Moan etter skuffende sølv: – Det er ikke Jørgen sin skyld

Etter en meget spennende avslutning ble det et skuffende sølv på de norske kombinertgutta. Mest skuffet var trolig Jørgen Graabak.

Tyskland tok gull i kombinert stafetten, foran Norge og Frankrike.

Norge ga Tyskland kamp til døra, men måtte gi tapt på den siste etappen. Foto: NRK.

– Det er ikke Jørgen sin skyld at vi ikke tar gull. Vi prøvde å gi han noen trøstende ord etterpå, sier Magnus Moan til NRK etter løpet.

For etter en thrilleravslutning klarte ikke Jørgen Graabak å hente inn Eric Frenzel i langrennssporet. Dermed måtte de norske kombinertløperne ta til takke med sølvmedaljer i lagkonkurransen.

Moan sier han vet mer enn nok om å være i Graabaks situasjon.

– Jeg har vært i Jørgen sine spor mange ganger. Dette vokser han garantert på. Store idrettsutøvere må gjennom bølgedaler for å bli enda bedre. Han kommer garantert sterkere tilbake.

Heller ikke Mikko Kokslien var spesielt fornøyd med sølvemdaljen.

– Det var kjedelig i dag. Vi hadde nok håp om gull hele gjengen, sier Mikko Kokslien.

Jaktet gullet hele veien

Etter et godt hopprenn hadde de norske gutta virkelig håp om gullmedalje i lagkonkurransen, og etter første etappe var det norske laget helt oppe i ryggen til tyskerne. Magnus Moan gikk en fantastisk etappe, og derfra og inn var det stor nerve i løpet.

– Jeg tror han er litt skuffa. Det er ikke et superløp av Graabak, sier NRKs ekspert Fred Børre Lundberg.

– Tyskland var bedre

Norge var på 5. plass etter hoppkonkurransen, og startet 28 sekunder bak Tyskland. Det burde normalt sett være et godt utgangspunkt for løpssterke nordmenn.

– Ingen av oss er gode tapere. Vi møtte et lag som er hakket sterkere enn oss i dag, sier Klemetsen

Det er fortsatt to konkurranser igjen for de norske kombinertgutta. På torsdag er det den individuelle konkurransen i stor bakke, mens lagsprinten går av stabelen på lørdag.

– Vi må ta med oss at vi tar medalje. Akkurat nå er vi litt skuffa, men vi må børste det av oss og se framover, sier Magnus Moan.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Larsen-dobbel i Nederland

  U21-landslagets Jørgen Strand Larsen scoret sine første mål i nederlandsk æresdivisjon søndag, melder NTB. Larsen scoret de to første målene da Groningen slo bunnlaget Fortuna Sittard 3-1 på bortebane. Den tidligere Sarpsborg-spissen sto med fem kamper uten mål etter overgangen til nederlandsk fotball.

  NXZGJTt1V_0
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Skadet Coutinho

  Barcelona-vingen Philippe Coutinho har pådratt seg en lårskade. Dermed mister han onsdagens mesterligakamp borte mot Juventus.

  Brasilianeren pådro seg skaden etter søndagens 1-3-tap mot Real Madrid i La Liga.

  HRbmc_F8P80
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Tror virustest var feilaktig

  Bayern München-trener Hansi Flick tror Serge Gnabry kan ha mistet to kamper som følge av en feilaktig positiv test for koronaviruset.

  Bayern-kanten testet positivt en gang, men har levert negative prøver både før og to ganger etter den positive.

  DVqfLg6qors
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal