Hopp til innhold

Thingnes Bø med spøkefull Tandrevold-beskjed: «Hvorfor gjorde du ikke det i VM?»

Det ble en norsk jubeldag i Holmenkollen. For mennene ble kvinnenes store snuoperasjon etter VM brukt som stor motivasjon.

JTB Tandrevold

SUPER NORSK DAG: Johannes Thingnes Bø endte for en gangs skyld utenfor pallen, men kunne ellers glede seg over en glimrende norsk dag for skiskytterne i Holmenkollen. Her sammen med Ingrid Landmark Tandrevold under VM tidligere i år.

Foto: NTB

Ingrid Landmark Tandrevold og Ida Lien slet begge stort på standplass i Nove Mesto i VM i februar. På årets første marsdag i Holmenkollen leverte begge to noen av karrierens beste renn og ble nummer én og tre på normaldistansen.

– Hva tror du vi snakket om i bua? Den eneste måten vi kunne slå dem på var å ta én, to og tre. Så damer: Vi er gode under press, selv om jeg bommet på det siste skuddet, sier Tarjei Bø glisende etter mennenes renn.

Han ble selv nummer to på mennenes 20 kilometer, kun slått av Sturla Holm Lægreid og med Vetle Sjåstad Christiansen på plassen bak.

De norske landslagsutøverne er samstemte i at kvinnenes renn var både motiverende og inspirerende.

– Jeg ble inspirert og tenkte jeg skal være like god på det i dag, når de gjorde den snuoperasjonen. Jeg kan takke de også for seieren, sier Lægreid.

– Vi er veldig imponert over den snuoperasjonen. Det er veldig kult å se. Det er forferdelig å være i en slik bølgedal som de var i under VM. Da blir du dømt nord og ned av alle, og så slår de tilbake når folk ikke forventer det, på hjemmebane, sier Bø.

– Jeg var veldig imponert, for det de viste i VM var ikke like bra som vi hadde ønsket. At de slår tilbake på den måten og leverer så bra, det er bra comeback. Det er gledelig på deres vegne at de er tilbake allerede, sier Thingnes Bø.

– Hva skal du si til Tandrevold tilbake på hotellet?

– «Hvorfor gjorde du ikke det i VM?», skal jeg si. Det var jo råbra, sier Thingnes Bø humrende.

Ida Lien

I TÅRER: 3.-plassen betydde mye for Ida Lien. Her tørker hun gledestårer sammen med mor og far.

Foto: NRK

Lien: – Helt utrolig å tenke på

26 år gamle Lien slet med en «mystisk» ryggskade før sesongstart og ble satt ut av laget. Ikke før siste renn før VM, i Anterselva, var hun tilbake i varmen. Mesterskapet i Nove Mesto ble et mareritt for 26-åringen, men i Kollen slo hun tilbake med sin første pallplass i karrieren.

– Det er helt utrolig å tenke på. Hvis noen hadde sagt til meg at jeg skulle få min livs første pallplass samme sesong som jeg hadde mitt livs verste sesongåpning, vet jeg ikke om jeg hadde trodd det, sier Ida Lien til NRK.

Hun plaffet ned 19 av 20 blinker og gikk inn til karrierens første pallplass. Bare svenske Elvira Öberg og vinneren Ingrid Landmark Tandrevold var bedre på fredagens normaldistanse.

Biathlon, IBU World Cup, Holmenkollen, Women's 15 km Individual

KJEMPEOPPTUR: Ida Lien og Ingrid Landmark Tandrevold hadde en drømmedag på hjemmesnø i Holmenkollen.

Foto: BILDBYRÅN

Gledestårer

Lien gjorde et så bra renn at hun knapt kunne tro det. På spørsmål om hva hun tenkte etter den fjerde skytingen, sier hun:

– «Hva skjedde nå?». Jeg er ikke vant til å skyte 19 treff, så det var utrolig gøy.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde lot seg begeistre av prestasjonen til Lien.

– Det er rett og slett imponerende. Første gang hun er på pallen, det har så klart vært et mål. Hun har hatt ryggtrøbbel tidligere, hatt en kjempetung høst med trening, sykdom, covid og rygg, men så klarte hun å sette sammen dette løpet i Kollen. Det betyr kjempemye, sier han.

1. oktober i fjor fikk Lien beskjed om å ta bort alt som var belastende for ryggen. Dermed ble det lite skigåing og mye sykling. Lien sier hun tenkte at hun ikke hadde tid til det, men nå er ryggen så god som ny.

– Jeg kjenner ikke noe til det, sier hun.

Etter rennet tørket hun noen gledestårer og fikk en god klem av både mor og far.

Ida Lien

SMIL OG GRATULASJONER: Ida Lien med foreldrene etter 3.-plassen.

Foto: NRK

For Lien har veien til denne 3.-plassen vært lang.

– Jeg måtte bare trene og se om det ble bedre. Rett og slett. Det gikk bedre og bedre, og etter jul har det bare gått én vei. Det er veldig deilig å få en pallplass på hjemmebane i dag, sier Lien, og understreker.

– Det er så deilig, og det er veldig gøy å gjøre det sammen med Ingrid også.

Det var nemlig ikke bare Lien som slo tilbake, det gjorde også Tandrevold.

Biathlon, IBU World Cup, Holmenkollen, Women's 15 km Individual

PÅ PALLEN: Ingrid Landmark Tandrevold jubler øverst på pallen. Til venstre står svenske Elvira Öberg. På bronseplassen ser vi Karoline Knotten.

Foto: BILDBYRÅN

Maktdemonstrasjon

– Jeg synes det er slitsomt med denne skiskytingen. At det skal gå så mye opp og ned. Nå fikk jeg lyst til å egentlig bare legge opp og gi meg nå, sier Tandrevold etter seieren.

Kontrastene kunne knapt større.

Etter et bortimot katastrofalt VM, der hennes beste individuelle resultat var en 10. plass, slo Ingrid Landmark Tandrevold knallhardt tilbake på hjemmesnø i Holmenkollen fredag.

19 treff og glimrende skigåing resulterte i en suveren seier, 28 sekunder foran svenske Elvira Öberg.

– Jeg har aldri gått et godt skirenn i Holmenkollen før, sier Tandrevold.

Nå kan man trygt si at den barrieren er brutt.

– Dette var veldig hyggelig for Ingrid, sa en blid mamma Bente Landmark til NRK.

Stående opptur

Dette var kvinnenes første skiskytterrenn etter VM i Nove Mesto, et mesterskap som ble en enorm nedtur for Tandrevold.

Hun innkasserte en bronsemedalje på parstafetten med Johannes Thingnes Bø, og det ble også en sølvmedalje på blandet stafett. I de individuelle rennene gikk imidlertid det meste galt.

25. plass på sprinten, 34. plass på jaktstart og nummer 27 på normalen. 10. plass på kvinnenes fellesstart ble hennes beste resultat. Spesielt på de stående skytingene slet Tandrevold stort.

Biathlon, IBU World Cup, Holmenkollen, Women's 15 km Individual
Foto: BILDBYRÅN

Treffprosenten hennes i VM var på 58 prosent, inkludert ekstraskudd.

Fredag i Holmenkollen var treffprosenten på stående skyting 90 prosent

– Det må være en vanvittig følelse å få til dette etter at det var helsvart store deler av VM. Hun har levert ett av sine aller, aller beste løp her, konkluderer Post.

– Dette var en revansje av de sjeldne. Det er en revansje vi knapt har sett, understreker Post.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal