Hopp til innhold

Solbakken om mulig tomme tribuner i Nederland: – Ble tatt litt på senga

Ifølge nederlandske medier blir kampen mellom Nederland og Norge spilt uten tilskuere på stadion og det kan gå utover 2.200 nordmenn. Ståle Solbakken ble overrasket av spørsmål om de varslede tiltakene.

Pressekonferanse med landslaget i fotball

KAN BLI TOMME TRIBUNER: Landslagssjef Ståle Solbakken (t.h.) og Norge møter Nederland tirsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

NRK får opplyst av Norges Fotballforbund at 2.200 nordmenn kjøpt billetter til kampen via forbundet. Disse står nå i fare for å gå glipp av kampen.

Den nederlandske regjeringen har varslet flere nasjonale tiltak i dag på grunn av en stadig stigende smitte i landet, og ifølge nederlandske NOS vil dette også ramme idrettsarrangementer som må avvikles uten publikum til stede.

I en uttalelse fra det nederlandske fotballforbundet heter det at de ser på de varslede tiltakene «med forferdelse».

Forbundet viser til at koronasmitten ikke kan føres tilbake til fotballen og mener at det er publikum som nå må betale prisen.

– Har hatt andre ting å gjøre

Landslagssjef Ståle Solbakken ble spurt om de tomme tribunene av TV 2 tidligere fredag, men på pressekonferansen på ettermiddagen sa han at han ble litt overrasket.

– Jeg har verken hørt eller lest noe om det, så ble tatt litt på senga av det spørsmålet. Det hørtes litt utrolig ut for meg. Jeg har ikke lest så mye om korona den siste uka, jeg har hatt andre ting å gjøre, sier Solbakken til NRK.

– Hvis det skjer så får vi ta det til etterretning, men det er lenge dit. Nå er det kamp mot Latvia som er viktig for oss og ikke det som skal skje på tirsdag.

Landslagsspiss Alexander Sørloth tar heller ikke sorgene på forskudd.

– Jeg forholder meg rolig til det egentlig. Nå er det ikke tatt noen endelig avgjørelse enda, så vi får bare se hva som skjer, sier Sørloth til NRK.

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt. Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

NRKs sportskommentator Jan P. Saltvedt.

Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

– Ikke nødvendigvis fordel Norge

Regjeringen satt ifølge De Telegraaf i lange møter torsdag for å diskutere hva de skulle gjøre med smittetrykket i landet.

NRKs sportskommentator Jan P. Saltvedt mener det ikke nødvendigvis er en fordel for Norge om landskampen spilles uten 50.000 engasjerte hjemmefans på stadion.

– Jeg tror Ståle Solbakken og hans lag har gledet seg til den heksegryten, og jeg tror faktisk de norske spillerne er litt skuffet over de tiltakene som den nederlandske regjeringen ser ut til å innføre, kommenterer han.

– Norge har ikke vært så gode med tomme tribuner frem til nå, heller, påpeker Saltvedt.

Generalsekretær NFF Pål Bjerketvedt

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Smitterekord

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sier til NTB at det foreløpig ikke foreligger ytterligere informasjon om gjennomføringen av kampen enn det som har kommet fram i nederlandske medier.

Nederland registrerte 16.364 nye koronatilfeller i går, noe som var langt over den forrige smitterekorden i landet.

Kampen mot Nederland er blitt beskrevet som en skjebnekamp, og blir også mest sannsynlig en ren gruppefinale. Vinneren av gruppa vil sikre VM-plass i Qatar neste år.

Pressekonferanse

Avgjørelsen om kampen vil gå uten publikum er ventet å komme på en pressekonferanse klokken 19.00 fredag kveld.

Da er det også ventet at regjeringen vil offentliggjøre en tre ukers nedstenging, noe som vil ramme serveringsbransjen, kulturbransjen og større arrangementer.

Kampen mot Nederland skal spilles i Rotterdam, på Feyenoords stadion De Kuip. Den har en kapasitet på 50.000 tilskuere.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag.

    I semifinalen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson

Sendeplan

Kl. Program Kanal