Hopp til innhold

Norge nekter å oppgi spillernes vekt: – Totalt uinteressant

HAMBURG (NRK): 23 VM-nasjoner offentliggjør høyde og vekt på alle sine spillere, men ingen får vite hva finalejentene i den norske troppen veier.

VM i håndball for kvinner: Spania - Norge (23-31)

HEMMELIGE TALL: Trener Thorir Hergeirsson har bestemt at Norge som eneste VM-nasjon ikke skal oppgi spillernes vekt.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er totalt uinteressant. Jeg skjønner ikke hva de skal med det, sier trener Thorir Hergeirsson til NRK.

På kamprapportene som deles ut foran hver eneste kamp i VM-sluttspillet, finner man høyde og vekt på alle spillere på alle lag – med ett unntak.

I kolonnen «vekt» er det kun blanke felter bak de norske navnene. Dette har vært praksis i den norske leiren i flere mesterskap, men laget er likevel fortsatt alene om denne praksisen.

Fikk kjeft

Landslagstrener Hergeirsson sier det er han, landslagets helseteam og Olympiatoppen som sammen har bestemt seg for ikke å oppgi hva badevakta viser.

– Vi er ganske klare på dette. Det er jo helt meningsløst, sier Hergeirsson.

– Alle andre VM-nasjoner oppgir spillernes vekt?

– De får gjøre som de vil. Det spiller ingen rolle om du er lang eller kort, lett eller tung. Har du kvalitetene som trengs i håndballen, klarer du deg fint, sier islendingen, og svarer følgende på spørsmål om hvordan det internasjonale håndballforbundet reagerer på Norges vekt-nekt:

– Det var en del mas de første årene, men de har sluttet nå. De får ikke de tallene av oss.

VM i håndball for kvinner.

FINALEKLAR: Amanda Kurtovic forstår ikke hvorfor andre skal vite hva hun veier.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sverige er en av de 23 øvrige VM-nasjonene som utleverer alle tall. Landslagstrener Henrik Signell omtaler temaet som «et ikke-problem».

– Jeg kjenner i grunn ikke til vår praksis rundt dette, og har egentlig ingen kommentar, sier han.

Glad for vekt-nei

Landslagsspillerne NRK snakket med på pressemøtet dagen før VM-finalen mot Frankrike, var enten positive eller likegyldige til den norske vekt-praksisen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor andre skal vite hva vi veier. Det har absolutt ingenting å si i denne idretten. Jeg ser aldri på vekten min selv, og da trenger ikke andre gjøre det, sier Camilla Herrem.

– Det er kanskje en «jentegreie», men det kan være et problem å ha for mye fokus på det. Er det viktig å vite hva jeg veier? Det er vel for spesielt interesserte. Det er ikke det at det er noe problem for meg å oppgi vekten, men det er vel ikke så farlig, mener Amanda Kurtovic.

– Jeg ser ikke helt at det er relevant å offentliggjøre de tallene for alle, sier målvakt Kari Aalvik Grimsbø.

skjema

TOM KOLONNE: Slike skjemaer deles ut på VM-arenaene i forbindelse med alle sluttspillskampene.

Foto: WEGARD BAKKEHAUG

Siste nytt

 • City-kaptein forlenger kontrakten

  Manchester City-kaptein Stephanie Houghton forlenger kontrakten med de lyseblå med ett år, frem til sommeren 2024. Den 35 år gamle stopperen har vært i klubben siden 2013 og har 233 kamper og 21 mål for City.

  Britain Soccer Women's FA Cup
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Ruud klar for kvartfinale i Roland Garros - kan møte Holger Rune

  I en ekstremt jevnspilt kamp, fikk Casper Ruud (24) sin revansje mot chilenske Nicolas Jarry, og er klar for kvartfinale i Roland Garros.

  Jarry, som er rangert som nummer 35 i verden, slo nylig Ruud i kvartfinalen i Genève Open. Ruud kunne med det få sin revansje under mandagens 4. runde i Roland Garros.

  Nordmannen fikk en drømmestart mot chileneren, etter et svært jevnspilt første sett som endte i tiebreak. Der var Ruud overlegen, og ble førstemann til syv poeng med god margin. Settet endte 7-6 til Ruud.

  Sett to ble også svært jevnt, der Jarry tok kontroll fra start, men Ruud klarte å kjempe seg inn igjen. På stillingen 5-5 så det ut til å gå mot et nytt tiebreak, men så brøt Ruud serven til chileneren, før han servet hjem settet til 7-5.

  Med doblet ledelse kunne Ruud sikre seieren allerede i tredje sett - noe han igjen gjorde på lignende vis, med et servebrudd opp til 5-6 før han holdt serve og vant det tredje settet 7-5. Til tross for at Ruud vinner tre av tre sett, var det langt fra enveiskjøring.

  Nordmannen er nå klar for kvartfinale i turneringen han var svært nære å vinne i fjor. Da gikk han hele veien til finalen, men måtte se seg slått av tennis-legenden Rafael Nadal.

  Danske Holger Rune møter argentinske Francisco Cerundolo mandag ettermiddag. Vinneren av kampen møter Ruud i kvartfinalen. Vi kan med andre ord få en ren skandinavisk kvartfinale.

  Rune og Ruud møttes også i kvartfinalen i turneringen i fjor, som vant etter fire sett.

  French Open
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Flaskekaster utestengt fra Nadderud stadion ut året

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med den mindreårige tilskueren og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tilskueren en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste