Solbakken om mulig tomme tribuner i Nederland: – Ble tatt litt på senga

Ifølge nederlandske medier blir kampen mellom Nederland og Norge spilt uten tilskuere på stadion og det kan gå utover 2.200 nordmenn. Ståle Solbakken ble overrasket av spørsmål om de varslede tiltakene.

Pressekonferanse med landslaget i fotball

KAN BLI TOMME TRIBUNER: Landslagssjef Ståle Solbakken (t.h.) og Norge møter Nederland tirsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

NRK får opplyst av Norges Fotballforbund at 2.200 nordmenn kjøpt billetter til kampen via forbundet. Disse står nå i fare for å gå glipp av kampen.

Den nederlandske regjeringen har varslet flere nasjonale tiltak i dag på grunn av en stadig stigende smitte i landet, og ifølge nederlandske NOS vil dette også ramme idrettsarrangementer som må avvikles uten publikum til stede.

I en uttalelse fra det nederlandske fotballforbundet heter det at de ser på de varslede tiltakene «med forferdelse».

Forbundet viser til at koronasmitten ikke kan føres tilbake til fotballen og mener at det er publikum som nå må betale prisen.

– Har hatt andre ting å gjøre

Landslagssjef Ståle Solbakken ble spurt om de tomme tribunene av TV 2 tidligere fredag, men på pressekonferansen på ettermiddagen sa han at han ble litt overrasket.

– Jeg har verken hørt eller lest noe om det, så ble tatt litt på senga av det spørsmålet. Det hørtes litt utrolig ut for meg. Jeg har ikke lest så mye om korona den siste uka, jeg har hatt andre ting å gjøre, sier Solbakken til NRK.

– Hvis det skjer så får vi ta det til etterretning, men det er lenge dit. Nå er det kamp mot Latvia som er viktig for oss og ikke det som skal skje på tirsdag.

Landslagsspiss Alexander Sørloth tar heller ikke sorgene på forskudd.

– Jeg forholder meg rolig til det egentlig. Nå er det ikke tatt noen endelig avgjørelse enda, så vi får bare se hva som skjer, sier Sørloth til NRK.

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt. Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

NRKs sportskommentator Jan P. Saltvedt.

Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

– Ikke nødvendigvis fordel Norge

Regjeringen satt ifølge De Telegraaf i lange møter torsdag for å diskutere hva de skulle gjøre med smittetrykket i landet.

NRKs sportskommentator Jan P. Saltvedt mener det ikke nødvendigvis er en fordel for Norge om landskampen spilles uten 50.000 engasjerte hjemmefans på stadion.

– Jeg tror Ståle Solbakken og hans lag har gledet seg til den heksegryten, og jeg tror faktisk de norske spillerne er litt skuffet over de tiltakene som den nederlandske regjeringen ser ut til å innføre, kommenterer han.

– Norge har ikke vært så gode med tomme tribuner frem til nå, heller, påpeker Saltvedt.

Generalsekretær NFF Pål Bjerketvedt

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Smitterekord

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sier til NTB at det foreløpig ikke foreligger ytterligere informasjon om gjennomføringen av kampen enn det som har kommet fram i nederlandske medier.

Nederland registrerte 16.364 nye koronatilfeller i går, noe som var langt over den forrige smitterekorden i landet.

Kampen mot Nederland er blitt beskrevet som en skjebnekamp, og blir også mest sannsynlig en ren gruppefinale. Vinneren av gruppa vil sikre VM-plass i Qatar neste år.

Pressekonferanse

Avgjørelsen om kampen vil gå uten publikum er ventet å komme på en pressekonferanse klokken 19.00 fredag kveld.

Da er det også ventet at regjeringen vil offentliggjøre en tre ukers nedstenging, noe som vil ramme serveringsbransjen, kulturbransjen og større arrangementer.

Kampen mot Nederland skal spilles i Rotterdam, på Feyenoords stadion De Kuip. Den har en kapasitet på 50.000 tilskuere.

Siste nytt

 • Ekvatorial-Guinea videre etter straffesparkkonkurranse

  Ekvatorial-Guinea er klare for kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball etter å ha slått Mali i straffesparkkonkurranse. Det var målløst etter 120 minutter spill.

  Begge lag brente to av de første fem straffene, og senere bommet Malis Falaye Sacko. Dermed røk hans lag ut av turneringen.

  Ekvatorial-Guinea får bryne seg på Senegal i kvartfinalen.

  Africa Cup of Nations - Round of 16 - Mali v Equatorial Guinea
  Foto: THAIER AL-SUDANI / Reuters
 • Island blir Norges motstander i kamp om VM-plass

  Island blir Norges motstander i kampen om 5.-plassen i EM i håndball, som også gir sikker plass i neste års VM.

  Det er klart etter at Frankrike slo Danmark 29-30 i hovedrundens siste kamp onsdag.

  De tok seg dermed forbi både Danmark og Island som ble henvist til 2.- og 3.-plass i gruppa.

  Frankrike møter Sverige, som ble semifinaleklar da de slo Norge tirsdag, i semifinalen. Danmark møter Spania, som vant Norges gruppe i hovedrunden.

  Norges kamp mot Island starter 15.30 fredag, mens semifinalene spilles senere samme kveld. Finale og bronsefinale spilles søndag.

  Hungary Handball European Championship
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • Wilkens Solheim tatt ut til OL

  Nok en alpinist er tatt ut til OL på tampen. Søndag ble Kjetil Jansrud tatt ut til lekene, og onsdag kveld bekreftet alpinlandslaget at Fabian Wilkens Solheim også blir med til Beijing.

  – Jeg er veldig spent og ydmyk over å få muligheten til å representere Norge i OL 2022. Det har alltid vært en stor drøm for meg, og jeg kan ikke tro at mitt første OL er her allerede, skriver Wilkens Solheim på Instagram.

  Han var mannen som sikret VM-gull i Cortina i 2021 i lagkonkurransen i parallellslalåm.

  Det er nå til sammen 14 norske alpinister som er tatt ut til OL i Beijing.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Giovanni Maria Pizzato / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal