NRK Meny
Normal

Svendsen om rivalens taktikk: – Desperat

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen (30) mener Frankrike famler i blinde når de setter Martin Fourcade (27) på andreetappen.

Skiskytingstafett for herrer. Norge vinner forann Russland og Østerrike.

NORSK SEIER: Endelig kunne Emil Hegle Svendsen og Norge krysse mållinjen først på en stafett igjen.

Desthieux

SPRAKK: Simon Desthieux gikk ut med ledelse, men franskmannen pådro seg en strafferunde og fire ekstraskudd.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

– Det er et signal om at du er litt desperat og må prøve noe nytt. Jeg tror ikke de vet helt hva de skal gjøre, sier ankermannen til NRK.

Han var selv ikke særlig fornøyd med sin egen etappe, som var «tung både i sporet og på standplass». Men han tok Norge likevel inn til seier siden Bø-brødrene leverte to solide etapper.

Tarjei Bø, som var lynrask i sporet, parkerte russeren Maxim Tsetkov og franske Simon Desthieux.

– Jeg tror ikke han får kveldsmat i dag, sier Bø om Desthieux og smiler.

Johannes Thingnes Bø tok nemlig igjen Fourcades forsprang før den første skytingen, men innsatsen kostet så mye krefter at Fourcade fikk en luke før andre veksling.

Der sa det altså stopp mot Bø. Storebroren er enig med Svendsen.

– De prøvde en ny lagoppstilling, fordi de vet at de pleier å være bak oss. Frankrike er en ekstremt bra skiskytternasjon, men i stafett har de ikke kjempet om seieren på lenge, sier Bø.

– De har tydeligvis ikke funnet den nøkkelen. Det er jo det stafett handler om: å løfte det svakeste leddet, sier Bø.

Russland og Norge vinner «alltid»

Norge hadde ikke vunnet en stafett siden verdenscupen i Anterselva 25. januar i fjor. Det var den andre seieren av åtte mulige siden skuffelsen i Sotsji-OL (4.-plass).

Bortsett fra Tysklands VM-gull i mars, har Russland (5 seire) og Norge (2) vunnet samtlige stafetter siden lekene i Russland.

På stafetten i Hochfilzen like før jul tapte Svendsen over et halvt minutt på siste etappe, og trønderen måtte se seg slått av Anton Sjipulin og Russland.

– Dette var viktig. Vi trenger de gode opplevelsene som vi kan få. Vi bygger selvtillit på det. Så det er bra, sier Svendsen.

Russland ble nummer to, mens Østerrike sikret den siste pallplassen på stafetten.

Skuffet Bjørndalen

Lillebror Bø var den eneste av de norske som greide seg uten ekstraskudd på sin etappe. Han vekslet 30 sekunder bak på andre etappe og måtte jage for å hente inn konkurrentene.

– Jeg brente alt kruttet og fikk det tungt på sisterunden. Men totalen var sjukt bra, selv om det var et hardt løp fra start til mål, sier lillebror Bø.

Tarjei Bø måtte bruke tre ekstraskudd på sin liggende skyting, men greide seg med ett på stående. Til sammen brukte det norske laget tolv (!) ekstraskudd.

Russland brukte dobbelt så mange.

– Vi vinner stafetten, men vi har mye å gå på. Vi får satse på at neste stafett blir enda bedre. Johannes går en fantastisk etappe. Tarjei går grisefort, mens jeg er langt under pari, sier Ole Einar Bjørndalen, som brukte fem ekstraskudd.

Johannes Thingnes Bøs stående serie.

SUPER SKYTING: Av Johannes Thingnes Bø.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal