NRK Meny
Normal

Ruud vant etter mental maktdemonstrasjon

Tennistalentet Casper Ruud tok sin første seier i en internasjonal seniorturnering lørdag. Der fikk han betalt for mangfoldige timer med mental trening.

Casper Ruud

TALENT: Lørdagens seiere er en milepæl i Casper Ruuds karriere.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det er ikke noe tvil om at det er en fantastisk følelse å vinne. Og det blir ekstra spesielt med en internasjonal turnering som dette, sier unggutten til NRK like etter at seieren er i boks.

– Måtte skjerpe meg

Den norske unggutten startet særdeles dårlig i finalen i Futures-turneringen i Spania og tapte 2-6 i første sett mot spanske Carlos Taberner.

RUUD KLAR FOR 3. RUNDE

IMPONERER: Casper Ruud snudde kampen da alt så som svartest ut.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

I annet sett lå nordmannen under 3-5, men tok tre strake games, før Taberner sikret tiebreak. Tiebreaket ble svært jevnt og avgjørelsen falt ikke før i det 24. gamet. Ruud vant kampen om det sjuende gamet med 13-11 og sikret et nytt sett.

– Jeg spilte ikke veldig bra i starten. Men så tenkte jeg at jeg bare måtte gi det en siste sjanse, og skjerpe meg. Det virket som han ble litt nervøs, så begynte han å miste litt enkle baller. Da fikk jeg troen på det, og brukte det til min fordel, forteller han.

I det avgjørende settet var tennistalentet overlegen og vant hele 6-0 mot den unge spanjolen. Ruud tok dermed sin første internasjonale tenniseier i seniorklassen.

– I tredje settet virket han helt tom, sier Ruud.

Mental trening har lønnet seg

Etter den vanvittige snuoperasjonen tror han at mange timer med mental trening kan ha vært me å hjulpet han til sitt første seier i en internasjonal seniorturnering.

– Ja, det det er nok en av mine styrker. Jeg har jobbet mye med det mentale, og har fått mye hjelp med akkurat det de siste årene. Jeg tror jeg har det som en stor fordel, sier han.

Ruud

TENNISFAMILIE: Casper Ruud her sammen med sin far, og Norges beste tennisspiller gjennom tidene, Christian Ruud.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Ruud hadde møtt Taberner tre ganger tidligere i karrieren som junior. Det hadde endt i to tap og en seier.

Bærumsgutten gikk ved årsskiftet til topps på verdensrankingen for juniorer. På seniorrankingen vil seieren i Spania gi han 18 ATP-poeng. Dermed vil Ruud trolig klatre fra 1146.-plass til rundt 800.-plass.

– Det er ikke så verst med det slikt byks på rankingen. Jeg har som mål å komme meg blant de 500 beste i verden i løpet av året. Da begynner jeg å komme direkte inn i turneringer, og det er veldig positivt, sier han.

Med sin aller første internasjonale seier på seniornivå, og en ny dose selvtllit, har han allerede tatt et stort steg mot det målet.

– Jeg hadde som mål å klare å vinne en slik turnering i år. Og å klare det så tidlig gir meg en utrolig god følelse. Det gjør seg veldig bra for selvtilliten min, så jeg må bare bruke det til å fortsette videre på samme måte, sier han.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag