Norge nekter å oppgi spillernes vekt: – Totalt uinteressant

HAMBURG (NRK): 23 VM-nasjoner offentliggjør høyde og vekt på alle sine spillere, men ingen får vite hva finalejentene i den norske troppen veier.

VM i håndball for kvinner: Spania - Norge (23-31)

HEMMELIGE TALL: Trener Thorir Hergeirsson har bestemt at Norge som eneste VM-nasjon ikke skal oppgi spillernes vekt.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er totalt uinteressant. Jeg skjønner ikke hva de skal med det, sier trener Thorir Hergeirsson til NRK.

På kamprapportene som deles ut foran hver eneste kamp i VM-sluttspillet, finner man høyde og vekt på alle spillere på alle lag – med ett unntak.

I kolonnen «vekt» er det kun blanke felter bak de norske navnene. Dette har vært praksis i den norske leiren i flere mesterskap, men laget er likevel fortsatt alene om denne praksisen.

Fikk kjeft

Landslagstrener Hergeirsson sier det er han, landslagets helseteam og Olympiatoppen som sammen har bestemt seg for ikke å oppgi hva badevakta viser.

– Vi er ganske klare på dette. Det er jo helt meningsløst, sier Hergeirsson.

– Alle andre VM-nasjoner oppgir spillernes vekt?

– De får gjøre som de vil. Det spiller ingen rolle om du er lang eller kort, lett eller tung. Har du kvalitetene som trengs i håndballen, klarer du deg fint, sier islendingen, og svarer følgende på spørsmål om hvordan det internasjonale håndballforbundet reagerer på Norges vekt-nekt:

– Det var en del mas de første årene, men de har sluttet nå. De får ikke de tallene av oss.

VM i håndball for kvinner.

FINALEKLAR: Amanda Kurtovic forstår ikke hvorfor andre skal vite hva hun veier.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sverige er en av de 23 øvrige VM-nasjonene som utleverer alle tall. Landslagstrener Henrik Signell omtaler temaet som «et ikke-problem».

– Jeg kjenner i grunn ikke til vår praksis rundt dette, og har egentlig ingen kommentar, sier han.

Glad for vekt-nei

Landslagsspillerne NRK snakket med på pressemøtet dagen før VM-finalen mot Frankrike, var enten positive eller likegyldige til den norske vekt-praksisen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor andre skal vite hva vi veier. Det har absolutt ingenting å si i denne idretten. Jeg ser aldri på vekten min selv, og da trenger ikke andre gjøre det, sier Camilla Herrem.

– Det er kanskje en «jentegreie», men det kan være et problem å ha for mye fokus på det. Er det viktig å vite hva jeg veier? Det er vel for spesielt interesserte. Det er ikke det at det er noe problem for meg å oppgi vekten, men det er vel ikke så farlig, mener Amanda Kurtovic.

– Jeg ser ikke helt at det er relevant å offentliggjøre de tallene for alle, sier målvakt Kari Aalvik Grimsbø.

skjema

TOM KOLONNE: Slike skjemaer deles ut på VM-arenaene i forbindelse med alle sluttspillskampene.

Foto: WEGARD BAKKEHAUG

Siste nytt

 • Solbakken-seier i gjenåpningen

  Ståle Solbakkens FC København slo Lyngby 4-1 borte da den danske serien startet igjen mandag.

  De tok dermed litt innpå serieleder Midtjylland som overraskende tapte hjemme mot Horsens, men avstanden opp til Midtjylland er likevel på hele ni poeng med én runde igjen til sluttspillet.

  FCK ligger på andreplass.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Carlsens overmann leder finalen

  Hikaru Nakamura, som slo Magnus Carlsen i semifinalen i Rapid Challenge, åpnet finalen med 2,5-1,5-seier over Daniil Dubov i første kamp mandag.

  Finalen spilles best av tre kamper.

  Hikaru Nakamura
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Måtte snu - er fire timer forsinket

  Iditarod-vinner Thomas Wærner rakk bare så vidt å komme seg på vingene med veteranflyet tilbake til Norge før han måtte lande igjen 2. pinsedag.

  Flyet måtte snu etter ca 40 minutter i luften for å reparere en feil på den ene motoren, skriver Wærners kone på Facebook.

  Det var Dagbladet som først omtalte saken.

  Men etter ca to timer på bakken i Fairbanks i Alaska får NRK litt før kl 18 opplyst at flyet er på vingene igjen og omtrent halvveis mot mellomlanding i canadiske Yellowknife, en tur på totalt drøyt fire timer. Det bekrefter prosjektleder Ole Johan Berg.

  – Det var en ledning som var litt løs. Den måtte fikses for å ikke risikere at propellen får såkalt «over speed» og rives løs, sier Berg til NRK.

  Det skal ha vært en enkel feil å fikse. Planen er å fly direkte til Stavanger lufthavn Sola etter drivstoffylling i Canada, om det gode været holder seg.

  Men forventet ankomst Sola er nå rundt kl 16 tirsdag.

  «Motor i stykker ved avgang. I orden nå. Vi er nok fire timer forsinket», skriver Wærner i en tekstmelding til Nils Marius Otterstad mandag kveld.

  Otterstad er prosjektleder for verdenscupen i hundekjøring og pressekontakt i forbindelse med Wærners hjemkomst.

  Wærner har sittet koronafast i Alaska i tre måneder etter at han vant det prestisjetunge hundeløpet Iditarod 18. mars.

  Thomas Wærner
  Foto: Marc Lester / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal