NRK Meny
Normal

Supertalentet Casper (17) vant i 45 varmegrader: – Rått!

Norges store tennistalent Casper Ruud (17) briljerer i sin første ATP Challenger-turnering. Onsdag knuste han verdens 124. beste spiller i stekende hete.

Casper Ruud

IMPONERTE: Casper Ruud, her under NM i tennis.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Casper Ruud har lenge vært regnet som et av Norges mest lovende idrettstalenter. Nå er 17-åringen i ferd med å markere seg skikkelig i seniortennisen for første gang.

Det norske supertalentet var overlegen mot Andrej Martin og vant 6-3, 6-3 i turneringen i Sevilla. Det er første gang han deltar i en Challenger-turnering, og nå er bæringen klar for kvartfinale.

– Jeg spilte bra, og det er gøy å se at jeg kan kjempe med spillere som er opp mot de 100 beste i verden. Vi i teamet var ikke sikre på at vi skulle reise hit i det hele tatt, nå kan vi være ekstremt glade for at vi dro, sier Casper Ruud til NRK.

Har vært blant verdens 100 beste

Som Tennis-Norge.com beskriver det: Andrej Martin er ingen hvem som helst.

Slovaken har tidligere vært rangert som nummer 98 i verden. Nå er 26-åringen «bare» nummer 124. Dette kan likevel regnes som en stor seier for Ruud, som er ranket som nummer 450 i verden.

– Jeg var soleklar underdog før denne kampen, men jeg føler jeg hadde ganske god kontroll. Jeg hadde overtaket fra ganske tidlig i kampen, egentlig, sier Ruud.

Voldsom varme

Nordmannen mener han hadde fordel av den ekstreme varmen i området.

– Det er i innlandet og langt sør i landet, så jeg det er ikke mye vind. Det er opp mot 45 varmegrader i sola på dagene. Jeg trener en del i Spania, så jeg er ganske vant til varmen. Jeg merket at etter noen lange baller og intenst spill begynte han å bli sliten, mens jeg var rask og pigg, sier Ruud.

– Rått, skriver tennisekspert og Eurosport-kommentator Christer Francke på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Kan møte knallhard motstand

I kvartfinalen møter Ruud enten formidable Ingio Cervantes eller Christian Garin. Cervantes er rangert som nummer 75 i verden, og er den sterkeste spilleren i turneringen.

– Nå må jeg fortsette å være sulten. Jeg må fortsette å være grådig, sier Ruud til NRK.

Ruud, som gikk til topps på verdensrankingen for juniorer i starten av 2016, vant sin første internasjonale seniorturnering i februar i år. Han har bykset oppover seniorrankingen hele året, og vil ifølge Tennis-Norge.com nå ta steget opp blant de 400 beste spillerne i verden.

Sønnen til vår tidligere tennisstjerne Christian Ruud sikter mot verdenstoppen. Reporter: Hans Henrik Løken. Foto: Stig Jaarvik.

Hvem er egentlig Casper Ruud? Se NRKs reportasje!

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  For andre dag på rad tok sjakkspelar Magnus Carlsen eit halvt poeng med svarte brikker i Sinquefield Cup. Partiet mot Vishy Anand enda i remis. Carlsen hadde tidleg eit lite overtak, men etter kvart jamna partiet seg ut.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal