Hopp til innhold

Solbakken om mulig tomme tribuner i Nederland: – Ble tatt litt på senga

Ifølge nederlandske medier blir kampen mellom Nederland og Norge spilt uten tilskuere på stadion og det kan gå utover 2.200 nordmenn. Ståle Solbakken ble overrasket av spørsmål om de varslede tiltakene.

Pressekonferanse med landslaget i fotball

KAN BLI TOMME TRIBUNER: Landslagssjef Ståle Solbakken (t.h.) og Norge møter Nederland tirsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

NRK får opplyst av Norges Fotballforbund at 2.200 nordmenn kjøpt billetter til kampen via forbundet. Disse står nå i fare for å gå glipp av kampen.

Den nederlandske regjeringen har varslet flere nasjonale tiltak i dag på grunn av en stadig stigende smitte i landet, og ifølge nederlandske NOS vil dette også ramme idrettsarrangementer som må avvikles uten publikum til stede.

I en uttalelse fra det nederlandske fotballforbundet heter det at de ser på de varslede tiltakene «med forferdelse».

Forbundet viser til at koronasmitten ikke kan føres tilbake til fotballen og mener at det er publikum som nå må betale prisen.

– Har hatt andre ting å gjøre

Landslagssjef Ståle Solbakken ble spurt om de tomme tribunene av TV 2 tidligere fredag, men på pressekonferansen på ettermiddagen sa han at han ble litt overrasket.

– Jeg har verken hørt eller lest noe om det, så ble tatt litt på senga av det spørsmålet. Det hørtes litt utrolig ut for meg. Jeg har ikke lest så mye om korona den siste uka, jeg har hatt andre ting å gjøre, sier Solbakken til NRK.

– Hvis det skjer så får vi ta det til etterretning, men det er lenge dit. Nå er det kamp mot Latvia som er viktig for oss og ikke det som skal skje på tirsdag.

Landslagsspiss Alexander Sørloth tar heller ikke sorgene på forskudd.

– Jeg forholder meg rolig til det egentlig. Nå er det ikke tatt noen endelig avgjørelse enda, så vi får bare se hva som skjer, sier Sørloth til NRK.

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt. Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

NRKs sportskommentator Jan P. Saltvedt.

Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

– Ikke nødvendigvis fordel Norge

Regjeringen satt ifølge De Telegraaf i lange møter torsdag for å diskutere hva de skulle gjøre med smittetrykket i landet.

NRKs sportskommentator Jan P. Saltvedt mener det ikke nødvendigvis er en fordel for Norge om landskampen spilles uten 50.000 engasjerte hjemmefans på stadion.

– Jeg tror Ståle Solbakken og hans lag har gledet seg til den heksegryten, og jeg tror faktisk de norske spillerne er litt skuffet over de tiltakene som den nederlandske regjeringen ser ut til å innføre, kommenterer han.

– Norge har ikke vært så gode med tomme tribuner frem til nå, heller, påpeker Saltvedt.

Generalsekretær NFF Pål Bjerketvedt

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Smitterekord

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sier til NTB at det foreløpig ikke foreligger ytterligere informasjon om gjennomføringen av kampen enn det som har kommet fram i nederlandske medier.

Nederland registrerte 16.364 nye koronatilfeller i går, noe som var langt over den forrige smitterekorden i landet.

Kampen mot Nederland er blitt beskrevet som en skjebnekamp, og blir også mest sannsynlig en ren gruppefinale. Vinneren av gruppa vil sikre VM-plass i Qatar neste år.

Pressekonferanse

Avgjørelsen om kampen vil gå uten publikum er ventet å komme på en pressekonferanse klokken 19.00 fredag kveld.

Da er det også ventet at regjeringen vil offentliggjøre en tre ukers nedstenging, noe som vil ramme serveringsbransjen, kulturbransjen og større arrangementer.

Kampen mot Nederland skal spilles i Rotterdam, på Feyenoords stadion De Kuip. Den har en kapasitet på 50.000 tilskuere.

Sportsnyheter

Flere cupbomber: – Den sjukeste cuprunden

Seks eliteserielag var virkelig i trøbbel, og tre av dem er ute av cupen allerede i andre runde. Kjelsås brukte bare 30 minutter på å ydmyke Stabæk, og Lillestrøm røk etter ekstraomganger.

Siste nytt

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Denver Nuggets tok første stikk

  Den serbiske basketstjernen Nikola Jokic var i form da Denver Nuggets innledet NBA-finaleserien med seier mot Miami Heat 104-93. På hjemmebane i Denver vartet Jokic opp med sin niende trippel-tosifret i årets sluttspill, da han avsluttet kampen med 27 poeng, 14 assists og 10 returer.

  Det var med på å føre laget til seier. Det er første gang Nuggets er i finalen i NBA-sluttspillet.

  Bam Adebayo ble Heats mestscorende med 26 poeng, mens Miami-lagets stjernespiller Jimmy Butler kun scoret 13 poeng i nederlaget.

  – Vi vil gjøre noen justeringer for å gjøre ting veldig annerledes til neste kamp, men vi skal være klare, sier Butler ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Finalen spilles i best av sju kamper. Det neste oppgjøret avholdes også i Denver natt til mandag.

  (NTB)

  DVebsCHxN0s
  Foto: AP
 • Lauritsen matchvinner for Sparta

  Tobias Lauritsen ble matchvinner da Sparta Rotterdam slo Utrecht 2-1 borte og tok første stikk i semifinalen i den nederlandske europacupkvalifiseringen.

  Lauritsen og Joshua Kitolano spilte hele kampen for Sparta, som slo Utrecht på bortebane for første gang siden 1997. Keeper Nick Olij får mye av æren, men Lauritsen var avgjørende ved begge målene.

  I det 26. minutt ble han holdt av Utrecht-stopper Ruben Kluivert, og etter VAR-titting ble det straffespark. Det satte Vito van Crooij i mål.

  I det 39. minutt doblet Lauritsen ledelsen med assist fra van Crooij.

  Utrecht reduserte i det 70. minutt, men Sparta har med seg ledelse til søndagens returkamp på hjemmebane. (NTB)

  Tobias Lauritsen
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste