Svendsen om rivalens taktikk: – Desperat

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen (30) mener Frankrike famler i blinde når de setter Martin Fourcade (27) på andreetappen.

Skiskytingstafett for herrer. Norge vinner forann Russland og Østerrike.

NORSK SEIER: Endelig kunne Emil Hegle Svendsen og Norge krysse mållinjen først på en stafett igjen.

Desthieux

SPRAKK: Simon Desthieux gikk ut med ledelse, men franskmannen pådro seg en strafferunde og fire ekstraskudd.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

– Det er et signal om at du er litt desperat og må prøve noe nytt. Jeg tror ikke de vet helt hva de skal gjøre, sier ankermannen til NRK.

Han var selv ikke særlig fornøyd med sin egen etappe, som var «tung både i sporet og på standplass». Men han tok Norge likevel inn til seier siden Bø-brødrene leverte to solide etapper.

Tarjei Bø, som var lynrask i sporet, parkerte russeren Maxim Tsetkov og franske Simon Desthieux.

– Jeg tror ikke han får kveldsmat i dag, sier Bø om Desthieux og smiler.

Johannes Thingnes Bø tok nemlig igjen Fourcades forsprang før den første skytingen, men innsatsen kostet så mye krefter at Fourcade fikk en luke før andre veksling.

Der sa det altså stopp mot Bø. Storebroren er enig med Svendsen.

– De prøvde en ny lagoppstilling, fordi de vet at de pleier å være bak oss. Frankrike er en ekstremt bra skiskytternasjon, men i stafett har de ikke kjempet om seieren på lenge, sier Bø.

– De har tydeligvis ikke funnet den nøkkelen. Det er jo det stafett handler om: å løfte det svakeste leddet, sier Bø.

Russland og Norge vinner «alltid»

Norge hadde ikke vunnet en stafett siden verdenscupen i Anterselva 25. januar i fjor. Det var den andre seieren av åtte mulige siden skuffelsen i Sotsji-OL (4.-plass).

Bortsett fra Tysklands VM-gull i mars, har Russland (5 seire) og Norge (2) vunnet samtlige stafetter siden lekene i Russland.

På stafetten i Hochfilzen like før jul tapte Svendsen over et halvt minutt på siste etappe, og trønderen måtte se seg slått av Anton Sjipulin og Russland.

– Dette var viktig. Vi trenger de gode opplevelsene som vi kan få. Vi bygger selvtillit på det. Så det er bra, sier Svendsen.

Russland ble nummer to, mens Østerrike sikret den siste pallplassen på stafetten.

Skuffet Bjørndalen

Lillebror Bø var den eneste av de norske som greide seg uten ekstraskudd på sin etappe. Han vekslet 30 sekunder bak på andre etappe og måtte jage for å hente inn konkurrentene.

– Jeg brente alt kruttet og fikk det tungt på sisterunden. Men totalen var sjukt bra, selv om det var et hardt løp fra start til mål, sier lillebror Bø.

Tarjei Bø måtte bruke tre ekstraskudd på sin liggende skyting, men greide seg med ett på stående. Til sammen brukte det norske laget tolv (!) ekstraskudd.

Russland brukte dobbelt så mange.

– Vi vinner stafetten, men vi har mye å gå på. Vi får satse på at neste stafett blir enda bedre. Johannes går en fantastisk etappe. Tarjei går grisefort, mens jeg er langt under pari, sier Ole Einar Bjørndalen, som brukte fem ekstraskudd.

Johannes Thingnes Bøs stående serie.

SUPER SKYTING: Av Johannes Thingnes Bø.

Siste nytt

 • Viktig Barcelona-seier

  Philippe Coutinho satte inn det siste målet da Barcelona slo Valencia 3-1 i La Liga søndag kveld. José Gayà sendte gjestene i en tidlig ledelse på Nou Camp, men Ansu Fati brakte raskt balanse i regnskapet – før Memphis Depay sendte Barca i ledelsen fra straffemerket.

  Dermed tok Barcelona en viktig seier etter en uvanlig svak start på sesongen.

  y-a5aa9cieA
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Håndballpresidenten fikk korona

  Håndballpresident Kåre Geir Lio har fått korona i etterkant av håndballjentenes landskamper, skriver VG. Bærum kommune opplyser søndag kveld til at det er minst 32 smittede etter at Norge og Slovenia møttes i Nadderud Arena 7. oktober med 1526 tilskuere til stede, opplyser avisen, ifølge NTB.

  jZArKDEu_ng
  Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
 • Sikret viktig Brann-poeng

  I kampen ingen kunne tape i bunnstriden i Eliteserien så det lenge ut til at Stabæk skulle vinne 1-0. Så dukket Kasper Skaanes opp på overtid og sørget for 1-1, melder NTB.

  Ett poeng gjør at Brann fortsatt ligger på kvalikplass, nå med 19 poeng. Stabæk er poenget bak, men tre foran Mjøndalen, som tapte hele 0-7 for Haugesund. Alle de tre lagene har åtte kamper igjen å spille.

  cFE6RCViJQQ
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal