Hopp til innhold

Norsk komet på sisteplass – nå vraker hun seg selv: – En kjempefæl følelse

Bomskuddene satt løst under kvinnenes fellesstart. Aller verst gikk det for Marit Ishol Skogan, som på sisterunden bestemte seg for at nok er nok.

Kvinner 15 km skiskyting

LANGT NEDE: Marit Ishol Skogan hadde en skuffende opplevelse på kvinnenes fellesstart lørdag. Nå avskriver hun resten av sesongen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Det kjennes jo ikke bra ut. Og gå ut sist etter hver skyting er en kjempefæl følelse, sier Marit Ishol Skogan til NRK.

I fjor gikk hun Norgescup, som kan kalles nivå tre i skiskytingen, og litt ut fra intet tok hun plutselig en 3. plass i Lenzerheide. Siden har hun vært med i verdenscupen, og gikk også VM i Nove Mesto.

Under lørdagens fellesstart i Holmenkollen endte hun sist av alle. Hun sto med syv bomskudd etter de to liggende skytingene, og endte rennet 5,37 minutter bak vinnende Lena Häcki-Gross. Hun bommet på halvparten av alle skuddene hun tok.

Marit Ishol Skogan

TUNG DAG: Marit Ishol Skogan.

Foto: NTB

– Noen må jo komme sist også, sier hun med et lite smil.

NRKs eksperter stusset over all bomskytingen under lørdagens renn. Ikke bare for Skogans del, men for samtlige.

Men for Skogan var det et tegn på at nok er nok.

– Ikke noe artig

Til NRK sier hun at hun under den sisterunden bestemte seg for å ta en pause.

– Det jeg har gjort til nå har jo ikke fungert, Så da får jeg bare håpe at godfølelsen kommer tilbake og at jeg kan avslutte på litt bedre vis enn jeg har gjort til nå, sier hun til NRK.

Nå vraker hun seg selv til resten av verdenscupen, som fortsetter i Nord-Amerika etter rennene i Holmenkollen.

– Det blir nok ikke noen tur over dammen. Den la jeg fra meg på sisterunden i dag. Det er ikke noe artig å dra helt dit dersom man ikke har noen godfølelse verken i løypa eller standplass. Så verdenscupsirkuset er over for min del, så får jeg bare ta med meg det jeg har gjort til nå.

Uttaket til rennene i USA og Canada blir for øvrig ikke klart før etter helgen, og det er ennå ikke avklart om Skogans navn står der eller ikke.

Skogan spøkte en del med NRKs reportere i Norges nasjonsanlegg. Dagens høydepunkt, ifølge henne selv, var hoppet hun leverte over den siste kulen før oppløpet:

– Jeg tenkte at jeg måtte lage litt show, for jeg klarte ikke det i løypa eller på standplass, fortsetter hun.

– Det kjennes jo ikke bra ut. Og gå ut sist etter hver skyting er en fæl følelse. Men samtidig så var jeg her i Holmenkollen og de heiet etter hver strafferunde, så heiagjengen var med. Men det var ikke artig. Jeg kan ikke si noe annet, sier hun.

– Jeg tror det er litt av hvert. Det er jo flere bom på fellesstart enn normal og sprint generelt. Så var det litt krevende vind også. Særlig på liggende så visste jeg ikke hvor jeg lå. Jeg visste ikke hvilken vei jeg skulle skru og skrudde meg helt ut tror jeg. Det ble bare helt kaos i topplokket. Det er litt vind mellom ørene og vind overalt, oppsummerer Skogan

Landslagstrener Patrick Oberegger hadde ennå ikke fått snakket med Skogan, og planene om å vrake seg selv hadde han ikke fått med seg.

Vi skal snakke sammen nå, svarte han i farta.

PS! Klokken 15.20 skal herrenes gå sin 15 kilometer i Holmenkollen. Det rennet kan du følge her.

Verdenscup i Holmenkollen 2024

SKYTETRØBBEL: Det ble mye bomming under kvinnenes fellesstart lørdag.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Veldig uvanlig

På en dag der mange måtte ut i strafferundene var det var de som bommet minst – naturlig nok – som ble belønnet.

Sveitsiske Lena Häcki-Gross, som hadde to bom, vant rennet i Holmenkollen.

Hun vant foran Julia Simon og Lou Jeanmonnot, mens Ingrid Landmark Tandrevold ble Norges beste på en fjerdeplass.

Flere av storkanonene slet på standplass denne lørdagen, og strafferundene var på ingen måte forbeholdt de antatt svakere løperne.

Ingrid Landmark Tandrevold, som var fullstendig suveren på fredagens normaldistanse, noterte seg for fire bom. To av bommene kom på liggende skyting, og en av bommene beskrev Lunde – på karakteristisk vis – som «en grov bom».

– Det er veldig uvanlig for Ingrid, hun pleier å ha stålkontroll, spesielt på liggende, sier NRKs skiskytterekspert Synnøve Solemdal.

Les også Thingnes Bø med spøkefull Tandrevold-beskjed: «Hvorfor gjorde du ikke det i VM?»

JTB Tandrevold

Men Tandrevold gledet seg over den stående skytingen.

– Jeg er veldig fornøyd med ståendeskytingen min. Jeg kom litt bakpå fra start, men greide å hente meg inn igjen. Det er det jeg prøver å ha fokus på nå, at jeg virkelig jobber med hvert eneste skudd, sier Tandrevold til NRK.

Den slet hun voldsomt med under VM i Nove Mesto, men den stående skytingen har fått seg en oppsving siden nedturene i Tsjekkia.

Verdenscup i Holmenkollen 2024

PALLEN GLAPP: Ingrid Landmark Tandrevold måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Foto: Javad Parsa / NTB

Den franske stjernen Julia Simon hadde like mange bomskudd. Svenske Elvira Öberg, som endte på en 10. plass, bommet fem ganger.

Ida Lien, som tok karrierens første pallplass under fredagens normaldistanse, endte på 21. plass med fem strafferunder.

Jeg synes det var litt gøy å gå fellesstart her på hjemmebane. Jeg hørte på den fjerderunden at jeg ikke var så langt bak, så da tenkte jeg at jeg bare måtte gå for det. Da gikk jeg kanskje litt hardt for det og fikk svi litt på den siste skytingen. Det er litt ergerlig, men sånn er det bare, sier Lien til NRK etter rennet.

Karoline Knotten ble nummer 26, altså femte sist, over tre minutter bak den sveitsiske vinneren. Det ble fem bom på henne.

Det var på noen måter bra, på noen måter særdeles skuffende. Jeg tror jeg bare må ta det som en dårlig dag. Det er ikke noe jeg gjør ofte. Den skytingen i dag var ikke meg, sier Knotten til NRK.

Siste nytt

 • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

  Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

  Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

  Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Storhamar med råsterk borteseier mot Vålerenga

  Storhamar tok et langt steg mot NM-gull i ishockey da Vålerenga ble slått 4-2 i Oslo søndag kveld.

  De gulkledde leder nå 3-1 i kamper og kan sikre NM-gullet med hjemmeseier på Hamar tirsdag.

  NM-sluttspillet ishockey menn, 4. finalekamp: Vålerenga - Storhamar
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Glimt gikk på sesongens første poengtap

  Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

  Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

  Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

  De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

  Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal