Hopp til innhold

Thingnes Bø med spøkefull Tandrevold-beskjed: «Hvorfor gjorde du ikke det i VM?»

Det ble en norsk jubeldag i Holmenkollen. For mennene ble kvinnenes store snuoperasjon etter VM brukt som stor motivasjon.

JTB Tandrevold

SUPER NORSK DAG: Johannes Thingnes Bø endte for en gangs skyld utenfor pallen, men kunne ellers glede seg over en glimrende norsk dag for skiskytterne i Holmenkollen. Her sammen med Ingrid Landmark Tandrevold under VM tidligere i år.

Foto: NTB

Ingrid Landmark Tandrevold og Ida Lien slet begge stort på standplass i Nove Mesto i VM i februar. På årets første marsdag i Holmenkollen leverte begge to noen av karrierens beste renn og ble nummer én og tre på normaldistansen.

– Hva tror du vi snakket om i bua? Den eneste måten vi kunne slå dem på var å ta én, to og tre. Så damer: Vi er gode under press, selv om jeg bommet på det siste skuddet, sier Tarjei Bø glisende etter mennenes renn.

Han ble selv nummer to på mennenes 20 kilometer, kun slått av Sturla Holm Lægreid og med Vetle Sjåstad Christiansen på plassen bak.

De norske landslagsutøverne er samstemte i at kvinnenes renn var både motiverende og inspirerende.

– Jeg ble inspirert og tenkte jeg skal være like god på det i dag, når de gjorde den snuoperasjonen. Jeg kan takke de også for seieren, sier Lægreid.

– Vi er veldig imponert over den snuoperasjonen. Det er veldig kult å se. Det er forferdelig å være i en slik bølgedal som de var i under VM. Da blir du dømt nord og ned av alle, og så slår de tilbake når folk ikke forventer det, på hjemmebane, sier Bø.

– Jeg var veldig imponert, for det de viste i VM var ikke like bra som vi hadde ønsket. At de slår tilbake på den måten og leverer så bra, det er bra comeback. Det er gledelig på deres vegne at de er tilbake allerede, sier Thingnes Bø.

– Hva skal du si til Tandrevold tilbake på hotellet?

– «Hvorfor gjorde du ikke det i VM?», skal jeg si. Det var jo råbra, sier Thingnes Bø humrende.

Ida Lien

I TÅRER: 3.-plassen betydde mye for Ida Lien. Her tørker hun gledestårer sammen med mor og far.

Foto: NRK

Lien: – Helt utrolig å tenke på

26 år gamle Lien slet med en «mystisk» ryggskade før sesongstart og ble satt ut av laget. Ikke før siste renn før VM, i Anterselva, var hun tilbake i varmen. Mesterskapet i Nove Mesto ble et mareritt for 26-åringen, men i Kollen slo hun tilbake med sin første pallplass i karrieren.

– Det er helt utrolig å tenke på. Hvis noen hadde sagt til meg at jeg skulle få min livs første pallplass samme sesong som jeg hadde mitt livs verste sesongåpning, vet jeg ikke om jeg hadde trodd det, sier Ida Lien til NRK.

Hun plaffet ned 19 av 20 blinker og gikk inn til karrierens første pallplass. Bare svenske Elvira Öberg og vinneren Ingrid Landmark Tandrevold var bedre på fredagens normaldistanse.

Biathlon, IBU World Cup, Holmenkollen, Women's 15 km Individual

KJEMPEOPPTUR: Ida Lien og Ingrid Landmark Tandrevold hadde en drømmedag på hjemmesnø i Holmenkollen.

Foto: BILDBYRÅN

Gledestårer

Lien gjorde et så bra renn at hun knapt kunne tro det. På spørsmål om hva hun tenkte etter den fjerde skytingen, sier hun:

– «Hva skjedde nå?». Jeg er ikke vant til å skyte 19 treff, så det var utrolig gøy.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde lot seg begeistre av prestasjonen til Lien.

– Det er rett og slett imponerende. Første gang hun er på pallen, det har så klart vært et mål. Hun har hatt ryggtrøbbel tidligere, hatt en kjempetung høst med trening, sykdom, covid og rygg, men så klarte hun å sette sammen dette løpet i Kollen. Det betyr kjempemye, sier han.

1. oktober i fjor fikk Lien beskjed om å ta bort alt som var belastende for ryggen. Dermed ble det lite skigåing og mye sykling. Lien sier hun tenkte at hun ikke hadde tid til det, men nå er ryggen så god som ny.

– Jeg kjenner ikke noe til det, sier hun.

Etter rennet tørket hun noen gledestårer og fikk en god klem av både mor og far.

Ida Lien

SMIL OG GRATULASJONER: Ida Lien med foreldrene etter 3.-plassen.

Foto: NRK

For Lien har veien til denne 3.-plassen vært lang.

– Jeg måtte bare trene og se om det ble bedre. Rett og slett. Det gikk bedre og bedre, og etter jul har det bare gått én vei. Det er veldig deilig å få en pallplass på hjemmebane i dag, sier Lien, og understreker.

– Det er så deilig, og det er veldig gøy å gjøre det sammen med Ingrid også.

Det var nemlig ikke bare Lien som slo tilbake, det gjorde også Tandrevold.

Biathlon, IBU World Cup, Holmenkollen, Women's 15 km Individual

PÅ PALLEN: Ingrid Landmark Tandrevold jubler øverst på pallen. Til venstre står svenske Elvira Öberg. På bronseplassen ser vi Karoline Knotten.

Foto: BILDBYRÅN

Maktdemonstrasjon

– Jeg synes det er slitsomt med denne skiskytingen. At det skal gå så mye opp og ned. Nå fikk jeg lyst til å egentlig bare legge opp og gi meg nå, sier Tandrevold etter seieren.

Kontrastene kunne knapt større.

Etter et bortimot katastrofalt VM, der hennes beste individuelle resultat var en 10. plass, slo Ingrid Landmark Tandrevold knallhardt tilbake på hjemmesnø i Holmenkollen fredag.

19 treff og glimrende skigåing resulterte i en suveren seier, 28 sekunder foran svenske Elvira Öberg.

– Jeg har aldri gått et godt skirenn i Holmenkollen før, sier Tandrevold.

Nå kan man trygt si at den barrieren er brutt.

– Dette var veldig hyggelig for Ingrid, sa en blid mamma Bente Landmark til NRK.

Stående opptur

Dette var kvinnenes første skiskytterrenn etter VM i Nove Mesto, et mesterskap som ble en enorm nedtur for Tandrevold.

Hun innkasserte en bronsemedalje på parstafetten med Johannes Thingnes Bø, og det ble også en sølvmedalje på blandet stafett. I de individuelle rennene gikk imidlertid det meste galt.

25. plass på sprinten, 34. plass på jaktstart og nummer 27 på normalen. 10. plass på kvinnenes fellesstart ble hennes beste resultat. Spesielt på de stående skytingene slet Tandrevold stort.

Biathlon, IBU World Cup, Holmenkollen, Women's 15 km Individual
Foto: BILDBYRÅN

Treffprosenten hennes i VM var på 58 prosent, inkludert ekstraskudd.

Fredag i Holmenkollen var treffprosenten på stående skyting 90 prosent

– Det må være en vanvittig følelse å få til dette etter at det var helsvart store deler av VM. Hun har levert ett av sine aller, aller beste løp her, konkluderer Post.

– Dette var en revansje av de sjeldne. Det er en revansje vi knapt har sett, understreker Post.

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

  Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

  Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

  Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

  Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

  Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

  Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

  Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

  – Det er kjempegøy for Norge med Ryerson i en semifinale i Mesterligaen. Det er helt rått at vi har spillere som spiller på det aller høyeste nivået. Det er virkelig noe å være stolt av, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

  Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

  Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

  I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

  Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

  Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

  B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  Foto: Hans Philip Hofgaard / NRK
 • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

  Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

  I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

  – Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

  KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

  – Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

  Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

  KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

  I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

  Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

  Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.

  KFUM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal