Svendsen om rivalens taktikk: – Desperat

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen (30) mener Frankrike famler i blinde når de setter Martin Fourcade (27) på andreetappen.

Skiskytingstafett for herrer. Norge vinner forann Russland og Østerrike.

NORSK SEIER: Endelig kunne Emil Hegle Svendsen og Norge krysse mållinjen først på en stafett igjen.

Desthieux

SPRAKK: Simon Desthieux gikk ut med ledelse, men franskmannen pådro seg en strafferunde og fire ekstraskudd.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

– Det er et signal om at du er litt desperat og må prøve noe nytt. Jeg tror ikke de vet helt hva de skal gjøre, sier ankermannen til NRK.

Han var selv ikke særlig fornøyd med sin egen etappe, som var «tung både i sporet og på standplass». Men han tok Norge likevel inn til seier siden Bø-brødrene leverte to solide etapper.

Tarjei Bø, som var lynrask i sporet, parkerte russeren Maxim Tsetkov og franske Simon Desthieux.

– Jeg tror ikke han får kveldsmat i dag, sier Bø om Desthieux og smiler.

Johannes Thingnes Bø tok nemlig igjen Fourcades forsprang før den første skytingen, men innsatsen kostet så mye krefter at Fourcade fikk en luke før andre veksling.

Der sa det altså stopp mot Bø. Storebroren er enig med Svendsen.

– De prøvde en ny lagoppstilling, fordi de vet at de pleier å være bak oss. Frankrike er en ekstremt bra skiskytternasjon, men i stafett har de ikke kjempet om seieren på lenge, sier Bø.

– De har tydeligvis ikke funnet den nøkkelen. Det er jo det stafett handler om: å løfte det svakeste leddet, sier Bø.

Russland og Norge vinner «alltid»

Norge hadde ikke vunnet en stafett siden verdenscupen i Anterselva 25. januar i fjor. Det var den andre seieren av åtte mulige siden skuffelsen i Sotsji-OL (4.-plass).

Bortsett fra Tysklands VM-gull i mars, har Russland (5 seire) og Norge (2) vunnet samtlige stafetter siden lekene i Russland.

På stafetten i Hochfilzen like før jul tapte Svendsen over et halvt minutt på siste etappe, og trønderen måtte se seg slått av Anton Sjipulin og Russland.

– Dette var viktig. Vi trenger de gode opplevelsene som vi kan få. Vi bygger selvtillit på det. Så det er bra, sier Svendsen.

Russland ble nummer to, mens Østerrike sikret den siste pallplassen på stafetten.

Skuffet Bjørndalen

Lillebror Bø var den eneste av de norske som greide seg uten ekstraskudd på sin etappe. Han vekslet 30 sekunder bak på andre etappe og måtte jage for å hente inn konkurrentene.

– Jeg brente alt kruttet og fikk det tungt på sisterunden. Men totalen var sjukt bra, selv om det var et hardt løp fra start til mål, sier lillebror Bø.

Tarjei Bø måtte bruke tre ekstraskudd på sin liggende skyting, men greide seg med ett på stående. Til sammen brukte det norske laget tolv (!) ekstraskudd.

Russland brukte dobbelt så mange.

– Vi vinner stafetten, men vi har mye å gå på. Vi får satse på at neste stafett blir enda bedre. Johannes går en fantastisk etappe. Tarjei går grisefort, mens jeg er langt under pari, sier Ole Einar Bjørndalen, som brukte fem ekstraskudd.

Johannes Thingnes Bøs stående serie.

SUPER SKYTING: Av Johannes Thingnes Bø.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • – Club Brügge seriemester i Belgia

  Styret i den belgiske ligaen anbefaler at resten av kampene denne sesongen skal avlyses. Det eneste som gjenstår er at anbefalingen godkjennes av generalforsamlingen, skriver Het Nieuwsblaad.

  Det betyr at Club Brügge blir seriemester. Ingen av de 16 lagene i toppdivisjonen rykker ned.

  Champions League - Group A - Club Brugge v Real Madrid
  Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters
 • Carlsen arrangerer nett-turnering

  Magnus Carlsen arrangerer sjakkturnering på nett med åtte av verdens beste spillere, skriver Play Magnus AS i en pressemelding.

  Turneringen er den første store eliteturneringen arrangert over internett. Vinnerpremien er på 250.000 amerikanske dollar, noe som tilsvarer ca. 2.5 millioner norske kroner. Den første turneringen starter 18. april, og vil bli sendt direkte på chess24.com.

  – Dette er et historisk øyeblikk for sjakk, sier Carlsen.

  Russia World Chess Rapid Champions
  Foto: Maria Emelianova / AP
 • Bayern-stjerne brøt virusregler

  Bayern München-profilen Jérôme Boateng må punge ut etter at han nylig brøt klubbens interne strenge smittevernregler.

  Boateng skal uten tillatelse fra klubben ha reist ut av München. Det er brudd på den tyske fotballgigantens interne restriksjoner under koronakrisen.

  Bayern bekrefter episoden og boten forsvarsprofilen er ilagt på sine nettsider.

  Tyske medier skriver at Boateng reiste ut av byen for å besøke sønnen sin. Sistnevnte hadde kommet lettere til skade i en trafikkulykke.

  – Jeg vet at det var en feil å ikke informere klubben om reisen min, men på det tidspunktet tenkte jeg kun på sønnen min. Han hadde det ikke bra, sier Boateng til avisen Bild.

  -
  Foto: Christof Stache / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal