Hopp til innhold

Moan etter skuffende sølv: – Det er ikke Jørgen sin skyld

Etter en meget spennende avslutning ble det et skuffende sølv på de norske kombinertgutta. Mest skuffet var trolig Jørgen Graabak.

Tyskland tok gull i kombinert stafetten, foran Norge og Frankrike.

Norge ga Tyskland kamp til døra, men måtte gi tapt på den siste etappen. Foto: NRK.

– Det er ikke Jørgen sin skyld at vi ikke tar gull. Vi prøvde å gi han noen trøstende ord etterpå, sier Magnus Moan til NRK etter løpet.

For etter en thrilleravslutning klarte ikke Jørgen Graabak å hente inn Eric Frenzel i langrennssporet. Dermed måtte de norske kombinertløperne ta til takke med sølvmedaljer i lagkonkurransen.

Moan sier han vet mer enn nok om å være i Graabaks situasjon.

– Jeg har vært i Jørgen sine spor mange ganger. Dette vokser han garantert på. Store idrettsutøvere må gjennom bølgedaler for å bli enda bedre. Han kommer garantert sterkere tilbake.

Heller ikke Mikko Kokslien var spesielt fornøyd med sølvemdaljen.

– Det var kjedelig i dag. Vi hadde nok håp om gull hele gjengen, sier Mikko Kokslien.

Jaktet gullet hele veien

Etter et godt hopprenn hadde de norske gutta virkelig håp om gullmedalje i lagkonkurransen, og etter første etappe var det norske laget helt oppe i ryggen til tyskerne. Magnus Moan gikk en fantastisk etappe, og derfra og inn var det stor nerve i løpet.

– Jeg tror han er litt skuffa. Det er ikke et superløp av Graabak, sier NRKs ekspert Fred Børre Lundberg.

– Tyskland var bedre

Norge var på 5. plass etter hoppkonkurransen, og startet 28 sekunder bak Tyskland. Det burde normalt sett være et godt utgangspunkt for løpssterke nordmenn.

– Ingen av oss er gode tapere. Vi møtte et lag som er hakket sterkere enn oss i dag, sier Klemetsen

Det er fortsatt to konkurranser igjen for de norske kombinertgutta. På torsdag er det den individuelle konkurransen i stor bakke, mens lagsprinten går av stabelen på lørdag.

– Vi må ta med oss at vi tar medalje. Akkurat nå er vi litt skuffa, men vi må børste det av oss og se framover, sier Magnus Moan.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • ØIF Arendal utnyttet matchballen – vant håndballthriller mot Drammen

  Lars Haubro Jakobsen scoret tolv mål og ledet an da ØIF Arendal slo Drammen 30-28 og sikret seg plass i sluttspillfinalen i håndball mandag.

  Avgjørelsen falt helt på tampen etter at lagene hadde fulgt hverandre tett gjennom store deler av oppgjøret. Seieren gjør at ØIF Arendal er klare med 3-1-seier i best av fem kamper.

  Scoringer av Magnus Søndenå og Sander Løvlie Simonsen, kombinert med en sen Drammen-utvisning, var hovedingrediensene i den tette og spennende avslutningen. (NTB)

  Håndball NM-finale menn: ØIF Arendal Elite - Elverum
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • 17-åring rystet Raducanu – så slo hun tilbake

  US Open-vinner Emma Raducanu (19) fikk en drømmestart på kampen mot 17 år gamle Linda Noskova i French Open. Hun brøt umiddelbart. Og tre ganger fikk briten mulighet til å gå opp til 3–0 i første sett. Men alle gangene misbrukte hun den.

  Da Noskova fikk ristet av seg nervene og regnet tiltok over Simonne-Mathieu stadion, smalt hun baller ned langs linjen på bestilling med sin giftige backhand. Tsjekkeren tok første sett etter tiebreak.

  Raducanu viste imidlertid at hun hadde mer å by på i andre sett. Hun slet med styre kampen, men kloret seg fast og kjempet for hvert eneste poeng. Etter fire settballer klarte hun å forlenge til et avgjørende tredje sett.

  Der viste Raducanu klasse og sikret seier 6–7, 7–5, 6–1.

  French Open
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Effektive Mjøndalen suser videre – Haalands fetter fortsatte målshow

  Mjøndalen tok en ny sterk borteseier da Sandnes Ulf ble slått 2-0 i 1. divisjon fotball mandag. Jonatan Braut Brunes fortsatte målfesten for Start.

  Med mandagens seier har Mjøndalen kun latt to poeng gå til spille etter åtte serieomganger av sesongen. Serietoer Brann er distansert med fem poeng, men har én kamp til gode på mannskapet til Vegard Hansen.

  Tre sterke poeng så også også tabelltreer Start ut til å ta mandag, men seks minutter på overtid berget Erik Tønne 2-2 for Ranheim etter et frispark. Tidligere i kampen hadde ikke overraskende målmaskinen Jonatan Braut Brunes vært i fokus. Erling Braut Haalands fetter, som er på lån fra Lillestrøm, scoret sitt tiende og ellevte ligamål for sesongen, men det holdt ikke til seier. (NTB)

  1. divisjon i fotball: FFK - Start (1-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste