Hopp til innhold

Skiskytterjentene om de nye draktene: – Vanskelig å kjenne oss igjen

SOTSJI (NRK.no): Skal du se skiskyting i OL må du følge ekstra nøye med for å finne de norske. De splitter nye OL-draktene skiller seg helt fra de gamle og mangler både røde og hvite farger. Til og med medlemmer av støtteapparatet sliter med å kjenne igjen sine egne løpere.

Tiril Eckhoff

Slik ser den nye landslagsdrakten til skiskytterne ut. Den er stort sett blå og helt annerledes enn den gamle røde. Her er Tiril Eckhoff på trening i OL-løypene torsdag.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

De nye draktene er mørkeblå og nærmest blottet for rødt og hvitt.

– Det spørs om de som ser på kommer til å kjenne oss igjen, sier Tora Berger til NRK.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen og de andre skiskyttergutta har også brukt den nye drakten under trening på OL-stadion denne uken.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Hun er veldig fornøyd med passformen - som hun selv har vært med å utvikle - men sier hun ikke har hatt noe å gjøre med fargevalget.

– Synd

De fire norske damene som skal gå søndagens OL-sprint innrømmer at den nye drakten ikke minner så mye om Norge.

– Det er litt synd at det ikke synes at vi er norske. Jeg håper folk hjemme får forklart at vi med blå drakter er fra Norge slik at de kjenner oss igjen, sier Tiril Eckhoff.

Ifølge Ann Kristin Flatland sliter også enkelte i OL-teamet med å gjenkjenne draktene.

– Jeg hørte at det var flere i støtteapparatet som ikke hadde fått med seg at vi hadde gått forbi dem siden de hadde sett etter røde drakter, gliser Flatland og legger til:

– Det blir en omstilling når man er vant til å se etter noe rødt. Jeg har tatt meg selv i å bli overrasket over at en annen på laget plutselig har føket forbi meg i blå drakt.

Hett diskusjonstema

Landslagsdrakter og bruk av det norske flagget på drakter er et hett diskusjonstema.

Idrettshistoriker Tom A. Schanke har allerede kritisert OL-drakten til langrennsløperne som han ifølge Bergens Tidene mener burde hatt norsk flagg på brystet.

I fjor fikk Therese Johaug gjennomgå fordi hun gikk med det norske flaggt på rumpa.

Uvanlig med flagg

Skiskytternes OL-drakter befinner seg i den helt andre enden av skalaen - blottet for flagg og norske farger.

Selv om skiskytterne ikke har tradisjon for å svøpe landslagsdrakter i det norske flagget, er skiskytterdamene forberedt på at draktene blir en «snakkis».

– Det er alltid sånn at noen liker det og andre ikke. Det norske folk kommer sikkert til å bruke tid på å venne seg til dem, sier Synnøve Solemdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Gasparin

Det er fort gjort og tro at dette er en norsk skiskytter. Det er i stedet sveitsiske Selina Gasparin. Sveits' nye OL-drakter er svært like de gamle norske.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

Sveits i rødt

Norges gamle drakt, som du er kjent med fra verdenscupen, var rød. En nesten helt lik drakt blir fortsatt å finne i OL-feltet - på de sveitsiske løperne.

– Sveitserne har fått den rødfargen vi har hatt tidligere, det kan være litt forvirrende for de som skal se på, sier Tora Berger.

– Jeg tipper noen kommer til å se feil, sier Tiril Eckhoff.

Når alt kommer til alt er Tora Berger likevel trygg på at de norske prestasjonene kommer til å overskygge de «ikke-norske» draktene.

– Draktfargen betyr nok ikke så mye for prestasjonen i OL og det er vel den det norske folk kanskje er mest interessert i, sier den norske gullfavoritten.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal