Norge nekter å oppgi spillernes vekt: – Totalt uinteressant

HAMBURG (NRK): 23 VM-nasjoner offentliggjør høyde og vekt på alle sine spillere, men ingen får vite hva finalejentene i den norske troppen veier.

VM i håndball for kvinner: Spania - Norge (23-31)

HEMMELIGE TALL: Trener Thorir Hergeirsson har bestemt at Norge som eneste VM-nasjon ikke skal oppgi spillernes vekt.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er totalt uinteressant. Jeg skjønner ikke hva de skal med det, sier trener Thorir Hergeirsson til NRK.

På kamprapportene som deles ut foran hver eneste kamp i VM-sluttspillet, finner man høyde og vekt på alle spillere på alle lag – med ett unntak.

I kolonnen «vekt» er det kun blanke felter bak de norske navnene. Dette har vært praksis i den norske leiren i flere mesterskap, men laget er likevel fortsatt alene om denne praksisen.

Fikk kjeft

Landslagstrener Hergeirsson sier det er han, landslagets helseteam og Olympiatoppen som sammen har bestemt seg for ikke å oppgi hva badevakta viser.

– Vi er ganske klare på dette. Det er jo helt meningsløst, sier Hergeirsson.

– Alle andre VM-nasjoner oppgir spillernes vekt?

– De får gjøre som de vil. Det spiller ingen rolle om du er lang eller kort, lett eller tung. Har du kvalitetene som trengs i håndballen, klarer du deg fint, sier islendingen, og svarer følgende på spørsmål om hvordan det internasjonale håndballforbundet reagerer på Norges vekt-nekt:

– Det var en del mas de første årene, men de har sluttet nå. De får ikke de tallene av oss.

VM i håndball for kvinner.

FINALEKLAR: Amanda Kurtovic forstår ikke hvorfor andre skal vite hva hun veier.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sverige er en av de 23 øvrige VM-nasjonene som utleverer alle tall. Landslagstrener Henrik Signell omtaler temaet som «et ikke-problem».

– Jeg kjenner i grunn ikke til vår praksis rundt dette, og har egentlig ingen kommentar, sier han.

Glad for vekt-nei

Landslagsspillerne NRK snakket med på pressemøtet dagen før VM-finalen mot Frankrike, var enten positive eller likegyldige til den norske vekt-praksisen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor andre skal vite hva vi veier. Det har absolutt ingenting å si i denne idretten. Jeg ser aldri på vekten min selv, og da trenger ikke andre gjøre det, sier Camilla Herrem.

– Det er kanskje en «jentegreie», men det kan være et problem å ha for mye fokus på det. Er det viktig å vite hva jeg veier? Det er vel for spesielt interesserte. Det er ikke det at det er noe problem for meg å oppgi vekten, men det er vel ikke så farlig, mener Amanda Kurtovic.

– Jeg ser ikke helt at det er relevant å offentliggjøre de tallene for alle, sier målvakt Kari Aalvik Grimsbø.

skjema

TOM KOLONNE: Slike skjemaer deles ut på VM-arenaene i forbindelse med alle sluttspillskampene.

Foto: WEGARD BAKKEHAUG

Siste nytt

 • Foss mistet den hvite trøya

  Tobias Foss falt i sammendraget på den fjerde etappen av Giro d`Italia. Nordmannen lå som nummer to i sammendraget, kun 16 sekunder bak italienske Filippo Ganna før etappen, men fikk det tungt inn i den siste bakken for dagen.

  23-åringen seilet akterut etter å ha beskyttet lagets kaptein George Bennett hele dagen. I mål var nordmannen rett over tre minutter bak etappevinner Joe Dombrowski.

  Dermed ligger Foss på en 31. plass i sammendraget etter fire etapper. Samtidig seilet italienske Alessandro De Marchi inn i den rosa ledertrøyen etter at han ble nummer to på etappen.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Helomvending rundt Bråtveit

  Tirsdag meldte VG at målvakten Per Kristian Bråtveit (25) kan bli Brann-keeper før overgangsvinduet stenger onsdag kveld. Djurgåden bekrefter interessen fra Bergen overfor avisen.

  Det er derimot ikke opp til Stockholms-klubben å bestemme det, men nederlandske Groningen. Bråtveit ble lånt ut til klubben og avtalen varer fram til 30. juni.

  Og tirsdag ettermiddag kom beskjeden om Groningen ikke vil slippe keeperen, melder VG.

  Landslaget trener før kampen mot Sverige.
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Usikker Sagosen før mesterligakamp

  Det er høyst usikkert om Kiels Sander Sagosen spiller mesterligakampen mot gamleklubben Paris St. Germain onsdag.

  Lokalavisen Kieler Nachrichten skriver at håndballstjernen Sagosen fortsatt var syk mandag og hadde feber på grunn av en infeksjon.

  Avisen melder at «det står et stort spørsmålstegn bak Sagosen før kampen». Kiel har hjemmebane denne uka før returen spilles i Frankrike en uke senere.

  Sammenlagtvinneren er sikret plass i Champions League-sluttspillet 12. og 13. juni.

  Sander Sagosen
  Foto: Khaled Elfiqi / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal