NRK Meny
Normal

Supertalentet Casper (17) vant i 45 varmegrader: – Rått!

Norges store tennistalent Casper Ruud (17) briljerer i sin første ATP Challenger-turnering. Onsdag knuste han verdens 124. beste spiller i stekende hete.

Casper Ruud

IMPONERTE: Casper Ruud, her under NM i tennis.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Casper Ruud har lenge vært regnet som et av Norges mest lovende idrettstalenter. Nå er 17-åringen i ferd med å markere seg skikkelig i seniortennisen for første gang.

Det norske supertalentet var overlegen mot Andrej Martin og vant 6-3, 6-3 i turneringen i Sevilla. Det er første gang han deltar i en Challenger-turnering, og nå er bæringen klar for kvartfinale.

– Jeg spilte bra, og det er gøy å se at jeg kan kjempe med spillere som er opp mot de 100 beste i verden. Vi i teamet var ikke sikre på at vi skulle reise hit i det hele tatt, nå kan vi være ekstremt glade for at vi dro, sier Casper Ruud til NRK.

Har vært blant verdens 100 beste

Som Tennis-Norge.com beskriver det: Andrej Martin er ingen hvem som helst.

Slovaken har tidligere vært rangert som nummer 98 i verden. Nå er 26-åringen «bare» nummer 124. Dette kan likevel regnes som en stor seier for Ruud, som er ranket som nummer 450 i verden.

– Jeg var soleklar underdog før denne kampen, men jeg føler jeg hadde ganske god kontroll. Jeg hadde overtaket fra ganske tidlig i kampen, egentlig, sier Ruud.

Voldsom varme

Nordmannen mener han hadde fordel av den ekstreme varmen i området.

– Det er i innlandet og langt sør i landet, så jeg det er ikke mye vind. Det er opp mot 45 varmegrader i sola på dagene. Jeg trener en del i Spania, så jeg er ganske vant til varmen. Jeg merket at etter noen lange baller og intenst spill begynte han å bli sliten, mens jeg var rask og pigg, sier Ruud.

– Rått, skriver tennisekspert og Eurosport-kommentator Christer Francke på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Kan møte knallhard motstand

I kvartfinalen møter Ruud enten formidable Ingio Cervantes eller Christian Garin. Cervantes er rangert som nummer 75 i verden, og er den sterkeste spilleren i turneringen.

– Nå må jeg fortsette å være sulten. Jeg må fortsette å være grådig, sier Ruud til NRK.

Ruud, som gikk til topps på verdensrankingen for juniorer i starten av 2016, vant sin første internasjonale seniorturnering i februar i år. Han har bykset oppover seniorrankingen hele året, og vil ifølge Tennis-Norge.com nå ta steget opp blant de 400 beste spillerne i verden.

Sønnen til vår tidligere tennisstjerne Christian Ruud sikter mot verdenstoppen. Reporter: Hans Henrik Løken. Foto: Stig Jaarvik.

Hvem er egentlig Casper Ruud? Se NRKs reportasje!

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal