Moan etter skuffende sølv: – Det er ikke Jørgen sin skyld

Etter en meget spennende avslutning ble det et skuffende sølv på de norske kombinertgutta. Mest skuffet var trolig Jørgen Graabak.

Tyskland tok gull i kombinert stafetten, foran Norge og Frankrike.

Norge ga Tyskland kamp til døra, men måtte gi tapt på den siste etappen. Foto: NRK.

– Det er ikke Jørgen sin skyld at vi ikke tar gull. Vi prøvde å gi han noen trøstende ord etterpå, sier Magnus Moan til NRK etter løpet.

For etter en thrilleravslutning klarte ikke Jørgen Graabak å hente inn Eric Frenzel i langrennssporet. Dermed måtte de norske kombinertløperne ta til takke med sølvmedaljer i lagkonkurransen.

Moan sier han vet mer enn nok om å være i Graabaks situasjon.

– Jeg har vært i Jørgen sine spor mange ganger. Dette vokser han garantert på. Store idrettsutøvere må gjennom bølgedaler for å bli enda bedre. Han kommer garantert sterkere tilbake.

Heller ikke Mikko Kokslien var spesielt fornøyd med sølvemdaljen.

– Det var kjedelig i dag. Vi hadde nok håp om gull hele gjengen, sier Mikko Kokslien.

Jaktet gullet hele veien

Etter et godt hopprenn hadde de norske gutta virkelig håp om gullmedalje i lagkonkurransen, og etter første etappe var det norske laget helt oppe i ryggen til tyskerne. Magnus Moan gikk en fantastisk etappe, og derfra og inn var det stor nerve i løpet.

– Jeg tror han er litt skuffa. Det er ikke et superløp av Graabak, sier NRKs ekspert Fred Børre Lundberg.

– Tyskland var bedre

Norge var på 5. plass etter hoppkonkurransen, og startet 28 sekunder bak Tyskland. Det burde normalt sett være et godt utgangspunkt for løpssterke nordmenn.

– Ingen av oss er gode tapere. Vi møtte et lag som er hakket sterkere enn oss i dag, sier Klemetsen

Det er fortsatt to konkurranser igjen for de norske kombinertgutta. På torsdag er det den individuelle konkurransen i stor bakke, mens lagsprinten går av stabelen på lørdag.

– Vi må ta med oss at vi tar medalje. Akkurat nå er vi litt skuffa, men vi må børste det av oss og se framover, sier Magnus Moan.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Vipers vann cupfinalen igjen

(Vipers - Sola 29-16):Vipers Kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers. I alle fall i 50 minutt.

Siste nytt

 • West Hams mesterligahåp ute

  West Ham kan vinke farvel til drømmen om mesterligaspill neste sesong etter 1-1 i lørdagens bortekamp mot Brighton.

  Laget kom under i det 84. minutt da Danny Welbeck kontret inn 1-0 for hjemmelaget, men Said Benrahmas skudd i returrommet tre minutter senere tente et nytt håp. Jakten på et vinnermål førte ikke fram, og dermed må David Moyes innse at det ikke blir mesterligaspill til høsten.

  Med to kamper igjen å spille er West Ham på 6.-plass. Det er fem poeng opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen.

  Brighton's English midfielder Adam Lallana (L) and West Ham United's English midfielder Jesse Lingard
  Foto: Ian Walton / AFP
 • Sagosen tilbake i Kiel-seier

  Sander Sagosen var tilbake i Kiel-laget etter sykdom og scoret fire ganger da Balingen-Weilstetten ble slått 38-34 i Bundesliga lørdag.

  Sagosen måtte stå over onsdagens kamp mot gamleklubben Paris Saint-Germain i mesterligaens kvartfinale.

  Sagosen
  Foto: Petr David Josek / POOL / AFP / NTB
 • Vant sin første FA-cupfinale

  Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester.

  Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes.

  Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor. Senest onsdag spilte Chelsea i Premier League hjemme mot Arsenal foran tomme tribuner.

  Youri Tielemans sendte drøyt 10.000 elleville Leicester-fans til himmels da han hamret inn 1-0 fra 30 meter med et prosjektil rett i krysset etter 62 minutter.

  Ben Chilwell trodde han hadde utlignet på overtid, men i en pasning i trekket før var backen i offside. Dermed ble scoringen annullert, etter en VAR-sjekk.

  – Jeg er så glad at jeg ikke kan beskrive det. For en dag. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn, og vi har pratet om å vinne trofeer. Jeg er så stolt av prestasjonen og over alle sammen som har gjort dette mulig, sa keeper Kasper Schmeichel til BBC.

  Britain Soccer FA Cup Final
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal