Hopp til innhold

Norge nekter å oppgi spillernes vekt: – Totalt uinteressant

HAMBURG (NRK): 23 VM-nasjoner offentliggjør høyde og vekt på alle sine spillere, men ingen får vite hva finalejentene i den norske troppen veier.

VM i håndball for kvinner: Spania - Norge (23-31)

HEMMELIGE TALL: Trener Thorir Hergeirsson har bestemt at Norge som eneste VM-nasjon ikke skal oppgi spillernes vekt.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er totalt uinteressant. Jeg skjønner ikke hva de skal med det, sier trener Thorir Hergeirsson til NRK.

På kamprapportene som deles ut foran hver eneste kamp i VM-sluttspillet, finner man høyde og vekt på alle spillere på alle lag – med ett unntak.

I kolonnen «vekt» er det kun blanke felter bak de norske navnene. Dette har vært praksis i den norske leiren i flere mesterskap, men laget er likevel fortsatt alene om denne praksisen.

Fikk kjeft

Landslagstrener Hergeirsson sier det er han, landslagets helseteam og Olympiatoppen som sammen har bestemt seg for ikke å oppgi hva badevakta viser.

– Vi er ganske klare på dette. Det er jo helt meningsløst, sier Hergeirsson.

– Alle andre VM-nasjoner oppgir spillernes vekt?

– De får gjøre som de vil. Det spiller ingen rolle om du er lang eller kort, lett eller tung. Har du kvalitetene som trengs i håndballen, klarer du deg fint, sier islendingen, og svarer følgende på spørsmål om hvordan det internasjonale håndballforbundet reagerer på Norges vekt-nekt:

– Det var en del mas de første årene, men de har sluttet nå. De får ikke de tallene av oss.

VM i håndball for kvinner.

FINALEKLAR: Amanda Kurtovic forstår ikke hvorfor andre skal vite hva hun veier.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sverige er en av de 23 øvrige VM-nasjonene som utleverer alle tall. Landslagstrener Henrik Signell omtaler temaet som «et ikke-problem».

– Jeg kjenner i grunn ikke til vår praksis rundt dette, og har egentlig ingen kommentar, sier han.

Glad for vekt-nei

Landslagsspillerne NRK snakket med på pressemøtet dagen før VM-finalen mot Frankrike, var enten positive eller likegyldige til den norske vekt-praksisen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor andre skal vite hva vi veier. Det har absolutt ingenting å si i denne idretten. Jeg ser aldri på vekten min selv, og da trenger ikke andre gjøre det, sier Camilla Herrem.

– Det er kanskje en «jentegreie», men det kan være et problem å ha for mye fokus på det. Er det viktig å vite hva jeg veier? Det er vel for spesielt interesserte. Det er ikke det at det er noe problem for meg å oppgi vekten, men det er vel ikke så farlig, mener Amanda Kurtovic.

– Jeg ser ikke helt at det er relevant å offentliggjøre de tallene for alle, sier målvakt Kari Aalvik Grimsbø.

skjema

TOM KOLONNE: Slike skjemaer deles ut på VM-arenaene i forbindelse med alle sluttspillskampene.

Foto: WEGARD BAKKEHAUG

Siste nytt

 • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

  Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

  Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

  Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

  Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

  Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

  Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

  * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

  * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

  * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

  Otfs84t2WGM
  Foto: NTB
 • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

  Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

  Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

  Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

  Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

  I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

  West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

  I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

  Leverkusen-jubel mot West Ham
  Foto: BEN STANSALL / AFP
 • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

  Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

  Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

  Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

  Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

  Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

  For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

  I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

  Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

  Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal