Hopp til innhold

Utvist etter å ha tråkket på Sarpsborg-spiller: – Jeg føler jeg har dommeren imot meg

Moldes midtbanespiller Mathias Normann satte inn den viktige utligningen før pause. Men så ble 21-åringen utvist etter en duell med Sarpsborgs Rashad Muhammed.

Mathias Normann

RØDT: Moldes Mathias Normann ble utvist etter å ha tråkket på en Sarpsborg-spiller.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Dommer Ola Hobber Nilsen viste ingen nåde og sendte Molde-spilleren rett i dusjen 20 minutter før slutt i Sarpsborg.

Etter en duell med Sarpsborg-backen på kanten så det ut som Normann tråkket på en liggende Rashad Muhammed.

21-åringen satte foten og knottene i kroppen på motspilleren og dermed måtte Molde avslutte med ti mann i oppgjøret som endte 2–2.

– Min mening er at det er feil dømt. Jeg prøver å sette ned foten, jeg ser at jeg treffer ham, løfter foten opp igjen og setter den ned på bakken. Det er det som skjer, og jeg gjør det ikke med vilje. Jeg skjønner at Sarpsborg vil ha meg utvist, og de får det som de vil, men det er feil, sier Mathias Normann til NRK etter kampen, som også mener han ble snytt for en straffe like før pause.

Jeg føler jeg har dommeren imot meg i dag, sier han til Eurosport.

Jeg får håpe folk rundt meg tar til fornuft og ikke utestenger meg mange kamper, fortsetter han videre til NRK.

Eliteserien fotball 2018: Sarpsborg - Molde.

DUELLEN: Moldes Mathias Normann i duellen med Sarpsborg-backen Rashad Muhammed som førte til utvisning.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Høy klasse

For det ble til tider en spinnvill eliteseriekamp i Østfold. Sarpsborg tok ledelsen før minuttet var spilt ved Mikkel Agger. Det var den danske spissens første eliteseriemål etter overgangen fra Thisted.

Men Molde kom seg fort etter sjokket. Erling Braut Håland er bare 17 år, men har selvtillit, kløkt og spissferdigheter som en fullblods eliteserieangriper.

Etter åtte minutter viste han avslutningsferdigheter av høy klasse da han på akrobatisk vis dundret det presise innlegget fra Fredrik Haugen kontant i mål.

Store protester

Molde var best også etter scoringen, men så kom situasjonen som fikk det til å koke over for enkelte i Molde-leiren.

Stopper Stian Gregersen felte Mikkel Agger som kom stormende inn i feltet, og dommer Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket til ville protester.

Vegard Forren løp og skjelte ut assistentdommeren, og den tidligere landslagsspilleren fikk gult kort for munnbruken.

Men Mikkel Agger beholdt roen og scoret sikkert fra straffemerket.

Eliteserien fotball 2018: Sarpsborg - Molde.

TO MÅL: Mikkel Agger setter inn straffesparket mot Molde.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Sjukt

– Han sprang i ryggen min og datt og fikk et straffespark, sa stopper Gregersen til Eurosport i pausen. Men TV-bildene viste at midtstopperen helt bevisst gikk i takling på Sarpsborg-spissen.

Men målshowet var ikke over. Moldenserne kom fra et pinlig cuptap for 2. divisjonslaget Brattvåg, men spillet var mer lovende enn på lenge.

Derfor var det helt fortjent at Mathias Normann raget høyest på et hjørnespark og nikket inn utligningen.

Og like før pause protesterte Molde-spillerne nok en gang da samme Normann ble felt innenfor 16-meteren. Men dommeren vinket spillet videre etter å ha rådført seg med sin assistent.

–Han skylder på vinkelen. Det er sjukt at ikke linjedommeren ser det, mente Stian Gregersen.

Ut med skade

Molde var det spillemessige beste laget før pause. Men i 2. omgang klarte Sarpsborg og stoppe romsdalingenes farlige venstreside og tok kontrollen over kampen.

Og etter utvisningen jaget Sarpsborg seieren, og det var smått utrolig at ikke Patrick Mortensen scoret alene med Molde-keeper Andreas Linde, men målvakten fikk reddet med en mesterlig beinparade.

PS! Erling Braut Håland måtte ut med en ankelskade kvarteret ut i andre omgang, men det er forsatt uklart hvor alvorlig skaden er for angriperen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal