen for menn og at Granerud dermed har vunnet.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Ruud klar for spill igjen

  Casper Ruud har leget magestrekken han pådro seg i Australian Open og deltar etter planen i ATP 500-turneringen i Acapulco i Mexico fra 15. mars, melder NTB. Ruud måtte trekke seg i 4. runde av Grand Slam-turneringen i Australia i midten av februar.

  Casper Ruud
  Foto: WILLIAM WEST / AFP
 • Stuan får advarsel

  Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan får en advarsel etter at NRK onsdag kunne avsløre at flere ledere og utøvere i det norske laget brøt reglene om bruk av munnbind under VM.

  Renndirektør Ottesen varslet at FIS ville ettergå saken, men forteller til NRK torsdag at Stuan og resten av det norske laget får en advarsel.

  – Vi har hatt en fin dialog med Stuan og fått forklaringen hans. Vi har sett internt at noe desinformasjon har skjedd i området her i mixed sone ved et par anledninger, og derfor har vi valgt å gi Norge en advarsel i denne omgang, sier Ottesen til NRK.

  Han varsler derimot om det skulle skje igjen, så kan det bety strengere straff.

  – Det er en advarsel i dag, men hvis det skjer flere ganger så vil vi sette oss ned og gi kraftige bøter eller at vi drar inn akkreditering.

  FIS tar også selvkritikk.

  – Vi har kanskje ikke vært like klare på alle frivillige eller andre som jobber i og rundt intervjusonen, så regner jeg med at det er strammet inn fra alle hold, avslutter han.

Sendeplan

Kl. Program Kanal