NRK Meny
Normal

Moan etter skuffende sølv: – Det er ikke Jørgen sin skyld

Etter en meget spennende avslutning ble det et skuffende sølv på de norske kombinertgutta. Mest skuffet var trolig Jørgen Graabak.

Tyskland tok gull i kombinert stafetten, foran Norge og Frankrike.

Norge ga Tyskland kamp til døra, men måtte gi tapt på den siste etappen. Foto: NRK.

– Det er ikke Jørgen sin skyld at vi ikke tar gull. Vi prøvde å gi han noen trøstende ord etterpå, sier Magnus Moan til NRK etter løpet.

For etter en thrilleravslutning klarte ikke Jørgen Graabak å hente inn Eric Frenzel i langrennssporet. Dermed måtte de norske kombinertløperne ta til takke med sølvmedaljer i lagkonkurransen.

Moan sier han vet mer enn nok om å være i Graabaks situasjon.

– Jeg har vært i Jørgen sine spor mange ganger. Dette vokser han garantert på. Store idrettsutøvere må gjennom bølgedaler for å bli enda bedre. Han kommer garantert sterkere tilbake.

Heller ikke Mikko Kokslien var spesielt fornøyd med sølvemdaljen.

– Det var kjedelig i dag. Vi hadde nok håp om gull hele gjengen, sier Mikko Kokslien.

Jaktet gullet hele veien

Etter et godt hopprenn hadde de norske gutta virkelig håp om gullmedalje i lagkonkurransen, og etter første etappe var det norske laget helt oppe i ryggen til tyskerne. Magnus Moan gikk en fantastisk etappe, og derfra og inn var det stor nerve i løpet.

– Jeg tror han er litt skuffa. Det er ikke et superløp av Graabak, sier NRKs ekspert Fred Børre Lundberg.

– Tyskland var bedre

Norge var på 5. plass etter hoppkonkurransen, og startet 28 sekunder bak Tyskland. Det burde normalt sett være et godt utgangspunkt for løpssterke nordmenn.

– Ingen av oss er gode tapere. Vi møtte et lag som er hakket sterkere enn oss i dag, sier Klemetsen

Det er fortsatt to konkurranser igjen for de norske kombinertgutta. På torsdag er det den individuelle konkurransen i stor bakke, mens lagsprinten går av stabelen på lørdag.

– Vi må ta med oss at vi tar medalje. Akkurat nå er vi litt skuffa, men vi må børste det av oss og se framover, sier Magnus Moan.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset