Landslagssjefen om semifinale-møtet: – Ekspertene lo av meg

Norges møte med Ungarn ble aldri spennende. De spår en helt annen kamp når de møter Danmark i semifinalen, selv om de har slått laget i 13 kamper på rad.

FAeHDV74n2s

GLEDER SEG: Thorir Hergeirsson var ikke fornøyd med alt Norge gjorde mot Ungarn, og roser samtidig semifinalemotstander Danmark.

Foto: CLAUS FISKER / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Allerede etter 10 minutter stod det 8–2 til Norge mot Ungarn i den siste kampen i EMs hovedrunde. At det ble gjort med bare 60 pasninger sier alt om tempoet de norske spillerne vartet opp med.

– Det er veldig bra, selv om kampen ikke betyr noen ting. Det er alltid godt å få med en seier når man skal inn i en semifinale, sier Nora Mørk etter nok en storseier i EM.

Silje Solberg

TILBAKE: Silje Solberg ble kåret til banens beste. Her gratuleres hun etter en strafferedning av Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Hæ, er det sant?

I den andre hovedrundegruppa var det derimot mer spenning. Frankrike hadde sikret seg semifinaleplass og gruppeseier med seier over Sverige, og møter EM-overraskelsen Kroatia.

I kampen om avansement mellom Danmark og Russland måtte vertsnasjonen vinne for å bli Norges motstander i semifinalen, og til pause ledet de med fire mål.

Den ledelsen lot de aldri gå ifra seg, og dro i stedet ifra i andre omgang og vant med imponerende sju mål.

– Hæ, er det sant? Det er superimponerende. Det er veldig bra av Danmark, sier Mørk.

Tror på overtenning

Norge har slått Danmark 13 ganger på rad, de siste seks årene, inkludert i to treningskamper før EM.

– Danmark har virkelig tatt mange steg den siste tiden. De har et godt mannskap, så det er en ganske åpen kamp. Jeg tror det vil være ganske mange nerver på fredag, sier Mørk.

– Vi får en helt annen type kamp på fredag, og jeg tipper det blir overtenning fra begge i starten, tror Herrem.

5nh0uOC6AEQ

PRESTASJON: Danmark spiller på hjemmebane, men får ikke fordelen av tilskuere i Herning.

Foto: HENNING BAGGER / AFP

Norge er ubeseirede i EM, mens Danmark kun har tapt én kamp, mot Frankrike.

– Danmark har et veldig godt forsvarsspill og gode målvakter. De har også spilt mer stabilt hittil i EM. De har kanskje en stund vært sin egen fiende, mener Mørk.

Heller ikke landslagssjefen ble overrasket, og sendte samtidig et lite stikk til ekspertene.

– Det er morsomt at det ble Danmark etter at alle ekspertene snakket om Russland og Frankrike. Ekspertene lo av meg, men danskene har vokst. De har hatt et godt mannskap lenge, sier Thorir Hergeirsson, og legger til at kollektivet nå har blitt bedre.

– Danmark har fått mer sving på angrepsspillet med noen litt nye typer. Det er et godt lag. Vi skal være ydmyke, for det blir en himla fight.

– Ikke det laget jeg vil ha

Norge og Silje Solberg slapp bare inn ni mål før pause, og ledet med åtte. TV-bildene viste en dansende Mørk på benken.

NGAF7B8XhAo

FEST: Camilla Herrem, Nora Mørk og Kari Brattset Dale kunne til tider få hvile og heiet fra benken.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Silje står helt fantastisk. Hun redder jo alt det går an å redde. Jeg er ekstremt imponert, for hun har vært ute med korona en stund, og så gjør hun den omgangen. Det er respekt, sier Camilla Herrem.

– Jeg føler meg mer hjemme i dag enn mot Kroatia. Det er en deilig følelse inn mot en semifinale, sier Solberg, som endte med 53 i redningsprosent, til TV3

Flere spillere fikk sjansen etter pause, og blant annet Kristine Breistøl viste seg frem med tre mål på tre skudd. Men bakover var det mer ustabilt, og ungarerne scoret langt hyppigere.

17LhNqAKlUE

KAN SMILE: Stine Skogrand og Norge er fortsatt ubeseiret i EM.

Foto: CLAUS FISKER / AFP

– Vi har sluppet oss ned, viker unna i dueller. Hva er dette for noe? Vi må lage frikast på dem. Dette er ikke det laget jeg vil ha! var Hergeirssons klare tale i en timeout med snaue 15 minutter igjen av kampen.

Det hjalp, for Norge sikret seier også i den andre omgangen, og vant til slutt med 11 mål.

– Han har all rett til å ta den talen der. Vi måtte våkne, ingen har lyst til å slippe seg ned, så vi trenger noen vekkere. Det handler om fokus, sier Herrem.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt henter talent fra Åsane

  Bodø/Glimt har sikret seg 18 år gamle Joel Mvuka Mugisha fra 1.-divisjonsklubben Åsane. Unggutten har signert en fireårsavtale med bodøværingene.

  Det melder klubben selv på egne nettsider mandag.

  Kantspilleren har av flere blitt beskrevet som et av de største talentene i Norges nest øverste divisjon, og spilte mer eller mindre fast for Åsane forrige sesong.

  – Jeg vil gripe muligheten med en gang, men det kommer helt sikkert til å ta tid. Jeg er forberedt på å være tålmodig, sier fotballtalentet om overgangen til Glimt.

  – Jeg er god én mot én, både defensivt og offensivt. Jeg tror det blir mye show på sidene, sier Mvuka, legger han til.

  Joel Mugisha
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Ber om 20 000 tilskuere på Ullevaal

  Norges Fotballforbund håper å kunne utnytte 75 prosent av tilskuerkapasiteten på Ullevaal når Norge spiller VM-kvalifiseringskamp mot Nederland 1. september.

  Det melder TV 2, som refererer til et brev NFF sendte Kulturdepartementet i starten av juli. Der fremgår ønsket om å få bruke 75 prosent av kapasiteten på landskamparenaen til kampen mot Nederland.

  75 prosent av kapasiteten tilsier litt i overkant av 20.000 mennesker på arenaen som har maks kapasitet på 27.200.

  Fotball, treningskamp Norge - Luxembourg (1-0)
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ungarn blir kvartfinalemotstander

  Ungarn blir Norges motstander i OL-kvartfinalen kvinnehåndball onsdag. Ungarerne slo et Sverige på nær halv fart og sikret avansement.

  Ungarn vant 26-23 i siste gruppekamp og tok dermed fjerdeplassen på innbyrdes oppgjør mot Spania.

  Svenskene hadde allerede vunnet puljen før avkast og kjørte ikke maks i kampen.

  Det er fire norske spillere som til daglig spiller i den ungarske klubben Györ: Silje Solberg, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Kari Brattset Dale.

  Ungarn har ikke imponert så langt i OL, og Norge blir kjempefavoritt før avkast.

  Ungarns Szandra Szollosi-Zacsik
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal