Supertalentet Casper (17) vant i 45 varmegrader: – Rått!

Norges store tennistalent Casper Ruud (17) briljerer i sin første ATP Challenger-turnering. Onsdag knuste han verdens 124. beste spiller i stekende hete.

Casper Ruud

IMPONERTE: Casper Ruud, her under NM i tennis.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Casper Ruud har lenge vært regnet som et av Norges mest lovende idrettstalenter. Nå er 17-åringen i ferd med å markere seg skikkelig i seniortennisen for første gang.

Det norske supertalentet var overlegen mot Andrej Martin og vant 6-3, 6-3 i turneringen i Sevilla. Det er første gang han deltar i en Challenger-turnering, og nå er bæringen klar for kvartfinale.

– Jeg spilte bra, og det er gøy å se at jeg kan kjempe med spillere som er opp mot de 100 beste i verden. Vi i teamet var ikke sikre på at vi skulle reise hit i det hele tatt, nå kan vi være ekstremt glade for at vi dro, sier Casper Ruud til NRK.

Har vært blant verdens 100 beste

Som Tennis-Norge.com beskriver det: Andrej Martin er ingen hvem som helst.

Slovaken har tidligere vært rangert som nummer 98 i verden. Nå er 26-åringen «bare» nummer 124. Dette kan likevel regnes som en stor seier for Ruud, som er ranket som nummer 450 i verden.

– Jeg var soleklar underdog før denne kampen, men jeg føler jeg hadde ganske god kontroll. Jeg hadde overtaket fra ganske tidlig i kampen, egentlig, sier Ruud.

Voldsom varme

Nordmannen mener han hadde fordel av den ekstreme varmen i området.

– Det er i innlandet og langt sør i landet, så jeg det er ikke mye vind. Det er opp mot 45 varmegrader i sola på dagene. Jeg trener en del i Spania, så jeg er ganske vant til varmen. Jeg merket at etter noen lange baller og intenst spill begynte han å bli sliten, mens jeg var rask og pigg, sier Ruud.

– Rått, skriver tennisekspert og Eurosport-kommentator Christer Francke på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Kan møte knallhard motstand

I kvartfinalen møter Ruud enten formidable Ingio Cervantes eller Christian Garin. Cervantes er rangert som nummer 75 i verden, og er den sterkeste spilleren i turneringen.

– Nå må jeg fortsette å være sulten. Jeg må fortsette å være grådig, sier Ruud til NRK.

Ruud, som gikk til topps på verdensrankingen for juniorer i starten av 2016, vant sin første internasjonale seniorturnering i februar i år. Han har bykset oppover seniorrankingen hele året, og vil ifølge Tennis-Norge.com nå ta steget opp blant de 400 beste spillerne i verden.

Sønnen til vår tidligere tennisstjerne Christian Ruud sikter mot verdenstoppen. Reporter: Hans Henrik Løken. Foto: Stig Jaarvik.

Hvem er egentlig Casper Ruud? Se NRKs reportasje!

Siste nytt

 • Raufoss klar for 1. divisjon

  Raufoss slo Fram Larvik 3-2 og gav seg sjølv ein plass i neste års 1. divisjon som 100-års-gåve. Fredrikstad makta berre 0-0 mot Grorud og er fire poeng bak Raufoss før siste runde. FFK er garantert kvalik.

  I 2. divisjon avdeling B er Skeid forlengst oppsykksklar. Hødd ligg best an til kvalik, men både Egersund og KFUM Oslo er to poeng bak.

 • Ingen avklaring i botnen

  Både Trondheims-Ørn og Lyn tapte, og to rundar før slutt kan Lyn dermed framleis unngå kvalik-plassen. Lyn tapte 2-3 for Stabæk, medan Trondheims-Ørn tapte 1-3 for Vålerenga. Fem poeng skil Lyn og Ørn.

  Andre resultat: Arna-Bjørnar - Røa 2-0, Avaldsnes - Sandviken 0-0.

  Trondheims-Ørn
 • Nytt sjokktap for Real Madrid

  Levante sørget for nok en skrell for Real Madrid. De vant 2-1 etter scoringer fra Morales og Roger. Marcelo scoret Real Madrids eneste mål.

  Hovedstadslaget er i uvanlig dårlig form for tiden. De står med tre tap på rad og uten seier på de fem siste.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Sandefjord - Strømsgodset